سلامت خانواده

تقویت سیستم ایمنی بدن به کمک زینک

تقویت سیستم ایمنی بدن به کمک زینک

روی، ماده معدنی است که در بسیاری از عملکردهای مهم بدن نقش موثر دارد. روی، باعث تقویت سیستم ایمنی بدن، بهبود زخم ها و رشد طبیعی بدن می شود. کمبود روی، در کشورهای در حال توسعه شایع است. اما در کشورهای توسعه یافته، به دلیل اینکه افراد رژیم غذایی متعادلی را دنبال می نمایند، کمبود این ماده شیوع چندانی ندارد. مصرف روی فواید بسیاری دارد. روی در از بین بردن عفونت ها و بهبود زخم ها و درمان سرماخوردگی، نیز بسیار موثر است. تحقیقات حاکی از آن است که استفاده از قرص زینک، طول دوره سرماخوردگی را حتی تا 50 درصد کاهش می دهد و در کودکان، تعداد دفعات ابتلا به عفونت های دستگاه تنفس فوقانی را کاهش می دهد. در این مقاله به مکمل های حاوی زینک جهت مقابله با کرونا و مقدار نیاز روزانه زینک اشاره می نماییم.

تقویت سیستم ایمنی بدن

مقدار نیاز روزانه زینک و تقویت سیستم ایمنی بدن

عنصر زینک (روی) وظایف متعددی در بدن دارد که از جمله می توان به حفظ سلامت سیستم ایمنی اشاره نمود.

1. زینک یک ریزمغذی است که بدن برای رشد و تکامل و عملکرد عصبی خود به آن نیاز دارد. از طرفی وجود این عنصر برای سیستم ایمنی ضروری می باشد. این عنصر به چگونگی پاسخ سلول ها به عفونت ها تاثیر گذاشته و به کنترل التهاب کمک می کند.

2. زینک، عنصری است که بدن قادر به ساخت و تولید آن نیست. از همین رو این عنصر از طریق برخی مواد غذایی مثل لوبیاها و صدف، غلات سبوس دار و لبنیات تامین می شود. کمبود زینک موجب طولانی شدن روند بهبود زخم و جراحات می شود. همچنین کمبود زینک با اسهال همراه بوده و فرد را مستعد بیماری می نماید.

3. زینک به کاهش مدت زمان سرماخوردگی کمک می کند.

تقویت سیستم ایمنی با زینک

بدن انسان به ۲ تا ۳ گرم زینک نیاز دارد که بیشتر آن به پروتئین متصل است. تحقیقات نشان می‌دهد که بیش از ۳۰۰ آنزیم در بدن، که حدود 10 درصد از پروتئین های آن را تشکیل می دهند، به روی نیاز دارند. گروه بزرگتری از پروتئین در بدن وجود دارد که حاوی روی می باشند. وجود این پروتئین‌ها برای عملکرد سیستم ایمنی بدن ضرورت دارد.

کمبود شدید این ماده باعث بروز مشکلات جدی مثل تأخیر در رشد، ضایعات پوستی، اختلال در بهبود زخم، هیپوگنادیسم، کم خونی، بی‌اشتهایی و اسهال می‌شود. کمبود زینک در بانوان باردار باعث عقب‌ماندگی ذهنی و اختلال در عملکرد بینایی جنین می‌شود. همچنین جهت مقابله با کرونا باید کمبود زینک درمان گردد.

تاثیر زینک بر التهاب

مقدار نیاز روزانه زینک

بسیاری از تحقیقات به دنبال بررسی تاثیر زینک، بر کاهش التهاب در بدن می باشند. التهاب با بیماری های قلبی، افسردگی و زوال عقل ارتباط دارد.

مطالعه ای که در دانشگاه ایالت اوهایو در سال 2013 انجام شد، نشان داد که زینک با وارد شدن به سلول ها می تواند با عفونت مقابله نموده و به تقویت سیستم ایمنی کمک نماید. دانشمندان به این نتیجه رسیدند که اگر زینک به قدر کافی مصرف نشود، التهاب بیشتر می شود و به سلول ها و بدن آسیب می رساند.

بنابراین هنگام احساس ناخوشی و خستگی مفرط، مکمل زینک مصرف نمایید. مصرف زینک، می تواند به مقابله با عفونت ها و حفاظت بدن از آسیب های بیشتر کمک کند.

نقش زینک در درمان سرماخوردگی

مقابله با کرونا

بعضی مطالعات نشان داده اند که استفاده از مکمل های حاوی زینک می تواند علائم سرماخوردگی و طول مدت علائم را، در طی 24 ساعت کمتر کرده و یا بهبود بخشند.

از اسپری های بینی و یا ژل های موضعی حاوی زینک نیز، جهت درمان از بین رفتن حس بویایی استفاده می شود، البته مطالعات بیشتری نیاز است تا اثربخشی اسپری های موضعی و پتانسیل اثر آن ها را مشخص نماید.

تاثیرات کمبود زینک روی سیستم دفاعی بدن

مقابله با کرونا

وقتی زینک بدن از حد متعادل کمتر می‌شود، بر روی بافت‌های لنفاوی تاثیر منفی می‌گذارد. از سوی دیگر تعداد سلول‌های کمک کننده به درمان بیماری هم کاهش می‌یابند. یکی از شایع‌ترین بیماری‌ها که در اثر کمبود زینک به وجود می آید، آکرودرماتیت است که به آن یک بیماری ارثی اتوزومی نیز گفته می‌شود. این بیماری باعث حساسیت بدن در برای عفونت‌های باکتریایی، قارچی و ویروسی می‌شود.

راه های تامین زینک مورد نیاز بدن

مقدار نیاز روزانه زینک و مکمل های حاوی زینک و مقابله با کرونا

جهت تأمین زینک مورد نیاز، می‌توانید غذاهایی مثل گوشت بوقلمون، گوشت گاو، اسفناج، قارچ، مرغ، پودر کاکائو، کنجد، لوبیا قرمز، تخم کدو و زرده تخم‌مرغ مصرف نمایید. رژیم غذایی صحیح می‌تواند زینک مورد نیاز بدن را تأمین کند. در این صورت به داروهای مکمل نیاز ندارید.

بسیاری از افراد به طور خودسرانه اقدام به مصرف برخی داروهای زینک می‌نمایند. اغلب آن‌ها با این تصور که زینک ریزش مو را درمان می‌نماید، زینک مصرف می‌کنند. مصرف مداوم این دارو تاثیرات منفی بر روی کبد دارد. بدن تا حدودی به زینک نیاز دارد. اما وقتی مقدار آن از حد تعادل بگذرد، برای کبد سمی می‌شود.

پس با مصرف زینک پلاس می‌توان سیستم ایمنی بدن را تقویت نمود؛ اما به این شرط که ابتدا ضعف سیستم ایمنی بدن مشخص شود و پزشک آن را تجویز نموده باشد. پس خودسرانه اقدام به مصرف داروهای زینک ننمایید.

مقدار نیاز روزانه زینک

مقابله با کرونا و مکمل های حاوی زینک

مقدار نیاز روزانه زینک باید از طریق رژیم غذایی و یا مصرف مکمل های روی تامین شود. میزان توصیه شده برای مصرف روی به شرح زیر است:

7 ماه تا 3 سال، 3 میلی گرم در روز

4 تا 8 سال، 5 میلی گرم در روز

9 تا 13 سال، 8 میلی گرم در روز

بهتر است برای جلوگیری از تحریک معده، مقدار نیاز روزانه زینک به همراه غذا مصرف شود. جهت درمان سرماخوردگی، از 24 ساعت آغاز علائم سرماخوردگی، باید روزانه 10 تا 15 میلی گرم روی، مصرف شود.

عوارض مصرف روی (زینک)

استفاده از مکمل های روی می تواند باعث تحریک معده یا دهان شود. مصرف روی در درازمدت، میزان مس در بدن را کاهش می دهد. از سوی دیگر، استفاده از روی در قالب اسپری بینی، باعث از بین بردن حس بویایی افراد (گاهی به صورت دائمی) می شود. روی ممکن است با سایر داروها از جمله قرص های ضدبارداری و بعضی آنتی بیوتیک ها و همچنین مکمل های کلسیم، منیزیم، مس یا آهن تداخل داشته باشد. در صورتی که روزانه از این داروها استفاده می نمایید، لازم است قبل از مصرف آن با پزشک خود مشورت نمایید.

مقابله با کرونا با مصرف مکمل های حاوی زینک

مکمل های حاوی زینک و مقابله با کرونا

تحقیقات اخیر در رابطه با مقابله با کرونا، اهمیت مصرف زینک را نشان می دهد. به گفته محققان، درمان کوتاه مدت با زینک خوراکی موجب کوتاه شدن طول مدت سرماخوردگی‌های ویروسی در افراد بزرگسال می‌شود. این درمان زمانی عمل می‌کند که در طول مدت ۲۴ ساعت اولیه بروز علائم سرماخوردگی، حداقل 75 میلی گرم زینک مصرف شده باشد. بر اساس این تحقیقات، چنین بهبودی در مورد کودکان مشاهده نشده است. به گفته محققان، مصرف زینک همچنین با رفع سریع‌تر احتقان بینی، تخلیه بینی و گلودرد و همچنین بهبود سرفه همراه است.

اگر چه محققان هنوز در مورد چگونگی تأثیر سطح زینک پلاسما بر کرونا، اطلاع دقیقی ندارند، با این حال، آن ها دریافتند که بیماران با سطح روی بالاتر، در برابر کرونا مقاوم تر هستند. در این تحقیقات همچنین مشخص شد که هر واحد افزایش زینک پلاسما در هنگام بستری شدن در بیمارستان با هفت درصد کاهش خطر مرگ و میر همراه است.

طبق این گزارش، زینک به بدن امکان تولید و فعال سازی سلول‌های تی می‌دهد؛ این سلول‌ها نوعی از سلول‌های سفید خون هستند که به عفونت‌ها واکنش نشان می‌دهند.

کلام پایانی

روی یک ماده معدنی بسیار مهم می باشد که برای تقویت سیستم ایمنی بدن لازم است. روی می تواند به التهابات درونی بدن کمک کند تا سریع تر بهبود یابند. همچنین این ماده می تواند موجب افزایش مقاومت در برابر ویروس های مختلف از جمله کرونا شود. جهت پیشگیری و مقابله با کرونا، اگر نمی توانید مواد غذایی حاوی زینک را مصرف نمایید، بهتر است با تجویز پزشک از مکمل های حاوی زینک و زینک پلاس، به صورت روزانه استفاده نمایید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

17 − 14 =