تازه های پزشکی, فارما مگ

را ه های درمان خانگی درماتیت سبوره ای

راه های درمان خانگی درماتیت سبوره ای

درماتیت سبوره ای یک بیماری پوستی شایع است که عمدتاً پوست سر فرد را تحت تأثیر قرار می دهد. این بیماری باعث بروز لکه های پوسته پوسته، قرمزی پوست و شوره های سر سخت می شود. درماتیت سبوره ای همچنین می تواند قسمت های چرب بدن مانند صورت، قسمت های از بینی، ابروها، گوش ها، پلک ها و سینه را تحت تأثیر قرار دهد. به درماتیت سبوره ای شوره سر، اگزما سبورئیک و پسوریازیس سبورئیک نیز گفته می شود. درماتیت سبوره ای یک بیماری پوستی طولانی مدت است که در صورتی که خود به خود بهبود نیابد، فرد نیاز به درمان مداوم خواهد داشت. با این وجود مراقبت از پوست و محدود کردن محرک ها می تواند تا حد زیادی به کنترل بیماری کمک نموده و علائم آن را کاهش دهد. علل بروز درماتیت سبوره ای و راه های درمان خانگی درماتیت سبوره ای در این مقاله بیان میگردد.

علل و علائم بروز درماتیت سبوره ای

علل بروز درماتیت سبوره ای هنوز به طور کامل شناخته شده نیست، اما این عارضه می‌تواند ناشی از واکنش التهابی به یک مخمر باشد که به صورت طبیعی روی سطح پوست وجود دارد. نشانه‌های آن دائمی نیستند؛ علایم می‌آیند و می‌روند و ممکن است در فصول خاصی، مثلا در هوای سرد، بدتر شوند. علایم بیماری همچنین ممکن است در طی دوره‌های پر استرس، تغییرات هورمونی یا بیماری نیز عود کند. بعضی بیماری‌های مرتبط با اعصاب، مثل پارکینسون، خطر ابتلا به این عارضه را افزایش می‌دهند.

استرس سبب تشدید بیماری های پوستی می شود. استرس با مکانیسم کاهش سطح ایمنی بدن منجر به افزایش استعداد ابتلا به انواع بیماری های عفونی در پوست نظیر عفونت های قارچی سطحی و عفونت های باکتریال می گردد. از سوی دیگر استرس می تواند باعث شعله ور شدن و تشدید علایم بیماری های نظیر آکنه، درماتیت، سبورئیک، لک و پیس (برص)، ریزش موی سکه ای، زونا، تب خال، کهیر و آنژیوادم، پمفیگوس، تعریق بیش از حد، کیست ها و زگیل های پوستی می گردد.

 

علل بروز درماتیت

 

از علائم بروز درماتیت سبوره ای پوسته پوسته شدن پوست کف سر (شوره سر)، مو، ابرو، ریش یا سبیل، قرمزی پوست و احساس خارش پوست میباشد.

درمان دائمی درماتیت سبوره ای

معمولا علائم بروز درماتیت سبوره ای خودبخود فروکش می‌کند در غیر این صورت درمان با آنتی هیستامین‌ها، کورتیکواستروئید موضعی و داروهای ضد قارچ صورت میگیرد. مصرف ویتامین‌های گروه ب مخصوصاً ب‎۶ بسیار مفید است. البته دوری از استرس بر بهبودی بیماری تأثیر قابل توجهی دارد. این بیماران باید از عرق و هرگونه عاملی که موجب تحریک حساسیت پوست می‌شود خودداری نمایند. با روش‌های مختلف می‌توان درماتیت سبورئیک را بهبود داد یا کاملا برطرف نمود. اما روش درمان قطعی و دائمی برای این عارضه وجود ندارد و ممکن است با قطع درمان، درماتیت سبورئیک دوباره بازگردد.

مصرف پمادهای موضعی از جمله سرتول ۲٪ در درمان این بیماری مؤثر است. فقط باید توجه داشت که دوره درمان موضعی را حتی تا برطرف شدن آثار قارچ، ادامه دهند و ناگهانی دارو را قطع نکنند چون باعث می‌شود درماتیت با شدت بیشتری برگردد.

 

نشانه های درماتیت سبوره ای

 

در درمان درماتیت سبوره در مراحل ابتدایی می‌توان از شامپوهای کتوکونازول و سلنیوم سولفاید نیز بهره برد اما بعد از بهبودی با استفاده از شامپو نباید مصرف آن‌ها را به یکباره قطع نمود و مقدار مصرف را در طی چند هفته به تدریج به حداقل هفته‌ای یکبار رساند.

در صورت مقاوم شدن این بیماری به شامپوهای ذکر شده می‌توان از لوسیون کلوبتازول برای قطع شوره سر استفاده کرد. در درمان درماتیت صورت با استفاده مکرر پماد یا لوسیون کلوبتازول باعث ایجاد جوش در آن نواحی می‌شویم.

پماد کلو ال دی اس دوکری و ناندل سبوریک نیز در کنترل علائم درماتیت صورت مؤثر است.

راه های درمان خانگی درماتیت سبوره ای

روغن نارگیل

روغن نارگیل اصل حاوی اسیدهای چربی مانند لوریک اسید و دکانوئیک اسید می باشد. به همین دلیل این روغن دارای خواص ضد ویروسی، ضد میکروبی و ضد قارچی است. در مطالعات مشاهده شده است که مصرف موضعی روغن نارگیل بر روی پوست به کاهش مخمر، میکروب ها و قارچ هایی که می توانند منجر به تحریک، چرب شدن بیش از حد و یا خشکی پوست شوند، کمک می کند.

 

راه های درمان خانگی درماتیت سبوره ای

شیر منیزیم

علاوه بر این بکاربردن شیر منیزیم در پوست صورت در بهبود اگزمای سبوره توصیه شده است. کاربرد این ترکیبات منجر به اطمینان بخشی از درمان اگزما سبوره بوسیله درمانهای طبیعی می گردد.

ژل تخم کتان

ژل تخم کتان خارش را کاهش داده و علائم درماتیت سبورئیک را تسکین می دهد. می توانید از این ژل به جای ژل مو نیز استفاده کنید. همچنین می توانید تخم کتان را پودر کرده و برای تقویت پوست سر به صورت خوراکی استفاده نمایید.

سرکه سیب طبیعی

سرکه سیب طبیعی، قارچ ها و باکتری های مضر را از بین می برد و به حفظ تعادل PH پوست سر کمک می کند. همچنین این سرکه خارش پوست سر را کاهش می دهد.

روغن چوب سدر و روغن رزماری

این روغن ها حاوی خواص ضد ویروسی، ضد باکتری و ضد قارچی هستند و به علاوه می توانند پوسته پوسته شدن، خارش و التهاب را کاهش داده  و عفونت را درمان نمایند. جهت آماده سازی محلول مورد نظر هشت قطره روغن چوب سدر، 8 قطره روغن رزماری، 6 قطره روغن درخت چای، 1 قاشق چای خوری عسل طبیعی و صد و بیست گرم روغن نارگیل (یا روغن زیتون یا روغن بادام) را با هم به خوبی مخلوط نمایید. این ترکیب را به محل آسیب دیده اعمال نمایید و اجازه دهید تا به مدت پانزده الی بیست دقیقه بماند. دو الی سه بار در هفته این روش را تکرار نمایید.

 

روغن چوب سدر و روغن رزماری

مواد غذایی طبیعی برای درمان درماتیت سبوره ای

گیاهان و میوه ها

مواد غذایی طبیعی برای درمان درماتیت سبوره ای معمولا عصاره طبیعی گیاهان و میوه ها است. خصوصا میوه هایی که آنتی اکسیدان و همچنین بتاکاروتن دارند. آنچه توسط تجربه پزشکی توصیه می شود بکاربردن موضعی آلوئه ورا، عسل ترکیب شده با آب گرم و یک عصاره گیاهی بنام موناردافیستولزا، روغن درخت چای و آووکادو می باشد. میوه ها و سبزیجات غنی از ویتامین های گروه ب نیز جهت درمان این عارضه بوسیله پزشکان پیشنهاد می گردند.

عسل طبیعی

عسل طبیعی دارای خواص ضد باکتریایی، ضد التهابی و ضد قارچی می باشد و می تواند عفونت را کاهش دهد.

چای بابونه

بابونه دارای ترکیبات ضدعفونی کننده می باشد و همچنین التهاب را کاهش داده و پوست را تسکین می دهد.

مکمل های روغن ماهی

این نوع قرص ها حاوی اسیدهای چرب امگا 3 بوده و می تواند به درمان این بیماری کمک نماید.

پودر سیر

بین ادویه ها، پودر سیر توانایی کاهش عفونت در ناحیه سر را دارد. همچنین خمیر پودر سیر و گوجه برای بهبود عفونت بصورت موثر در نظر گرفته شده است.

 

راه درمان سبوره

مواد غذایی مضر و التهاب زا برای پوست

گوشت قرمز

گوشت‌ قرمز حاوی اسیدهای چرب التهاب‌ زا می‌باشد. اگر از اگزما رنج می‌برید بهتر است مصرف همبرگر ها و راگو های مورد علاقه‌تان را کاهش دهید.

شیر گاو و تخم‌‌مرغ

این مواد غذایی امکان عکس‌العمل‌های آلرژیک را در بین کودکان مبتلا به حساسیت افزایش داده و باعث تشدید اگزمای پوستی می‌شود.

قهوه

در برخی افراد مصرف قهوه می‌تواند باعث بروز علائم اگزما شود. امکان دارد که قهوه حالت اسیدی ایجاد کرده و باعث بروز التهاب شود.

چربی

از مصرف غذاهای نیمه آماده، فست فود و غذاهای موجود در رستوران‌ها به دلیل چربی بالا، نمک بالا و نیز مواد افزودنی و نگه دارنده‌ها پرهیز نمایید.

کلام پایانی

علل بروز درماتیت سبوره ای هنوز به طور کامل شناخته شده نیست، اما این عارضه می‌تواند ناشی از واکنش التهابی به یک مخمر باشد که به صورت طبیعی روی سطح پوست وجود دارد. استرس سبب تشدید این بیماری پوستی می شود. از علائم بروز درماتیت سبوره ای شوره سر، مو، ابرو، ریش یا سبیل، قرمزی پوست و احساس خارش پوست میباشد. با روش‌های مختلف می‌توان درماتیت سبورئیک را بهبود داد یا کاملا برطرف نمود. اما روش درمان قطعی و دائمی برای این عارضه وجود ندارد و ممکن است با قطع درمان، درماتیت سبورئیک دوباره بازگردد. استفاده از روغن چوب سدر، روغن رزماری و ژل تخم کتان از راه های درمان خانگی درماتیت سبوره ای میباشد. پودر سیر و چای بابونه از مواد غذایی طبیعی برای درمان درماتیت سبوره ای است. جهت تهیه روغن ها و مکمل های ذکر شده برای درمان این عارضه پوستی میتوانید به سایت فارماکالا مراجعه نمایید.

در این بخش از مجله فارماکالا با ما همراه باشید با مطالب روز در رابطه با درماتیت سبوره ای

6 دیدگاه در “را ه های درمان خانگی درماتیت سبوره ای

  1. بی‌نام گفت:

    سلام. نگفتید لبنیات، کاکائو و موز خوبه یا بده؟

    1. مشاور گفت:

      با سلام،در مورد لبنیات و شکلات بهتر است پرهیز شود هر دو این ها میتوانند یاعث تشدید درماتیت سبوره شوند. موز غنی از آنتی اکسیدان است و میتونید تاثیر آن را به صورت فردی امتحان بفرمایید،یک مدت پرهیز کنید و سپس شروع به مصرف روزانه موز کنید.در دو حالت ببینید چه تاثیری روی درماتیت شما میگذارد.

      1. بی‌نام گفت:

        سپاس از پاسخگویی، ای کاش یک لیست از خوراکی‌های مضر و خوب را به اشتراک می‌گذاشتید تا بتونیم استفاده کنیم. تشکر

  2. تینا گفت:

    لطفاراهنماییم کنیدخسته شدم بعضی نواحی پوست سرم تکه تکه شوره داره درماتیت سبورس فکرکنم…چندساله درگیرم

    1. سارا صمدی گفت:

      سلام وقت بخیر ، درمان های متعددی برای درماتیت سبوره وجود دارد ،تحت نظر پزشک درمان شوید و مطمئن شوید که همراه درمان های ضد شوره از شامپو های حاوی اوره هم استفاده کنید تا از خشکی و خارش و پوسته ریزی جلوگیری شود .

  3. مارکو گفت:

    سلام من چند ساله درماتیت سبوره ای دارم و خودم خودمو درمان کردم
    چیزهایی که میخورید خیلی رو این بیماری تاثیر داره
    مثل لبنیات کاکائو موز و خیلی چیزای دیگه
    شامپو ضد شوره مدیلن و صابون درخت چای و مرطوب کننده برای پوست صورت من خودم استفاده میکنم و عالی هست
    خستگی،کم خوابیدن،آب داغ،غذا خوردن زیاد باعث بدتر شدن بیماری میشه
    ورزش،سبزیجات،ویتامین ها،نبات قرص آنتی هیستامین مثل فکسوفنادین عالی هستن

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *