جوش از شایع ترین مشکل پوستی است که همه ما هر از گاهی به آن دچار میشویم. جوش یک برآمدگی پر از چربی و گاهی عفونت است که ممکن است از قسمتهای مختلف پوست سر بیرون آورد این برآمدگی در اکثر مواقع زیبایی پوست و صورت را تحت شعاع قرار داده و ظاهر را نامناسب می کند. بوجود آمدن جوش میتواند دلایل متعددی داشته باشد که در ادامه به بیان آنها میپردازیم. برخی جوش ها ممکن است در ابعاد بزرگ و به تعداد زیاد سطحی از پوست را در برگرفته و شکل و شمایل آن را عوض نمایند. برای درمان جوش صورت می توانید از انواع ماسک استفاده نمایید. در این مقاله انواع ماسک های صورت خانگی برای رفع جوش و لک های پوستی بررسی میگردند.
دلایل بوجود آمدن جوش
سن بلوغ
رسیدن به سن بلوغ یکی از دلایل بوجود آمدن جوش است. جوش ها ممکن است به دلایل مختلفی بوجود آیند یکی از این دلایل سن بلوغ و جوانی است که عموما بین مردم هم به جوش جوانی شهرت دارد. این برامدگی ها در اثر تغییرات هورمونی وسیعی که در سن بلوغ در بدن رخ می دهد ممکن است بوجود آید.
بیماری
گاهی برخی بیماری ها مانند اختلالاتی در عملکرد کلیه و کبد می تواند باعث بروز این عارضه گردد. کارکرد نامناسب کبد و کلیه ها و همچنین غدد تیرویید می تواند سبب بروز جوش شده و البته این مشکل ممکن است در محل های مختلفی چون صورت، کمر، روی سینه و جاهای دیگر رخ دهد.
تغییرات هورمونی
دلیل دیگر بروز این برآمدگی های بعضا چرکی می تواند تغییرات هورمونی در زنان یا مردان باشد. این تغییرات هورمونی می تواند در اثر مصرف دارویی خاص، استرس و نگرانی و بیماری رخ دهد و باعث شود برآمدگی ها چرکی یا خشک روی پوست ایجاد گردند.
بیماری های اعصاب و روان
برخی بیماری های اعصاب و روان مانند افسردگی و غیره هم می تواند این مشکل را بوجود آورد. داروهای اعصاب و افسردگی این خاصیت را دارند که می توانند باعث تغییرات در ترشح هومون ها و مقدار آنها در بدن شوند و همین مسئله می تواند باعث بروز آکنه در قسمت های مختلف پوست گردد.
پوست چرب
افرادی که پوست چرب دارند برای آکنه زدن مستعد تر بوده و باید در انتخاب لوازم ارایشی و کرم های ضد افتاب دقت کنند. کرم هایی که چربی آنها زیاد است برای این افراد مناسب نبوده و می تواند باعث افزایش چربی پوست شده و آکنه ایجاد نماید.
مواد شیمیایی چرب
کارکردن در مشاغلی که با مواد شیمیایی چرب سروکار دارند هم می تواند سبب بروز آکنه گردد. این مواد شیمیایی با نفوذ در پوست چربی آن را افزایش داده و در نتیجه این چربی باید به شکلی از پوست خارج شود و راحتترین راه جوش یا آکنه است. افرادی که یک چنین شغل هایی دارند باید بعد از اتمام کار حتما صورت خود را با یک پاک کننده مناسب شسته و خشک نمایند. همچنین استفاده از کرم های بدون چربی هم بعد از شستشوی بدن بسیار خوب و مناسب است.
ماسک صورت خانگی برای رفع جوش و لک های پوستی
اگر به دنبال یک ماسک صورت عالی هستید، باید بدانید بهترین ماسک صورت، ماسکهای طبیعی و خانگی هستند که سلامت پوست را تضمین می نمایند. میتوانید ماسک صورت خانگی برای جوش و لک و هر نوع ماسک صورت دیگری را خودتان بسازید. برخی افراد پوست های حساسی دارند و با تغییر فصل، بافت پوستشان تغییر می کند. پیدا کردن محلولی برای شستشوی صورت با داشتن همه این موارد آسان نیست؛ به همین خاطر بهتر است با ماسک های خانگی و با مواد طبیعی از پوست خود مراقبت کنیم.
ماسک خیار
یک خیار کوچک را با یک پیمانه جو دو سر، کوبیده و به صورت خمیر در بیاورید. یک قاشق از این خمیر را، با یک قاشق چایخوری ماست، مخلوط نموده و روی صورت خود بمالید. بگذارید 30 دقیقه روی پوست بماند. سپس صورت خود را بشویید.
ماسک عسل
حتما با خواص عسل آشنا هستید. عسل به عنوان مادهای با خواص ضدعفونیکننده شناخته میشود و به از بین بردن عوامل میکروبی اطراف غدد چربی کمک میکند. وقتی میکروبها کاهش پیدا میکنند سرعت بهبودی افزایش پیدا میکند.
یک اپلیکاتور پنبهای استریل را در عسل طبیعی فرو ببرید و روی پوست بمالید و پوست را حداقل به مدت ۳۰ دقیقه به حال خود بگذارید. بعد از آن با آب گرم بشویید. علاوه بر این میتوانید با افزودن پودر دارچین به عسل ماده سفتتری به دست بیاورید و آن را شب تا صبح در هنگام خواب روی جوش بگذارید.
ماسک جو پرک و جوش شیرین
۲ قاشق چایخوری جوی پرک را با یک قاشق چایخوری جوش شیرین در ظرفی بریزید و هم بزنید. اندک اندک آب اضافه نمایید تا ترکیب خمیری شود. ماسک را به آرامی به صورت بزنید و ماساژ دهید. سپس بگذارید خشک شود. بعد از اینکه ماسک خشک شد، صورتتان را با آب گرم بشویید و از محصولات آبرسان استفاده نمایید.
ماسک آلوئه ورا
بعد از شستن صورت با یک تمیز کننده ملایم و آب، ژل آلوئه ورا را از برگ آن استخراج کنید و روی پوست خود اعمال کنید و صبح روز بعد بشویید. این درمان را هر روز تکرار نمایید.
برگ های آلوئه ورا را درون آب جوش بریزید و آن را به مدت 15 دقیقه بجوشانید و سپس حرارت را کم کنید و بگذارید خنک شود. سپس عصاره آن را روی پوست خود ماساژ دهید. این درمان را دو بار در روز تکرار نمایید.
ماسک زردچوبه
زردچوبه نیز یک عامل روشن کننده دیگر است که می توان برای از بین بردن لکه های صورت از آن استفاده نمود. به علاوه زردچوبه برای رفع لکه های مربوط به خورشید و افزایش سن نیز موثر است.
با استفاده از زردچوبه، مقداری شیر و کمی آب لیمو خمیر آماده کنید و این خمیر را روی لکه های صورت استفاده نمایید. بگذارید چند دقیقه روی صورت بماند و سپس آن را با آب ولرم بشویید.
ماسک سیب زمینی
1 عدد سیب زمینی متوسط را بشویید و پوست بکنید و سپس نصف نمایید. پس از شستن صورتتان تکه های سیب زمینی را به آرامی روی آن ماساژ دهید. بعد از 15 دقیقه سیب زمینی ها را بردارید و پوستتان را با آب سرد بشویید.
ماسک گلاب، گلیسرین و لیمو
لیمو خاصیت ضدباکتریایی دارد و کمک میکند پوست خشک و محکم شود. گلاب یک ضد عفونی کننده، تونر و پاککننده عالی است که به شما پوستی پاک و باطراوت میدهد. گلیسرین نیز پوست را آبرسانی خواهد نمود.
در ابتدا یک قاشق سوپخوری گلاب، یک قاشق سوپخوری گلیسرین و یک قاشق سوپخوری آبلیمو را با هم مخلوط می نماییم. سپس آن را به مدت ۲۰ دقیقه روی صورتتان بگذارید و بعد آن را با آب گرم بشویید. این مخلوط، یک ماسک کامل صورت برای از بین بردن جوش و جای جوش است. شما باید پیش از مصرف این ماسک صورت که برای پوست چرب مناسب است، آزمون حساسیت را انجام دهید تا متوجه مناسب بودن این لوسیون برای پوست خود شوید.
ماسک گوجه فرنگی
گوجه فرنگی حاوی مقادیر زیادی آنتی اکسیدان و ترکیبات سازگار با پوست است. گوجه میتواند یک درمان سریع و آسان برای از بین بردن جوش و لکهای روی پوستتان باشد. برای تهیه ماسک گوجه کافی است یک گوجه را رنده کنید و آب و پالپهای آن را با یک پنبه روی پوستتان به خصوص نواحی جوشدار بکشید. ۱۰ الی ۱۵ دقیقه منتظر بمانید و بعد آرام با آب صورتتان را بشویید. تکرار این ماسک خانگی میتواند پوستتان را جوانتر و شادابتر و از پیدایش مجدد جوش روی صورتتان جلوگیری نماید.
ماسک تخم مرغ
زرده و سفیده ۲ یا ۳ تخم مرغ را از هم جدا نمایید. سفیدهها را در یک کاسه بریزید. یک گوش پاککن را درون کاسه ببرید و به صورت خود بزنید. استفاده از گوش پاککن بهتر از پنبه یا پد آرایشی است چون جزو تمیزترین وسایل بهداشتی در خانه به حساب میآید. بگذارید ماسک بین ۱۰ تا ۱۵ دقیقه روی صورتتان بماند. سپس صورت خود را بشویید و با استفاده از یک مرطوب کننده مناسب آکنه، صورتتان را آبرسانی نمایید.
نکات قابل توجه در استفاده از ماسک صورت خانگی
-بگذارید که ماسک بین ۱۰ تا ۳۰ دقیقه روی صورتتان بماند. این زمان برای جذب مواد موجود در ماسک کافی است. میتوانید ماسک را پیش از رفتن به حمام روی پوستتان بگذارید.
-پیش از گذاشتن ماسک، صورتتان را با آب و یک شوینده ملایم بشویید. این کار باعث میشود که مواد بهتر جذب پوست بشوند.
-بعد از شستن ماسک، از کرمهای آبرسان یا مرطوب کننده سازگار با نوع پوست تان استفاده نمایید.
-بعد از پاک کردن ماسک، روی صورتتان آب سرد بپاشید یا اسپری کنید تا منافذ پوستی بسته شوند.
-اگر پوستتان دچار التهاب یا واکنشهای آلرژیک شده است، از ماسکهای صورت استفاده نکنید. علایم التهاب و حساسیت شامل قرمزی، خارش یا بثورات پوستی (جوش و ضایعات دیگر) است.
-هر روز از ماسکها استفاده نکنید. یک یا دوبار در هفته کافی است.
-نگذارید که ماسک برای مدت طولانی روی صورت بماند، وگرنه باعث التهاب و آزار پوست میشود.
-زمانی که میخواهید ماسک را بشویید، پوست خود را نسابید. ملایمت به خرج دهید وگرنه پوستتان ملتهب و قرمز میشود.
کلام پایانی
پوست چرب، سن بلوغ و تغییرات هورمونی از جمله دلایل بوجود آمدن جوش هستند. جهت درمان جوش و لک های صورت ماشی از جوش میتوانید از انواع ماسک صورت خانگی برای رفع جوش و لک های پوستی که در این مقاله بیان گردید استفاده نمایید. ماسک عسل، زردچوبه، تخم مرغ و خیار از جمله این ماسک های خانگی میباشند. برای مشاهده اثرگذاری ماسکهای خانگی و تجاری باید مدت نسبتاً طولانی از این ماسکها استفاده نمایید. اگر میخواهید سریعتر نتیجه بگیرید، باید به سراغ روشهای کلینیکی بروید. جهت تهیه انواع ماسک ها، ژل ها و چسب های ضد جوش میتوانید به سایت فارماکالا مراجعه نمایید.
در این بخش از مجله فارماکالا با ما همراه باشید با مطالب روز در رابطه با انواع ماسک صورت برای رفع جوش