دانستنی های جنسی, فارما مگ

امکان برقراری رابطه جنسی با وجود پسوریازیس تناسلی

امکان برقراری رابطه جنسی با وجود پسوریازیس تناسلی

پسوریازیس یک بیماری پوستی خود ایمنی است که زخم های برجسته، قرمز و فلس مانند روی پوست ایجاد می نماید. افراد گاهی متوجه اثرات این عارضه روی نواحی تناسلی خود می شوند که اغلب بر روی اندام های تناسلی مردان و زنان تاثیر گذاشته و گاهی مناطق کشاله ران یا بین باسن را نیز درگیر می کند. پسوریازیس تناسلی مسری نیست، علت دقیق آن هم هنوز مشخص نشده، درمان قطعی ندارد و به ندرت نواحی داخلی واژن در زنان را درگیر می کند. با شناخت علل ابتلا به پسوریازیس تناسلی و علائم آن میتوانید جهت درمان آن اقدام نمایید. در این مقاله نحوه تشخیص و راه های درمان پسوریازیس تناسلی را بررسی می نماییم. همچنین امکان برقراری رابطه جنسی با وجود پسوریازیس تناسلی از سوالات متداولی میباشد که در این مقاله به آن پاسخ میدهیم.

پسوریازیس تناسلی

پسوریازیس یک عارضه خود ایمنی التهابی است که می تواند بر روی پوست هر قسمتی از بدن اثر بگذارد. پسوریازیس تناسلی اطراف ناحیه تناسلی ایجاد می شود و می تواند بخش بیرونی آلت تناسلی زن و مرد را درگیر نماید. این بیماری می تواند در نواحی بالای ران، لایه های پوست بین ران و کشاله یا بین کفل های نشیمنگاه را درگیر کند. این عارضه به ندرت داخل واژن ایجاد می شود.

 

ضعف سیستم ایمنی

 

پسوریازیس ممکن است هر کسی را مبتلا کند اما محققان علت دقیق آن را نمی دانند. واضح نیست چرا برخی از افراد مبتلا به پسوریازیس، به نوع تناسلی آن هم دچار می شوند. اگر شما پسوریازیس داشته باشید، ممکن است مدت ها بدون هیچ مشکلی باشید اما ناگهان نشانه های آن را ببینید. عود کردن پسوریازیس می تواند تحت تاثیر عواملی مانند استرس یا بیماری باشد اما به سختی می توان آن عوامل را تعیین و از آنها اجتناب کرد.

پسوریازیس منجر به بروز علائم مختلف در نواحی استخوان شرمگاهی، بالای ران، چین بین ران و کشاله ران، بخش خارجی آلت تناسلی زن و مقعد و نواحی اطراف آن می شود.

علل ابنلا به پسوریازیس تناسلی

در زمان ابتلا به پسوریازیس، سلول‌های پوستی بسیار سریع‌تر از حد طبیعی رشد می‌کنند. در این حالت، بدن نمی‌تواند همه آن‌ها را از بین برده و در نتیجه باعث بروز لکه‌های قرمز، پوسته پوسته شدن آن و خشکی می‌شود. ضعف دستگاه ایمنی بدن از علل ابتلا به پسوریازیس تناسلی میباشد. در شرایط عادی، دستگاه ایمنی به میکروب‌های ناقل بیماری حمله می‌کنند، اما در صورت ابتلا به پسوریازیس، دستگاه ایمنی به سلول‌های سالم پوست حمله خواهد کرد. این بیماری بر رابطه جنسی فرد نیز تاثیر گذار است.

 

علل ابنلا به پسوریازیس تناسلی

 

عوامل وراثتی نیز ممکن است از علل ابتلا به پسوریازیس تناسلی باشد. اما این بدان معنا نیست که اگر فردی در خانواده به این بیماری مبتلا باشد، شما هم حتما مبتلا خواهید شد. به یاد داشته باشید که شما مبتلا به پسوریازیس نخواهید شد مگر اینکه چیزی آن را تحریک نماید. عوامل محرک زا برای همه افراد یکسان نیست. شایع‌ترین این عوامل عفونت، آسیب‌های پوستی، داشتن اضافه وزن، سیگار کشیدن، نوشیدن زیاد الکل، فشار و استرس، مصرف برخی دارو‌ها و هوای سرد میباشند. این عوامل همچنین می‌توانند موجب وخیم شدن این بیماری شوند. آشنایی با کنترل و مدیریت این عوامل می‌تواند به بهبود علائم کمک کرده و احتمال افزایش مجدد بیماری را کاهش دهد.

علائم پسوریازیس تناسلی

از آنجایی که آلت تناسلی بسیار حساس است، علائم پسوریازیس شدیدتر میباشد. این علائم در ادامه بیان شده اند.

خارش زیاد

بسیاری از افراد دچار خارش زیاد و شدید می‌شوند که بدترین بخش این بیماری است. احساس خارش می‌تواند فرد را در طول شب بیدار نگه داشته و حتی خارش شدید باعث خونریزی خواهد شد. اما مهم است که این ناحیه را نخارانید چون می تواند منجر به عفونت و خشکی شود و این عفونت می تواند باعث ضخیم شدن پوست و خارش بیشتر شود. پسوریازیس تناسلی معمولاً بر غشای مخاطی تأثیر می گذارد و روی لایه خارجی پوست واژن باقی می ماند.

 

علائم پسوریازیس تناسلی

 

سوزش

در پسوریازیس تناسلی، ممکن است احساس کنید که یک کبریت داغ بر روی پوست شما قرار گرفته است. عرق، گرما و سایش می‌توانند این وضعیت را بدتر کند.

درد

پسوریازیس همیشه دردناک نیست، اما نادیده گرفتن آن سخت است. تحرک یا عرق باعث تحریک پذیری بیشتر پوست می‌شوند. ورزش و رابطه جنسی می‌توانند علائم را بدتر کنند. در برخی افراد، حتی نشستن هم ممکن است باعث ایجاد درد شود.

عفونت

پوست نازک و ظریف به راحتی شکافته شده و باعث خونریزی می‌شود. در این شرایط، احتمال ابتلا به عفونت‌های باکتریایی یا قارچی افزایش پیدا می‌کند. اگر هم زمان دچار عفونت و پسوریازیس هستید، به پزشک خود اطلاع دهید. در این شرایط، ممکن است نیاز به درمان‌های متفاوتی داشته باشید.

رابطه جنسی و پسوریازیس تناسلی

مطالعه‌ای در سال 2007 که در نشریه درماتولوژی منتشر شد، نشان داد که یک سوم تا دو سوم از بیماران مبتلا به پسوریازیس مشکلات جنسی را تجربه می نمایند که از ناراحتی ناشی از بیماری سرچشمه می‌گیرد. پسوریازیسی که ناحیه تناسلی را تحت تأثیر قرار می‌دهد به طور معمول به اندازه بخش‌های دیگر پوسته تولید نمی‌کند، اما می‌تواند موجب خارش شدید شود. از آنجایی که پوست این بخش‌های بدن لطیف‌تر است، کرم‌ها و پمادهای غیراستروئیدی به طور معمول بهترین گزینه برای تسکین خارش هستند.

 

راه درمان

 

اگرچه مقاربت جنسی باعث تحریک پوستی می شود اما این بیماری مسری نیست و مشکلی در زندگی جنسی فرد مبتلا ایجاد نخواهد کرد. استفاده از کاندوم در روابط جنسی به کاهش علائم بیماری کمک کرده و مانع تماس پوستی و تحریک بیشتر پوست می شود. برای مردان مبتلا به پسوریازیس ناحیه تناسلی، استفاده از کاندوم و روان کننده می‌تواند شرایط بهتری را ایجاد کند. بدون در نظر گرفتن جنسیت، اگر از داروی پسوریازیس روی ناحیه تحت تأثیر قرار گرفته استفاده می‌کنید، آن را پیش از رابطه به خوبی شسته و پس از آن دوباره اعمال نمایید.

راه های درمان پسوریازیس تناسلی

در درمان پسوریازیس تناسلی باید به حساسیت این ناحیه توجه شود، زیرا پوست این مناطق حساس و نازک بوده و فرد مبتلا به پسوریازیس تناسلی باید هنگام استفاده از کرم های موضعی و سایر درمان ها بسیار مراقب باشد تا از ایجاد تحریکات پوستی یا ظاهر شدن علائم کششی در اندام تناسلی جلوگیری نماید. به طور کلی درمان ضایعات و لکه های پوست در پسوریازیس تناسلی سخت تر از رفع خارش و سوزش ناشی از بیماری می باشد. مهم است که ناحیه آسیب دیده همواره مرطوب نگه داشته شود و معمولا از روش های موضعی یا نور ماورا بنفش برای از بین بردن ضایعات استفاده می شود. درمان این بیماری به برقراری رابطه جنسی بهتر کمک می نماید.

داروهای موضعی

داروهای خفیف کورتیکواستروئیدها (کورتون) ممکن است برای درمان پسوریازیس تناسلی استفاده شود، اگرچه استفاده طولانی مدت از آن ها می تواند به ایجاد لکه های پوستی و علائم کششی منجر شود. استفاده از مرطوب کننده های بدون نسخه نیز برای حفظ رطوبت ناحیه تناسلی مفید است اما باید توجه داشت که مرطوب کننده های معطر ممکن است باعث تحریک پوست شود. کرم و پمادهای ویتامین دی حساسیت کمتری ایجاد می نمایند.

 

داروهای موضعی

 

نور ماورا بنفش

نور ماورا بنفش از راه های درمان پسوریازیس تناسلی میباشد. این روش در شرایط خاص برای درمان پسوریازیس تناسلی استفاده می شود که معمولا شدت آن نسبت به درمان پسوریازیس سایر نواحی بدن کمتر است، زیرا نور شدید ممکن است به راحتی باعث سوختن پوست این ناحیه شود.

مهارکننده های کلسی نورین

داروهای تاکرولیموس و پیمکرولیموس برای درمان پسوریازیس تناسلی بسیار مفید بوده و عوارض جانبی همچون نازک شدن پوست را به همراه ندارد. با این حال هنگام استفاده باعث ایجاد سوزش در ناحیه شده و ممکن است، عود عفونت های رابطه جنسی مانند تبخال تناسلی یا زگیل تناسلی را به همراه داشته باشد.

داروهای خوراکی

در برخی موارد ممکن است داروهای خوراکی تجویز شود که با عوارض جانبی همچون تحریک، سردرد، بی خوابی، تب و اسهال همراه است. این داروها از راه های درمان پسوریازیس تناسلی به شمار می آیند. در صورت مشاهده این علائم لازم است به پزشک مراجعه شود تا پزشک از مناسب بودن درمان و رد احتمال ابتلا به بیماری های رابطه جنسی مطمئن گردد.

کلام پایانی

اگر شما هم از آن دسته افرادی هستید که از بیماری پسوریازیس تناسلی رنج میبرید هیچ جای نگرانی نیست. طول درمان این بیماری زیاد است، ولی میتوان با استفاده از راه های درمان که در این مقاله بیان شد، درد و خارش ناشی از این عارضه را کاهش داد. ضعف دستگاه ایمنی بدن و عوامل وراثتی از علل ابتلا به این بیماری هستند. در ابتدا با دیدن علائم ذکر شده بر روی نواحی تناسلی خود، خونسردی خود را حفظ نموده سپس به پزشک مراجعه نمایید. چون ممکن است تشخیص شما در رابطه با این بیماری اشتباه باشد. اگرچه مقاربت جنسی باعث تحریک پوستی می شود اما این بیماری مسری نیست و مشکلی در رابطه جنسی فرد مبتلا ایجاد نخواهد کرد. جهت اطمینان میتوان از کاندوم و زل لوبریکانت نیز استفاده نمود. جهت تهیه محصولات جنسی میتوانید به سایت فارماکالا مراجعه نمایید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

6 − 1 =