سلامت خانواده, فارما مگ

تاثیر پروبیوتیک ها در درمان انواع یبوست

تاثیر پروبیوتیک ها در درمان انواع یبوست

یبوست یک مشکل رایج در میان نزدیک به یک پنجم جمعیت جهان می باشد. درمان یبوست گاهی مشکل است و افراد را به سمت مصرف داروهای طبیعی و یا مکمل های پروبیوتیک سوق می دهد. استفاده از مکمل های پروبیوتیک مشکلاتی مانند عدم تحمل لاکتوز را به همراه ندارد. این باکتری های مفید برای هضم راحت غذا مفید بوده و به طور طبیعی در برخی مواد غذایی مانند ماست، کلم، کفیر و غیره وجود دارد. این باکتری های مفید به شما کمک خواهند کرد تا بهتر بتوانید از عهده ی هضم محصولات لبنی و البته دیگر مواد غذایی بر بیایید. در این مقاله تاثیر پروبیوتیک ها در درمان انواع یبوست و دیگر مزایای مصرف پروبیوتیک ها بررسی گردیده اند.

محصولات پروبیوتیک

پروبیوتیک‌ها باکتری خوب موجود در دستگاه گوارشی، به ویژه روده بزرگ را از نو ذخیره و احیا نموده و به این ترتیب با مشکلات گوارشی از جمله یبوست مقابله می‌کنند. یکی از منابع خوب پروبیوتیک ماست است که در کشور ما با نام تجاری لاکتیویا تولید می‌شود. ماست لاکتیویا به عنوان یک فرآورده لبنی پروبیوتیک می‌تواند به صورت روزانه مصرف شود و به رفع مشکل یبوست کمک نماید. به طور کلی مکمل‌های پروبیوتیک اثرات مثبتی بر کارکرد سیستم ایمنی، سرطان، اسهال ناشی از مصرف آنتی‌بیوتیک، اسهال مسافرتی، آلرژی، عدم تحمل لاکتور وکلسترول افزایش یافته خون و تولید ویتامین‌ها در بدن دارند. مصرف پروبیوتیک در تمام موارد ذکر شده باید با مشورت پزشک صورت بگیرد.

 

محصولات پروبیوتیک

مزایای مصرف پروبیوتیک ها

جذب بهتر مواد مغذی

مصرف پروبیوتیک ها باعث جذب بیشتر مواد مغذی موجود در مواد غذایی مصرفی می شود. به عنوان مثال پروبیوتیک ها تاثیر زیادی در جذب کلسیم و ویتامین ب دارند.

تقویت سیستم ایمنی بدن

مصرف مکمل یا مواد غذایی سرشار از پروبیوتیک ها باعث بهبود و حفظ فلور روده دستگاه گوارش می شود. سیستم گوارش سالم به طور مستقیم روی سیستم ایمنی بدن نیز تاثیر می گذارد. در نتیجه با تولید هر چه بیشتر لمفوسیت ها باعث تقویت سیستم ایمنی بدن می‌شود.

دفع راحت

اگر از یبوست رنج می برید و به طور گذرا یا در بیشتر مواقع در دفع دچار مشکل می شوید حتما پروبیوتیک ها را امتحان نمایید. توجه داشته باشید که پروبیوتیک ها مانع از این می شوند که مدفوع آبکی (اسهال) یا خیلی سفت (یبوست) شود. این ترکیبات مفید از بدن در برابر یبوست مسافرتی و دیگر بیماری های مسافرتی حفاظت می کند. پروبیوتیک ها در درمان انواع یبوست تاثیر گذار میباشند.

 

 

مقابله با عفونت‌ها و ویروس‌ها

پروبیوتیک ها به بدن قدرت می دهند تا با میکروب ها مقابله نماید و هر نوع بیماری و عفونتی را از شما دور کند. در واقع این ترکیبات مفید مانند نگهبانان بدن هستند که باعث کاهش خطر ابتلا به بیماری های قارچی (میکوز) و عفونت های مجاری ادرار شده. همچنین یک سلاح خوب در برابر آکنه و آلودگی به E.coli باکتری محسوب می شود.

کاهش آلرژی ها

با وجود اینکه هنوز محققان به نتایج قطعی در این خصوص نرسیده اند اما بر این باور هستند که مصرف محصولات پروبیوتیک باعث کاهش واکنش های آلرژیک بدن می شود. نتایج چند پژوهش که در این خصوص انجام شده است، نشان می دهد خانم‌های بارداری که محصولات غذایی حاوی پروبیوتیک مصرف می نمایند به میزان 30 درصد کمتر از دیگر خانم‌ها بچه های آلرژیک به دنیا می آورند. در واقع کودکان این مادرها کمتر در معرض آسم، التهاب و اگزما قرار می گیرند.

تمیزکاری بدن

پروبیوتیک ها به بدن کمک می نمایند تا به طور طبیعی خود را سم زدایی و تمیز کنند. بنابراین توصیه می کنیم به جای خرید ملین ها و دیگر تمیز کننده های روده ها از مواد غذایی حاوی پروبیوتیک ها استفاده کنید. این ترکیبات همچنین به کمک قدرت تمیزکنندگی خود باعث کاهش اولسرهای پپتیک میشوند. رفع بوی بد دهان از مزایای مصرف پروبیوتیک ها است.

 

تمیزکاری بدن

 

مبارزه با خستگی

یکی از دلایل خستگی در واقع از مشکلات روده است. هضم ضعیف می تواند دلیل خستگی شما باشد و پروبیوتیک ها می توانند کمک کننده باشند. میدانیم که پروبیوتیک ها به تجزیه غذا و هضم آن کمک می نمایند. این مزیت باعث جذب بیشتر مواد مغذی و انرژی می شود.

خلق و خوی بهتر

تناسب وزن، کاهش خستگی بدن، انرژی خوب و کاهش التهاب می توانند در حال روحی بهتر تاثیر مثبت داشته باشند. سروتونین هورمون شادی در بدن است و هنگامی که پروبیوتیک را مصرف می کنید، روده شما سالمتر است و بهتر کار می کند در نتیجه عملکرد بهینه روده موجب ترشح سروتونین کافی در مغز می شود در نهایت حال روحی بهتری را در پی خواهد داشت.

مقابله با عفونت های ادراری

مجاری ادراری نیز نیاز به تعادل بین باکتری های خوب و بد دارند. به همین دلیل نیز مصرف پروبیوتیک ها می توانند مانع از بروز عفونت در مجاری ادراری بعد از مصرف آنتی بیوتیک ها شود. نتایج بررسی های انجام شده در دانشگاه ماریلاند آمریکا نشان می دهد که مصرف پروبیوتیک ها مانع از گسترش باکتری های مضر در مجاری ادراری شده و باعث حفظ باکتری های خوب این مناطق می شود.

تاثیر پروبیوتیک ها در درمان انواع یبوست

یبوست کودکان

یبوست در کودکان مشکلی رایج است که می تواند به دلیل عوامل مختلفی از جمله رژیم غذایی، سابقه خانوادگی، آلرژی به برخی مواد غذایی و مشکلات روانشناسی ایجاد شود. مطالعات مختلف نشان می دهند مصرف پروبیوتیک می تواند به رفع یبوست کودکان کمک نماید. برای مثال یک مطالعه مروری نشان می دهد مصرف پروبیوتیک به مدت 3 الی 12 هفته باعث افزایش دفعات اجابت مزاج در کودکان مبتلا به یبوست می شود. همچنین یک مطالعه به مدت 4 هفته بر روی 48 کودک نشان می دهد که مصرف مکمل پروبیوتیک باعث بهبود حرکات روده و کاهش علائم یبوست در آنها شده است.

 

تاثیر پروبیوتیک ها در درمان انواع یبوست

 

یبوست دارویی

پروبیوتیک ها در درمان انواع یبوست تاثیر گذار میباشند. داروهای مختلفی مانند قرص آهن، داروهای ضدافسردگی و برخی داروهای مربوط به سرطان باعث ایجاد یبوست می شوند. پروبیوتیک ها به رفع یبوست ناشی از مصرف مکمل های آهن کمک می نمایند. برای مثال یک مطالعه دو هفته ای بر روی 32 زن نشان داد که استفاده روزانه از پروبیوتیک درکنار مصرف مکمل آهن، به بهبود عملکرد روده ها کمک می نماید.

یبوست بارداری

بیش از 38% از زنان در دوران بارداری یبوست را تجربه می کنند. این موضوع می تواند به دلیل مصرف مکمل های دوران بارداری، نوسانات هورمونی یا تغییر در فعالیت های فیزیکی باشد. برخی مطالعات نشان می دهند که مصرف پروبیوتیک در دوران بارداری باعث جلوگیری از بروز یبوست می شود.

سندروم روده تحریک پذیر

پروبیوتیک ها به دلیل تأثیری که بر یبوست دارند، در طیف گسترده ای از شرایط مورد مطالعه قرار گرفته اند و در درمان سندروم روده تحریک پذیر موثر اند. سندروم روده تحریک پذیر(IBS) یک اختلال گوارشی است که می تواند علائم مختلفی شامل دل درد، نفخ و یبوست ایجاد کند. پروبیوتیک ها به بهبود این علائم کمک می نمایند. علاوه بر پروبیوتیک ها برای رفع یبوست سعی کنید روزانه ۳۰۰ میلی‌لیتر آب و انواع نوشیدنی بنوشید (تا انداز‌ه‌ای که ادرار شما شفاف و روشن باشد و دچار کم آبی نباشید).

 

سندروم روده تحریک پذیر

کلام پایانی

نوشیدن یک لیوان آب و خوردن میوه در طول روز یا هنگام بیدار شدن از خواب نیز بسیار مفید است. با راه رفتن، شنا کردن و انجام یوگا، میتوانید با بروز یبوست مقابله نمایید. همانطور که در این مقاله اشاره شد با مصرف محصولات پروبیوتیک میتوانید تاثیر پروبیوتیک ها در درمان انواع یبوست را مشاهده کنید. مقابله با عفونت‌ها و ویروس‌ها، مبارزه با خستگی، کاهش آلرژی ها و تقویت سیستم ایمنی بدن از دیگر مزایای مصرف پروبیوتیک ها میباشد. جهت تهیه مکمل های پروبیوتیک میتوانید به سایت فارماکالا مراجعه نمایید.

 

در این بخش از مجله فارماکالا با ما همراه باشید با مطالبی در رابطه با تاثیر پروبیوتیک در درمان یبوست

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *