بارداری, فارما مگ

مصرف مکمل های بارداری از چه زمانی شروع میشود؟

مصرف مکمل های بارداری از چه زمانی شروع میشود؟

تمام زنان باردار در هر سنی که باشند نیازهای تغذیه ای شان بیشتر از زنان غیرباردار است و تامین این مقدار نیاز اضافه (به جز آهن و اسیدفولیک) می تواند از طریق منابع غذایی تامین شود. از آنجا که کمبود این مواد تاثیر بدی روی مادر و جنین میگذارد و حتی ممکن است روند بارداری را با مشکل مواجه کند و مسائلی مثل زایمان زودرس یا اختلالات جنینی به دنبال داشته باشد؛ در این دوران، باید توجه خاصی به رژیم غذایی شود و در صورت نیاز از مکمل های غذایی استفاده گردد. زمان شروع مصرف مولتی ویتامین ها بستگی به تشخیص پزشک شما دارد. اگر مادر در این دوران تغذیه مناسبی داشته باشد، ممکن است نیاز باشد که تنها یک دوره کوتاه از مکمل های بارداری استفاده کند. در این مقاله به بررسی اهمیت مصرف مولتی ویتامین در دوران بارداری و مکمل های ضروری دوران بارداری میپردازیم.

زمان شروع مصرف مولتی ویتامین

برای پاسخ به این سوال کافی است هر وقت متوجه بارداری خود شدید، بلافاصله با پزشک خود مشورت کنید. توصیه می‌شود که بطور خودسرانه مکمل ها را مصرف نکنید. توجه داشته باشید که پزشک شما، با توجه به وضعیت و آزمایش‌هایتان برایتان مکمل تجویز می‌کند، بنابراین پزشک داروخانه برای تجویز این مکمل‌ها مناسب نیست. ممکن است مصرف مکمل ها در بارداری مخصوصا در ماه های نخست، منجر به حالت تهوع در مادر شوند. بهتر است این ویتامین ها و مینرال ها را در هنگام شب و پیش از خواب میل کنید. پیشنهاد میشود در این رابطه با پزشک خود نیز مشورت نمایید.

زمان شروع مصرف مولتی ویتامین

اگر قبل از بارداری و قبل از اقدام، مولتی‌ویتامین مصرف می‌کرده‌اید، در بارداری آن را مصرف نکنید و مولتی‌ویتامین‌های مخصوص بارداری را بخرید. مصرف مولتی ویتامین از سه ماه قبل از بارداری و بطور روزانه در دوران بارداری پیشنهاد می‌شود. در بعضی موارد بعد از زایمان نیز ممکن است پزشک به شما بگوید که در دوران شیردهی هم باید مولتی ویتامین مصرف نمایید. پس به تغذیه بعد از زایمان هم به اندازه تغذیه سالم در بارداری توجه نموده و علاوه بر مصرف موادغذایی ضروری در دوران بعد از زایمان، مصرف میزان توصیه شده مکمل‌ها را هم جدی بگیرید.

اهمیت مصرف مولتی ویتامین در دوران بارداری

دریافت ویتامین‌ها و مواد معدنی، برای رشد و سلامت نوزاد و مادر اهمیت فراوان دارد. همانطور که قبل از بارداری برای اطمینان باید از این ویتامین‌ها مصرف کرد، در دوران بارداری هم ادامه مصرف آن‌ها ضرورت دارد. این ضرورت برای زنانی که گیاهخوار هستند و نمی‌توانند لاکتوز مصرف کنند، مشکلات گوارشی و خونی دارند، چندقلو باردار هستند یا سیگار می‌کشند، بسیار پررنگ‌تر و مهم‌تر خواهد بود.

اهمیت مصرف مولتی ویتامین در دوران بارداری

عدم مصرف مکمل در دوران بارداری

وقتی از دوران بارداری صحبت می‌شود، بدون شک پای مصرف مولتی ویتامین‌ به عنوان اولین و مهم‌ترین گزینه در رژیم غذایی مادران به میان می‌آید. توجه به رژیم غذایی سالم، کافی و متنوع و آگاهی نسبت به مصرف مولتی ویتامین در بارداری و پیش از آن می‌تواند روی سلامت نوزاد و مادر تاثیر بگذارد.

انتخاب رژیم غذایی سالم در بارداری بهترین راه برای دریافت ویتامین‌ها و مواد معدنی خواهد بود، اما حتی اگر رژیم غذایی مناسبی داشته باشید، ممکن است که در دوران بارداری خود با کمبود برخی از ویتامین‌های ضروری مواجه شوید. اینجاست که مولتی ویتامین‌ها راه خود را باز می‌کنند و مصرف آن‌ها از دروان پیش از بارداری، دوران بارداری و حمل جنین تا دوران شیردهی و پس از زایمان برای سلامت مادر و نوزاد اهمیت پیدا می‌کند.

مکمل های ضروری بارداری

بدون شک مصرف مولتی ویتامین می‌تواند از بسیاری از خطرات و بیماری‌های نوزاد و مادر در این دوران جلوگیری کند. جالب است بدانید که مصرف مولتی ویتامین‌ در دوران پیش از بارداری هم اهمیت فراوانی دارد. مصرف این ویتامین‌ها پیش از بارداری می‌توانند از بیماری‌های مادرزادی نوزاد جلوگیری کنند. واقعیت این است که حتی تغذیه سالم در دوران بارداری، نمی‌تواند مجوزی برای کنار گذاشتن مولتی ویتامین‌ها باشد و در صورت توصیه پزشک، چاره‌ای جز مصرف دوز مناسب از این مکمل‌ها باقی نمی‌ماند.

مکمل های ضروری دوران بارداری

مکمل آهن

کمبود آهن سبب می شود دائما احساس خستگی کنید. گوشت، سبزیجات و میوه های خشک حاوی مقدار زیادی آهن هستند. مصرف و یتامین آهن مورد نیاز بدن در زمان بارداری از اهمیت زیادی برخوردار است. مصرف مکمل آهن برای سلامتی مادر و جنین در بارداری و زیر نظر پزشک ضروری است. فقر آهن می‌تواند منجر به زایمان زودرس و مرگ‌ومیر نوزادان شود. به همین دلیل پیشنهاد می‌کنیم که حتما با پزشک خود درباره میزان و نحوه مصرف آن مشورت نمایید.

قرص پرگناکر اورجینال Pregnacare ویتابیوتیکس 30 عددی

قرص پرگناکر اورجینال Pregnacare

ویتامین دی براي جذب كلسيم ضروري است. به همين خاطر به مادران باردار توصيه مي‌شود در اين دوران هم به اندازه كافي در معرض نور آفتاب قرار بگيرند و هم منابع ویتامین دی را مصرف کنند. زیرا کمبود این ویتامین در بدن باعث میشود استخوان های جنین به خوبی شکل نگیرد.

ویتامین سی

در دوران بارداري نياز شما به ويتامين سی فقط كمي بيشتر از دوران قبل از بارداري است و با نوشيدن يك ليوان آب پرتقال، خوردن نصف فلفل دلمه‌اي قرمز يا يك عدد كيوي تامين مي‌شود. بعضي از مطالعات هم نشان داده است كه، كمبود ويتامين سی  خطر پره اكلامپسي را در بارداري بالا مي‌برد كه البته اگر رژيم غذايي سالمي داشته باشيد و هر روز ميوه و سبزي تازه بخوريد با  كمبود ویتامین سی مواجه نخواهید شد.

اسید فولیک

مکمل اسید فولیک در پیشگیری از نقائص لوله عصبی موثر است و بهتر است این مکمل از 3ماه یا حدقل 1 ماه قبل از بارداری مصرف شود. با توجه به اینکه بخش عمده ای از اسیدفولیک در اثر پخت سبزیها از بین میرود باید سعی شود از سبزیهای تازه و خام در رژیم غذایی به صورت روزانه استفاده شود. البته باید توجه داشت که مصرف منابع غذایی این ویتامین به تنهایی نیاز مادر به اسیدفولیک را تامین نمیکند و نمیتواند جایگزین مکمل اسیدفولیک شود.

قرص اسید فولیک Folsaure 800 آپوویتال 30 عددی

قرص اسید فولیک Folsaure 800

 

مصرف روزانه یک هزار میلی‌گرم کلسیم در دوران پیش از بارداری و پس از آن به زنان توصیه می‌شود. هرچند مولتی ویتامین‌ها دارای کلسیم هستند اما مقدار آن حدود ۲۰۰ تا ۳۰۰ میلی‌گرم است؛ برای همین پیشنهاد می‌کنیم تا سایر کلسیم مورد نیاز خود را از طریق رژیم غذایی و خوراکی‌هایی همچون شیر، پنیر، بروکلی، انجیر و بادام دریافت کنید. اگر دوز مناسبی از لبنیات را در بارداری مصرف کنید و پیش از آن هم کمبود کلسیم یا ویتامین دی را تجربه نکرده باشید، بعید است که به مصرف مکمل‌های خاصی نیاز داشته باشید.

ید

ید روی رشد مغز و سیستم عصبی نوزاد تاثیر دارد. کمبود شدید آن حتی می‌تواند باعث سقط جنین شود. این ماده معدنی مهم در مولتی‌ ویتامین‌ها وجود ندارد، اما می‌توان با مصرف مواد غذایی همچون ماهی، لبنیات و نمک یددار کمبود این ماده معدنی را در بدن جبران کرد. کمبود ید با کم‌کاری تیروئید مادر و نقص جنین ارتباط مستقیمی دارد. به همین دلیل مصرف آن پیش از بارداری به زنان توصیه می‌شود.

ید و فولیک

ویتامین آ

مصرف بیش از حد ویتامین آ برای جنین خطرناک است. اگر قبل از بارداري كمبود اين ويتامين را نداشتيد، ذخائر بدني‌تان براي اين دوران كافي خواهد بود و نيازي به دريافت مكمل براي اين ويتامين نخواهيد داشت، پس سلامت جنين خود را با مصرف اين مكمل‌ها به خطر نيندازيد.

مصرف زياد ويتامين آ مي‌تواند باعث نقص جنين شود. به همين دليل پزشكان مگر در موارد خاص، توصيه مي‌كنند كه نه سراغ مكمل‌هاي ويتامين آ برويد و نه در خوردن غذاهايي كه اين ويتامين را در خود دارند زياده‌روي كنيد. ويتامين آ در منابع حيواني مثل روغن كبد ماهي، جگر، شير و لبنيات و كره وجود دارد اما خوردن انبه، كدوحلوايي، نارنگي، هويج، هلو، زردآلو، موز و طالبي هم مي‌تواند به بالا رفتن سطح اين ويتامين در بدن‌تان منجر شود.

مولتی ویتامین

معمولا در کشورهای در حال توسعه به دلیل وضعیت نامطلوب اقتصادی و یا فرهنگی ممکن است زنان حامله دریافت کافی مواد مغذی از رژیم غذایی روزانه را نداشته باشند؛ بنابراین مصرف مکمل های غذایی توصیه میشود. در ایران به کلیه زنان باردار توصیه میشود از شروع هفته شانزدهم حاملگی تا 3 ماه پس از زایمان روزانه یک عدد قرص مولتی ویتامین ساده یا مینرال  مصرف کنند.

کپسول پرگمام ویتالی تون

کپسول پرگمام ویتالی تون فارماکالا

 

 کلام پایانی

بارداری نیاز به مراقبت های ویژه دارد. در این دوران حفظ سلامت مادر و جنین بسیار مهم میباشد و تغذیه در این دوران از اهمیت بالایی برخوردار است. امروزه اهمیت مصرف مولتی ویتامین در دوران بارداری و عواقب سهل انگاری در این دوران بر همگان مشخص گردیده. بهتر است که مادر با داشتن یک رژیم غذایی خوب و کامل تمام نیاز های خود و فرزندش را تامین نماید. اما کمبود برخی مینرال ها را نمیتوان با غذا جبران نمود به همین خاطر بهتر است برای دریافت مکمل ها با پزشک خود مشورت کنید تا سلامت خود و جنین را تضمین نمایید. همانطور که در این مقاله بیان گردید زمان شروع مصرف مولتی ویتامین ها توسط پزشک تعیین میگردد. ید، کلسیم، آهن، فولیک اسید و مولتی ویتامین از مکمل های ضروری دوران بارداری میباشند. مکمل های بارداری را میتوانید از سایت فارماکالا نیز تهیه نمایید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

4 × دو =