روانشناسی, فارما مگ

تاثیر تغذیه سالم بر افسردگی و اضطراب

R13 min

اضطراب و افسردگی از جمله اختلالات روانی است که شیوع، بالایی در جوامع پیشرفته و در حال توسعه دارد. آمارها نشان میدهد از هر پنج نفر، یک نفر به خصوص زنان در دورهای از زندگی خود از این اختلالات رنج میبرند.

در ایران شیوع اضطراب 15.6 و افسردگی 12.7 درصد گزارش شده است. فارما کالا در این مقاله تاثیر تغذیه سالم بر افسردگی و اضطراب را مورد بررسی قرار داده است.

تاثیر برنامه غذایی بر سلامت روان

رژیم غذایی می تواند در بروز افسردگی موثر باشد. درمان دارویی جهت افسردگی در 80 درصد موفقیت آمیز می باشد، البته به طور کل کمتر از 25 درصد از بیماران افسرده دارو دریافت می کنند. به دلیل درمان ضعیف در بیماران و احتمال عود بیماري پس از بهبودي، توجه به فاکتورهاي دیگر مثل تغذیه جهت پیشگیري و درمان افسردگی ضروري به نظر می رسد.

R15 min

R15 min

مواد مغذی

مطالعات گسترده ای به بررسی ارتباط بین عوامل خطرناک همچون رژیم غذایی ناسالم، کیفیت رژیم غذایی و عدم فعالیت فیزیکی با اختلالات شایع روانی پرداخته اند. مطالعات مشاهده ای نشان داده اند که مصرف مواد مغذی مانند اسیدهای چرب امگا 3 و گروه های غذایی همچون میوه ها، سبزیجات، غلات کامل و ماهی به کاهش خطر افسردگی می انجامد.

نقش ویتامین ها در بروز افسردگی

عوامل تغذیه اي نقش مهمی در بروز افسردگی دارند. از طرف دیگر، کسانی که دچار افسردگی هستند غالبا تغذیه نامناسبی دارند و بنابراین از این جهت در معرض خطر هستند. تغذیه نادرست می تواند در تشدید، افسردگی تاثیر بسزایی داشته باشد. بسیاري از مطالعات ارتباط بین مواد مغذي و افسردگی را نشان داده اند. به عنوان مثال دریافت ویتامین D، مکمل روی و ویتامین B9 برای درمان افسردگی بزرگسالان موثر است.

R6 min

R6 min

علائم افسردگی در زنان

مطالعات حاکی از آن هستند که پیروی از الگوی غذایی سالم در غالب شاخص تغذیه سالم با کاهش خطر علائم افسردگی در زنان ارتباط دارد. این نقش محافظت کننده با اجزای شاخص تغذیه سالم از جمله سبزیجات، میوه ها و نسبت اسیدهای چرب غیراشباع به اسیدهای چرب اشباع مرتبط می باشد.

در مطالعات انجام شده بر جمعیت آمریکا، افراد با کیفیت بالای رژیم غذایی، علائم افسردگی کمتری داشته اند و یافته های مشابه نشان داده است که شاخص تغذیه سالم بالاتر با شانس کمتر ابتلا به افسردگی در بزرگسالان ارتباط دارد.

R11 min

R11 min

R10 min

R10 min

الگوی غذایی جوامع مختلف و تاثیر آن بر سلامت روان

در خاورمیانه مطالعات کمتری در این زمینه با الگوی غذایی متفاوت از جوامع غربی انجام شده است. از جمله این تفاوتها مصرف زیاد کربوهیدرات به صورت تصفیه شده، مصرف بالای اسیدهای چرب اشباع و ترانس و مصرف کم میوه ها و سبزیجات و عدم مصرف الکل می باشد.

همچنین به علت شیوه زندگی پراسترس در خاورمیانه ممکن است ارتباط بین رژیم غذایی و بیماری ها در بین مردمان این منطقه متفاوت از جوامع غربی باشد. با این حال، یافته های جدید نشان داده است که در این منطقه نیز پیروی از شاخص جایگزین تغذیه سالم با کاهش میزان ابتلا به افسردگی و اضطراب همراه است.

نویسندگان: مریم حاجی شفیعی و پروانه صانعی.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *