- مکمل های غذایی
- مکمل کودک
- مکمل کمک درمانی
- مکمل های ورزشی
- مکمل زیبایی
- مکمل های گیاهی
- مکمل جنسی و باروری
- مکمل مادر
علائم میگرن ارثی و روش های درمان آن

یکی از بیشترین دلایل مراجعه به متخصصان مغز و اعصاب، مشکل سردرد است. حدود ۱۰ درصد از مردان و ۲۰ درصد از زنان در ایران از سردردهای میگرنی رنج میبرند. به طور کلی میتوان گفت که میگرن ۱۱ تا ۱۴ درصد شیوع جهانی دارد و تعداد مبتلایان آن در دنیا اندک نیست. محققان بر این باورند که این شرایط ریشه های ژنتیکی دارد، اما هنوز متوجه نشده اند که کدام ژن ها دقیقا مسئول این بیماری هستند. علت دقیق بروز میگرن هنوز ناشناخته بوده و سوالات بسیاری پیرامون آن وجود دارد. در این مقاله به بررسی میگرن ارثی، علائم آن و انواع روش های درمان میگرن و حتی راه های درمان خانگی میگرن می پردازیم. همچنین به تفاوت سردرد میگرنی و سردرد معمولی که بعضا با هم اشتباه گرفته می شوند، نیز اشاره می نماییم.
میگرن ارثی
میگرن یک سردرد تپش دار است که ممکن است در یک طرف سر و یا در هر دو طرف سر شروع شود. این نوع سردرد با انجام حرکات فیزیکی و قرار گرفتن در معرض نور تشدید می شود.
اگر چه علت دقیق بیماری میگرن هنوز مشخص نیست، اما صرف نظر از عوامل محیطی، عامل ژنتیک می تواند نقش مهمی داشته باشد. اگر یک یا هر دو والدین مبتلا به میگرن باشند، در حدود 50 تا 75 درصد فرزندان این بیماری را به ارث خواهند برد؛ اما تحقیقات حاکی از این هستند که این بیماری بیشتر از طرف مادر به فرزند منتقل می شود. حدود 80 درصد کسانی که مبتلا به میگرن هستند، مادرانشان نیز مبتلا به این بیماری بوده اند.
میگرن بیماری است که با بروز درد ممتد در نواحی سر و پشت چشم ها شروع می شود و حملات عود کننده ای داره که فرد را دچار حالت تهوع، استفراغ و تاری دید می نماید. شناخت سابقه خانوادگی می تواند به تشخیص و درمان زود هنگام این بیماری در فرزندان کمک کند.
روش های درمان میگرن ارثی
خصوصیات و عوامل ژنتیکی از نسلی به نسل دیگر انتقال مییابد و برای فرار از آن نمیتوان کاری کرد اما اینکه میگرن ارثی است گاهی میتواند برای افراد مفید نیز باشد. مثلا وقتی میدانید که میگرن در خانواده شما به صورت ژنتیکی وجود دارد، میتوانید از اعضای خانواده خود اطلاعات ارزشمندی را در مورد این نوع سردرد کسب نمایید و همچنین آن ها نیز میتوانند درک بهتری از شرایط شما داشته باشند. اطلاعاتی که میتوانید در این زمینه از اعضای خانواده خود که میگرن دارند بگیرید، شامل موارد زیر است:
عوامل محرک میگرن آن ها چیست؟
چه علائمی به هنگام میگرن دارند؟
چه درمانها و داروهایی به بهبود میگرن کمک میکند؟
آیا حملات میگرنی آنها در طول زندگی و در سنین مختلف و شرایط متفاوت تغییری کرده است؟
در چند سالگی برای اولین بار دچار میگرن شدهاند؟
این اطلاعات به شما کمک می کنند تا بتوانید با این بیماری ارثی مقابله نمایید و یا حداقل از بروز میگرن های طاقت فرسا جلوگیری نمایید.
علائم میگرن ارثی
مردم درد میگرن را اینگونه توصیف می کنند: ضربان دار، خفقان، سوراخ کردن، ناتوان کننده و کوبیدن
همچنین علائم میگرن ارثی می تواند مانند یک درد شدید کسل کننده و مداوم باشد. درد ممکن است به همان اندازه خفیف شروع شود، اما بدون درمان، می تواند افزایش پیدا کند. درد میگرن معمولاً روی ناحیه پیشانی تأثیر می گذارد. این درد در یک طرف سر قرار دارد، اما ممکن است در هر دو طرف ایجاد شود یا تغییر کند.
بیشترین میگرن حدود 4 ساعت طول می کشد. اما اگر تحت درمان قرار نگیرند یا بدن شما به درمان پاسخ ندهد، می توانند تا 72 ساعت تا یک هفته ادامه داشته باشند.
عوامل تشدید کننده میگرن ارثی
سردردهای میگرنی با عواملی چون تغییرات هورمونی، بی خوابی، نور زیاد، سر و صدا، استرس، گرسنگی و مصرف برخی مواد غذایی حاوی مواد نگهدارنده، سیگار، همچنین مصرف برخی از پنیرها و الکل ممکن است تشدید شود؛ بنابراین بهتر است افراد مبتلا به سردردهای میگرنی از عوامل مذکور که موجب تشدید بیماری است، به شدت اجتناب نمایند.
داروهای مربوط به میگرن ارثی
خوشبختانه میگرن با مصرف دارو بهبود می یابد. برای درمان این بیماری دو نوع قرص وجود دارد:
1. داروهایی که شدت میگرن را کاهش می دهند.
2. داروهایی که باعث پیشگیری از بروز بیماری می شوند.
پزشک متخصص اغلب ترکیبی از داروهای بالا را برای فرد تجویز می کند تا از بروز سردردهای طاقت فرسا جلوگیری نماید.
راه های درمان خانگی میگرن
میگرن ارثی باشد و یا به دلیل دیگری بروز یابد، بهتر است با راه های درمان خانگی میگرن آن را تسکین دهید:
1. یک کیسه یخ روی پیشانی، سر و گردن خود قرار دهید؛ کاهش گردش خون ممکن است از درد شما بکاهد.
2. از مسکنهایی مثل استامینوفن و ایبوپروفن استفاده کنید.
3. مصرف کافئین میتواند درد شما را تسکین داده و به جذب بهتر برخی از داروهای میگرن کمک کند؛ بنابراین قهوه بنوشید.
4. در اتاقی که نور و صدا وجود ندارد، استراحت نمایید.
5. بهتر است قبل از عود کردن میگرن، با انجام تمرینات ورزشی از بروز آن پیشگیری نمایید.
6. از منابع غذایی حاوی منیزیم مثل سبزیجات تیره استفاده کنید. همچنین میتوانید از مکمل یا قرص منیزیم کمک بگیرید.
7. هر شب ۷ تا ۸ ساعت خواب منظم داشته و راس ساعت خاصی بیدار شده و به رختخواب بروید.
8. تمرینات منظم یوگا ممکن است در پیشگیری از بروز میگرن مفید باشد و یا شدت آن را کاهش دهد.
9. کشف کنید که خوردن چه غذاهایی و قرار گرفتن در چه شرایطی موجب بروز میگرن در شما میشود، از آن ها پرهیز نمایید.
10. بخور دادن و استشمام روغن اسطوخودوس، روغن نعنا و اسانس ریحان میتواند در بهبود میگرن موثر باشد.
کلام پایانی
علت بروز میگرن هنوز ناشناخنه است اما اگر فردی در خانه و یا در اقوام نزدیک به این عارضه دچار است بهتر است احتیاط را رعایت کنید و با توجه به نکاتی که در بالا ذکر شد سعی کنید از بروز این مشکل جلوگیری نمایید. اگر فکر می کنید که اغلب علائم میگرن ارثی را دارید، در ابتدا باید به پزشک مراجعه کرده و با آن مشورت نمایید. امروزه این بیماری قابل بهبود است و جای هیچ نگرانی نیست. در این مقاله سعی نمودیم به بررسی میگرن ارثی، علائم آن و انواع روش های درمان میگرن و حتی راه های درمان خانگی میگرن بپردازیم. همچنین به تفاوت سردرد میگرنی و سردرد معمولی نیز اشاره نمودیم که امیدواریم این مقاله برای شما مفید بوده باشد.
در این بخش از مجله فارماکالا با ما همراه باشید با یک ویدیو درباره روش های خانگی آسان بهبود سردرد میگرنی