همه انسان ها در مناطقی از بدن خود مانند زیر بغل، اطراف اندام تناسلی، پاها و غیره موهای زائد و آزاردهنده ای دارند. اما مشکل اساسی اینجاست که گاهی اوقات موهای زائد در نواحی از بدن رشد می کنند که به راحتی برای شیو کردن در دسترس نیستند؛ مانند کمر، شانه و بازو. رشد زیاد مو های بدن چه در زنان و چه در مردان در این نواحی دور از انتظار نیست، اما وقتی رشد بی رویه این موها باعث تیره شدن برخی قسمت های بدن می شوند یا بیش از اندازه رشد می کنند چه کنیم که از شر این موهای زائد خلاص شویم؟ روش های زیادی وجود دارد که می توانید از شر موهای زائد بدن خود خلاص شوید، از شیو کردن تا اپیلاسیونگرفته تا لیزر موهای زائد. اما آیا روشی برای خلاص شدن از شر موهای بدن به طور دائم وجود دارد؟ در این مقاله لیزر موهای زائد را به عنوان یک روش دائمی برای رفع آنها بررسی می نماییم. در این راستا، لیزر موهای زائد و نحوه عملکرد آن به همراه مزیت های لیزر بیان گردیده. همچنین جواب به این سوال که چه افرادی مجاز به استفاده از لیزر برای دفع موهای زائد هستند و چه افرادی مجاز نیستند، مطرح شده است. اقدامات قبل از لیزر موهای زائد و مراقبت های بعد از لیزر موهای زائد نیز از دیگر مواردی است که در این مقاله به بررسی آن پرداخته شده است.
لیزر موهای زائد و نحوه عملکرد
لیزر موهای زائد روش دائمی برای از بینبردن موهای زائد است. لیزر باعث کاهش موهای زائد و نازک ترشدن آنها میشود. این روش با استفاده از نور لیزر و گرمایی که تابش آن ایجاد میکند، به عمق مشخصی از پوست نفوذ کرده و فولیکول مو را تحت تاثیر قرار داده و به آن آسیب میرساند. لیزر تیرگی رنگدانه ملانین موجود در فولیکول مو را هدف قرار می دهد. از آنجایی که ملانین فقط در فاز رشد مو تولید می شود، لیزر باید فولیکول مو را در این چرخه هدف قرار دهد. آسیب رساندن به آن باعث توقف رویش مو و از بینرفتن موهای زائد میشود.
لیزر موهای زائد سلولهای تولید کننده مو در ریشه را هدف قرار میدهد و باعث از بین بردن طولانی مدت یا دائمی آنها میشود. در یک زمان مشخص اکثر موهای بدن ما در فاز استراحت هستند و تعداد کمی از آنها در فاز رشد هستند. اگر هنگام لیزر موهای زائد، فولیکول مو در فاز استراحت باشد، اشعه لیزر بر آن اثری ندارد. به همین دلیل است که برای از بین بردن تمامی موها به چندین جلسه درمان با لیزر، با فاصله های زمانی مشخص نیاز است. با هر جلسه رفع موهای زائد تعدادی از فولیکولهای فعال مو سوخته میشوند و بالاخره پس از مدتی تمامی موها از بین میروند.
افرادی که مجاز به استفاده از لیزر موهای زائد هستند
همه کس اعم از زنان و مردان میتوانند در تمام قسمتهای بدن خود از لیزر موهای زائد به عنوان یک روش دائمی برای دفع آنها استفاده کنند، هرچقدر رنگ موها تیرهتر باشد لیزر بر آن تاثیر بیشتری خواهد داشت، البته خصوصیات و ویژگی های فردی شخص نیز در نظر گرفته می شود و قوانین جاری در مورد کاربرد لیزر نیز در کلیهی موارد اجرا میشود. معمولاً فرد برای استفاده از لیزرموهای زائد باید حداقل 12 سال داشته باشد.
افرادی که مجاز به استفاده از لیزر موهای زائد نیستند
– کسانی که پوست تیرهای دارند و پزشک معالج آنها را از انجام لیزر منع کرده است.
– مادران باردار و شیرده
– اشخاصی که از بیماریهای عصبی رنج میبرند و ممکن از ممکن نواحی لیزر شده را دستکاری کنند.
– کسانی که یک ماه قبل از انجام لیزر، سولاریوم کردهاند یا حمام آفتاب گرفتهاند یا به خاطر نوع کارشان، ساعات زیادی از روز را در معرض مستقیم نور خورشید قرار دارند.
– کسانی که عفونت یا زخم فعال دارند.
– افرادی که مبتلا به بیماری لوپوس یا پورفیری هستند.
– افرادی که در قلبشان باتری کار گذاشتهاند.
– افرادی که داروهایی که پوست را نسبت به نور حساس میکند، استفاده میکنند.
اقدامات قبل از لیزر موهای زائد
بیمار نباید 2 هفته قبل از انجام لیزر کارهایی مانند موم انداختن، تزریق کلوژن برای جوان سازی پوست، حمام آفتاب گرفتن و استفاده از رختخواب های الیافی را انجام دهد.
بیمار باید از استفاده از عطر و خوشبو کننده بدن در ناحیه لیزر اجتناب نماید زیرا امکان بروز حساسیت وجود دارد. افرادی که جلسه اول لیزر موهای زائد خود را گذراندند اگر موارد مورد نیاز را رعایت نکنند، امکان ایجاد حساسیت پوستی دارند.
بیمار نباید از داروهایی مانند آسپرین، داروهای ضد التهاب و نیز مکمل های گیاهی که منجر به افزایش خطر خونریزی می شوند، استفاده نماید.
مراقبت های بعد از لیزر موهای زائد
مراقبت بعد از لیزر موهای زائد بسیار مهم است چرا که ممکن است محلی که عمل لیزر را بر روی آن انجام شده دچار ورم و قرمزی شود. بعد از لیزر موهای زائد نیازی به مسکن نیست. تنها استفاده از پماد زینک اکساید در نواحی لیزر شده و عدم استحمام تا 24 ساعت بعد از لیزر کفایت میکند.
گاهی این اتفاق می افتد که اطراف ریشه موها دلمه ببندد که بین 7-10 روز طول می کشد، در این صورت از پماد آنتی بیوتیک استفاده نمایید تا دلمه ها از بین برود. بعد از لیزر موهای زائد بیمار باید از آفتاب گرفتن پرهیز نماید. لیزر موهای زائد برای افرادی که دارای پوست تیره تر می باشند بین 3-2 ماه به طول می انجامد.
مزیت های لیزر
-بدون عارضه
-بدون درد
-اثر بخشی سریع از دیگر مزیت های لیزر است.
-نیاز به هیچ نوع بستری نمی باشد و شما سریعا می توانید بعد از لیزر موهای زائد به فعالیت های خود ادامه بدهید.
-به سرعت می توان مناطق وسیعی را درمان نمود.
-در لیزر موهای زائد که یک روش دائمی برای دفع آنها است تغییر رنگدانه و ایجاد زخم به ندرت اتفاق می افتد که از مزیت های لیزر میباشد.
-این فرآیند به سرعت صورت می گیرد و بسته به ناحیه ی لیزر ممکن است از چند دقیقه تا چند ساعت به طول بینجامد.
شما می توانید در فاصله ی کمی این مزیت های لیزر را مشاهده کنید.
لیزر موهای زائد یک روش دائمی برای رفع آنها
لیزر موهای زائد از انرژی نور متمرکز برای ارسال اشعه متمرکز نور به منظور از بین بردن فولیکولهای موی زیر پوست استفاده می کند. با این حال، همه موها در یک چرخه رشد قرار ندارند. این تمایز بسیار مهم است، زیرا این بدان معنی است که برخی موها توسط لیزر آسیب نمی بینند و به رشد خود ادامه می دهند. برای هدف قرار دادن موهای فرد طی چرخه رشد باید یک دوره درمانی با لیزر مو طی شود. البته حتی در این صورت نیز ممکن است برخی موها دوباره رشد کنند. درحالی که استفاده از کلمه “دائمی” برای از بین بردن موهای زائد نادرست است، پس از شش تا هشت جلسه درمان، می توان انتظار کاهش چشمگیر مو را در هر ناحیه از بدن داشت.
هرگونه رشد مجدد با درمان های تکمیلی هر ۶ تا 12 ماه قابل کنترل است. در صورتی که بعد از 6 تا 12 ماه بعد از اتمام جلسات لیزر موها عود نکند، احتمال عود یا بازگشت مجدد موهای زائد بسیار کم خواهد بود. مگر کسانی که دچار مشکلات غددی و اختلالات هورمونی باشند که در اینصورت هم با تشخیص دقیق علت٬ و درمان صحیح دارویی احتمال عود موها کمتر خواهد شد.
از سویی تنها راه درمان موهایی که در هنگام رشد و خروج مو از پوست٬ زیر پوست می روند و باعث جوش یا لک مخصوصا در ناحیه گردن اقایان و ساق پای خانمها میشود، لیزر است. لیزر باعث از بین بردن موها میگردد، در نتیجه مویی رشد نخواهد کرد که زیر پوست برود و ایجاد جوش یا لک کند.
تاثیر رنگ پوست و مو بر لیزر
نوع مو و رنگ پوستی که دارید نیز می تواند در نتیجه لیزر مو تأثیر بگذارد. لیزر موهای زائد به عنوان یک روش دائمی برای دفع آنها هنگامی موثر تر است که رنگدانه موها تفاوت زیادی با رنگدانه پوست داشته باشد. هیچ لیزری روی موهای سفید اثر ندارد. احتمالا می دانید که هر چه مو ها تیره تر و کلفت تر باشد تاثیر لیزر بیشتر است لذا اکثر لیزرها روی موهای بور و کم رنگ تاثیر کمتری دارند و حدودا می توانند ۳۰ تا ۴۰ درصد این موها را از بین ببرند.
کلام پایانی
از بین بردن موهای زائد یکی از دغدغههای جدی برای خانم ها و آقایان می باشد. روشهای مختلفی برای از بین بردن موهای زائد وجود دارد، اما لیزر موهای زائد یک روش دائمی برای رفع آنها در نظر گرفته میشود، با در نظر گرفتن این نکته که لیزر موهای زائد یک درمان طولانی مدت است. لیزر تا 80% باعث از بین رفتن مو و تراکم آن می گردد و استفاده از آن میتواند اعتماد به نفس افراد را بالا ببرد. همانظور که بیان گردید همه افراد مجاز به استفاده از لیزر موهای زائد هستند مگر موارد خاص مانند مادران باردار و شیرده که در این مقاله به آنها اشاره گردید. عدم استفاده از عطر و خوشبو کننده بدن در نواحی لیزر از جمله اقدامات قبل از لیزر موهای زائد به شمار میرود. استفاده از پماد زینک اکساید در نواحی لیزر شده و عدم استحمام تا 24 ساعت بعد از لیزر از جمله مراقبت های بعد از لیزر موهای زائد میباشد. در نهایت لازم است این نکته را نیز در نظر داشته باشید که رنگ پوست و مو از عوامل تاثیر گذار بر نتیجه لیزر است.