تازه های پزشکی, فارما مگ

از علائم و نشانه های آلزایمر زودرس مطلع هستید؟

از علائم و نشانه های آلزایمر زودرس مطلع هستید؟

آلزایمر یکی از شایع ‌ترین بیماری‌های مرتبط با زوال عقل است که طبق باور عموم تنها در افراد مسن بالای 65 سال اتفاق می‌افتد، در حالی که در موارد نادر نشانه‌های آلزایمر زودرس در افراد میانسال نیز مشاهده می‌شود.  تشخیص آلزایمر زودرس کمی سخت می‌باشد، چرا که علائم و نشانه های آلزایمر زودرس می‌تواند در اثر یک حادثه یا استرس زیاد ایجاد شده باشد. البته دلایل دیگری نیز برای ابتلا به آلزایمر زودرس وجود دارد که در این مقاله مطرح میشوند. درمان قطعی برای بیماری آلزایمر هنوز شناخته نشده است، اما راه‌هایی برای تشخیص علمی آلزایمر زودرس وجود دارد که استفاده از آن‌ها در پیشگیری از ابتلا به آلزایمر زودرس به شما کمک شایانی خواهد کرد. در این مقاله عوارض آلزایمر زودرس و درمان های خانگی آن بیان میگردند.

دلایل ابتلا به آلزایمر زودرس

بیماری آلزایمر نوعی اختلال در عملکرد مغز است به نحوی که مغز به تدریج توانایی‌های ذهنی خود را از دست می‌دهد. این اختلال بیشتر با کاهش حافظه و فراموش کاری خود را نشان می‌دهد. زوال عقل در حدود ۲ الی ۵ درصد افراد بالای ۶۵ سال وجود دارد اما گاهی در میان افراد جوان‌ تر نیزمشاهده می‌شود. دچار شدن به فراموشی یا زوال عقل در سنین جوانی به عوامل متعددی بستگی دارد که مهم ترین آن‌ها به شرح زیر است.

 

علائم و نشانه های آلزایمر زودرس

 

استرس، اضطراب و فشارهای روانی

افزایش استرس و اضطراب و فشارهای روانی منجر به بالا رفتن سطح پروتئین آمیلوئید بتا در مغز می‌شود. این امر با ابتلا به اختلالات حافظه و فراموشی‌های کوتاه مدت و دائمی ارتباط مستقیم دارد.

خواب ناکافی

وجود اختلالات خواب و عدم برخورداری از یک برنامه منظم خوابیدن در بزرگسالان می‌تواند از عوامل ابتلا به بیماری آلزایمر زودرس باشد. نداشتن تعادل میان ساعت خواب و بیداری منجر به اختلال در عملکرد مغز شده و در نتیجه مغز توانایی‌های خود را برای به خاطر سپردن موضوعات مختلف از دست خواهد داد.

 

خواب نا کافی

 

مصرف دخانیات و الکل بیش از حد

اعتیاد به دخانیات و مصرف بیش از حد الکل با ابتلا به زوال عقل و از دست دادن حافظه ارتباط دارد. دلیل ابن ارتباط آن است که مصرف دخانیات در سیستم گردش خون بدن اختلال ایجاد می‌کند و در نتیجه عمل خون‌رسانی به عروق مغزی به درستی صورت نمی‌گیرد. در نتیجه کاهش توانایی‌های مغزی و ابتلا به آلزایمر در سنین پایین رخ می‌دهد.

عوامل ژنتیکی

طبق تحقیقات به عمل آمده افرادی که یکی از والدین آن‌ها مبتلا به بیماری آلزایمر بودند بیشتر در معرض خطر ابتلا به آلزایمر زودرس قرار دارند. طبق این مطالعات، تاثیرات ژنتیکی و تاریخچه خانوادگی تأثیری اساسی در دچار شدن به این بیماری خواهند داشت.

بی‌ تحرکی

یکی دیگر از عللی که در کنار عوامل دیگر منجر به بروز آلزایمر جوانی می‌شود سبک زندگی بدون تحرک است. ورزش روزانه‌ی منظم به تقویت بافت‌های عصبی مغز کمک می‌کند، حافظه و تمرکز را بهبود می‌بخشد و مانع از ابتلا به فراموشی می‌شود.

استفاده بیش از حد از نمک

مصرف بیش از اندازه نمک در طول روز باعث ضعف اکسیژن رسانی به مغز شده و عملکرد مغز را کاهش خواهد داد چرا که مصرف نمک زیاد باعث می‌شود جریان خون در مویرگ‌های مغز به طرز چشمگیری کاهش پیدا کند.

 

استفاده بیش از حد از نمک

 

ابتلا به افسردگی

افرادی که با مشکلات مربوط به افسردگی دست و پنجه نرم می‌کنند بیشتر از سایر افراد دچار حواس پرتی و فراموش کاری می‌شوند. با تشدید حالت افسردگی، خطر ابتلا به آلزایمر زودرس نیز افزایش پیدا می‌کند.

علائم و نشانه های آلزایمر زودرس

ضعیف شدن حافظه

ممکن است که بیش‌ازحد معمول فراموش کار شوید، مثلا اغلب اوقات تاریخ‌ها یا رویدادهای مهم را فراموش نمایید. اگر دائما دچار فراموشی می‌شوید و نیاز به یادآوری‌های مکرر دارید، باید به پزشک مراجعه نمایید. ضعف حافظه از علائم و نشانه های آلزایمر زودرس میباشد.

مشکل در برنامه ریزی و حل مسئله

کار کردن با اعداد، حساب و کتاب کردن و برنامه ریختن برای آینده به یکی از معضلات این روزها در آمده است. دنبال کردن برنامه‌ها و جایگذاری اطلاعات در ذهنتان به یک مسئله تبدیل شده است و احساس می‌کنید نیاز به یک محاسبه گر جوان دارید.

بروز مشکل در انجام وظایف معمول

گاهی فرد مبتلا به آلزایمر دچار مشکل عدم تمرکز می شود. با پیشرفت بیماری انجام فعالیت های روزمره ای که نیازمند تمرکز و تفکر هستند، زمانبر خواهند شد. امکان دارد فرد در هنگام رانندگی دچار مشکل شده و در مسیری آشنا گم شود. این مورد یکی از نشانه های مهم آلزایمر زودرس است.

 

علائم و نشانه های آلزایمر زودرس

 

اشکال در تشخیص زمان یا مکان

از دست دادن توانایی در دنبال کردن تاریخ‌ها و درک اشتباه از گذر زمان نیز دو مورد از متداول‌ترین علائم بیماری آلزایمر در جوانی هستند. برنامه‌ریزی برای رویدادهای آینده برای افراد مبتلا به آلزایمر دشوار است، چون آنها فوراً اتفاق نمی‌افتند. با پیشرفت علائم آلزایمر، افراد مبتلا به آن در مورد جایی که هستند، نحوه‌ رفتن‌شان به آن محل یا دلیل حضورشان در آنجا به‌ شدت فراموش کار می‌شوند. عدم تشخیص صحیح مکان و زمان از علائم و نشانه های آلزایمر زودرس میباشد.

مشکل در یافتن واژه‌های درست

افراد مبتلا به آلزایمر ممکن است در هنگام صحبت کردن ناگهان حرفشان را قطع کنند، چون امکان دارد فراموش کنند که با چه کلمه ای می توانند جمله خود را تمام کنند. به همین دلیل اغلب حرف های تکراری میزنند. آنها ممکن است برای یافتن واژگان مناسب برای موضوعات خاص با مشکل مواجهه شوند. به همین دلیل شروع مکالمه یا شرکت در یک بحث برای فرد مبتلا به آلزایمر سخت به نظر میرسد.

کاهش بینایی

مشکلات بینایی مانند تشخیص میزان فاصله، رنگ و کنتراست در حال رانندگی و مطالعه نیز از دیگر علائم ابتلا به آلزایمر زودرس است. البته افراد جوان‌تر مشکلات بینایی را به شدت افراد سالمند در این بیماری تجربه نمی‌کنند. کاهش سطح بینایی از علائم و نشانه های آلزایمر زودرس است.

 

عوارض آلزایمر زودرس

 

تغیرات خلقی و شخصیتی شدید

آلزایمر در جوانی می‌تواند تغییرات ناگهانی و شدیدی مانند افسردگی، اضطراب، ترس، وحشت و گیجی را در خلق خوی فرد ایجاد کند. اتفاقاتی که خارج از روال زندگی اتفاق می‌افتند، ممکن است باعث تحریک شدید این افراد شود و عکس العمل شدیدی مانند خشم و پرخاشگری را در بر داشته باشد.

قرار دادن وسایل در جاهای اشتباه

اگر مبتلا به آلزایمر زودرس باشید امکان دارد وسایل را در جاهای اشتباه و غیر معمول بگذارید. در این زمان تمرکز کردن و به خاطر آوردن جایی که وسیله را در آن قرار داده اید به شدت دشوار است، تا جایی که ممکن است فکر کنید شخصی وسیله شما را دزدیده یا قصد شوخی با شما را دارد. با پیشرفت بیماری این مشکل بیشتر اتفاق خواهد افتاد.

تشخیص علمی آلزایمر زودرس

آزمایش مشخصی در این زمینه وجود ندارد اما پزشک متخصص از روش‌ های مختلفی برای شناسایی نوع اختلال حافظه استفاده می نماید. قبل از هر چیز پزشک در مورد سابقه پزشکی و علائمی که تجربه می‌کنید از شما سؤال می‌پرسد. علاوه بر این ممکن است از تست‌ های گوناگون برای سنجش حافظه و توانایی‌ های حل مسئله استفاده کند. همچنین گاها از عکسبرداری مغزی مانند سی تی اسکن و ام آر آی استفاده می‌کنند تا تغییرات مغز شما را مورد بررسی قرار دهند و به شناسایی علل بروز هر یک از علائم بپردازند. مراجعه به موقع به پزشک از راه های تشخیص آلزایمر زودرس میباشد.

 

تشخیص آلزایمر زودرس

عوارض آلزایمر زودرس

-بسیاری از افراد مبتلا به آلزایمر در نهایت یا تغذیه‌ خود را کاهش داده و یا از غذا خوردن دست می‌کشند، که این موضوع بر دریافت مواد مغذی آن‌ها اثر می‌گذارد. در نهایت، آن‌ها ممکن است توانایی جویدن و بلع را از دست بدهند.

-با پیشرفت آلزایمر، این بیماری می‌تواند حمام کردن، لباس پوشیدن، شانه کردن موها یا مسواک زدن، استفاده از توالت به طور مستقل و مصرف داروها به طرز صحیح را مختل کند.

-برخی موقعیت‌های روزانه از قبیل به تنهایی رانندگی، آشپزی یا پیاده‌ روی کردن می‌تواند برای افراد دچار آلزایمر مشکلات امنیتی ایجاد کند.

پیشگیری از ابتلا به آلزایمر زودرس

برخورداری از یک ورزش منظم روزانه

همان گونه که اشاره شد، کم تحرکی یکی از عوامل مهم ابتلا به بیماری آلزایمر زودرس است؛ بنابراین برای پیشگیری بهتر از این بیماری، یک برنامه منظم روزانه برای انجام فعالیت‌هایی که منجر به افزایش سوخت و ساز بدن می‌شوند ضروری است.

داشتن مطالعه و آموزش به طور مستمر

یکی دیگر از راه‌های مهم برای جلوگیری از ابتلا به آلزایمر زودرس فراگیری آموزش‌های جدید مانند آموزش یک زبان یا مهارت جدید است که این امر موجب تقویت حافظه شده و در پیشگیری از زوال عقل تاثیر بسزایی خواهد داشت.

نوشیدن مایعات به اندازه ی کافی

کم آبی، مهم ترین فاکتور متغیر برای از دست دادن حافظه است. به مقدار کافی مایعات بنوشید و از مصرف نوشیدنی های الکلی اجتناب کنید.

تماس گرفتن با دوستان

داشتن ارتباط اجتماعی مستمر، باعث می‌شود مغز شما جوان بماند. بنابراین انجام سرگرمی‌ها که ترکیبی از فعالیت اجتماعی، فیزیکی و روانی است و در برابر ابتلا به این بیماری بسیار مفید می باشد.

استفاده از مواد خوراکی تقویت کننده مغز

مواد خوراکی بسیار زیادی برای تقویت حافظه در طبیعت وجود دارد که از مهم‌ترین آن‌ها می‌توان به قهوه، چای سبز، مویز، مغزها، انواع ماهی ها، غلات سبوس دار، حبوبات به خصوص لوبیا، روغن زیتون، سبزیجات تازه و … اشاره نمود.

مدیتیشن روزانه

شما می توانید از دست دادن حافظه را با یک تمرین یوگا خوب و مدیتیشن از بین ببرید و از آن لذت نیز ببرید. از آنجا که یوگا و مدیتیشن با استرس مزمن مبارزه می کنند، ثابت شده است که به جلوگیری از هجوم زوال عقل کمک می کنند و آن را حمایت می نمایند.

 

پیشگیری از ابتلا به آلزایمر زودرس

درمان های خانگی آلزایمر زودرس

امگا ۳

امگا ۳ که  به مقدار فراوان در روغن ماهی وجود دارد می‌توانند به احتمال زیاد از کاهش حافظه جلوگیری نماید. این ماده علاوه بر این، مقدار کلسترول های بد خون را کاهش می دهد. یعنی علاوه بر درمان آلزایمر در پیشگیری و درمان چربی خون نیز موثر است.

ویتامین ایی

به دلیل آنتی‌ اکسیدانی خود می‌تواند به کاهش پیشرفت بیماری آلزایمر کمک نماید. مطالعات نشان داده‌اند که بیماران مبتلا به آلزایمر اغلب سطح ویتامین ایی کمتری دارند.

سبزیجات برگ سبز تیره

اسفناج، کلم کالی، برگ چغندر و سایر سبزیجات برگدار مقدار فراوانی اسید فولیک دارند که ممکن است عملکرد شناختی را تحریک کند. سایر منابع خوب اسید فولیک عبارتند از چغندر، لوبیا چشم بلبلی و سایر حبوبات، کلم بروکسل و غلات کامل. افرادی که مقدار زیادی سبزیجات تیره‌ سبز رنگ، یا سبزیجات زرد و قرمز می‌خورند می‌توانند خطر ابتلا به زوال عقل را تا ۲۵ درصد در خود کاهش دهند. شما میتوانید با مشاهده علائم و نشانه های آلزایمر زودرس در خود، از این رژیم غذایی استفاده نمایید.

 

درمان های خانگی آلزایمر زودرس

کنجد و روغن کنجد

 این روغن می تواند به صورت موثرعلائم آلزایمر را کاهش دهد و بیشتر نقش آن در از بین بردن افسردگی ناشی از آلزایمر است. استفاده منظم از کنجد در رژیم غذایی از درمان های خانگی آلزایمر زودرس میباشد.

کندور

این دانه گیاهی با طعم تلخ خواصی باورنکردنی دارد و یکی از خواص آن که مورد تحقیق قرار گرفته شده است اثر آن بر حافظه است. به همین دلیل می تواند در درمان آلزایمر نقش موثری داشته باشد. شما میتوانید با مشاهده علائم و نشانه های آلزایمر زودرس در خود، از کندور استفاده نمایید.

کشمش

کشمش سرشار از فیبر و آهن است که برای درمان و جلوگیری از بسیاری از بیماری ها مانند سنگ کلیه و درمان آلزایمر مفید است و مواد داخل آن با اثر گذاری بر عوامل اصلی ایجاد کننده آلزایمر در مغز مانند تولید کننده های آمیلوئید بتا تا حدی از ابتلا به آن جلوگیری می کنند. قرار دادن کشمش در برنامه غذایی روزانه خود از درمان های خانگی آلزایمر زودرس میباشد.

کلام پایانی

آلزایمر با شروع از دست دادن حافظه که به صورت اتفاقی رخ می دهد شروع می شود. عوامل ژنتیکی، استرس، اضطراب و فشارهای روانی از دلایل ابتلا به آلزایمر زودرس میباشند. فرد مبتلا به آلزایمر تا کاهش مداوم در حافظه، رویه ای را تجربه می نماید که در آن وظایف ساده ای مانند خوردن، نوشیدن، شستن خود و امثال آن ها را کاملا فراموش می کند. این امر کیفیت زندگی را تا حد زیادی تضعیف می کند. اطلاع از علائم و نشانه های آلزایمر زودرس به پیشگیری از ابتلا به  آن کمک می نماید. مصرف ویتامین ایی، امگا3، روغن کنجد و کندر از جمله درمان های خانگی برای افراد مبتلا به آلزایمر زودرس میباشند. برای تهیه مکمل های تقویت حافظه میتوانید به سایت فارماکالا مراجعه نمایید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *