سلامت خانواده, فارما مگ

آلرژی در فصل پاییز و روش های درمان

آلرژی در فصل پاییز و روش های درمان آن

زمانی که صحبت از آلرژی می شود، بیشتر افراد یاد فصل بهار می افتند. معمولاً آلرژی در این فصل بیشتر بروز می نماید و دلیل آن نیز شکوفه گل هاست. ممکن است این آلرژی ها را در اوایل فصل پاییز هم احساس کنید. هوا در فصل پاییز به گونه ای است که این آلرژی ها افزایش پیدا می کنند. آلرژی ها ممکن است است مدت ها در بدن فرد باقی بمانند و حتی با پایان فصل نیز همچنان سر جای خود باشند. حساسیت پاییزی نیز اگر مانند دیگر آلرژی ها درمان نشود، می تواند باعث عفونت سینوس ها و آسم شود. در این مقاله سعی می کنیم به علل آلرژی در فصل پاییز از جمله گرده افشان ها و… بپردازیم و به برخی راه های درمان خانگی آلرژی نیز اشاره کنیم. همچنین تلاش گروه فارماکالا بر این است که به تفاوت های آلرژی فصلی و بیماری کرونا که از جمله سوالات متعدد این روزهاست، پاسخ دهد.

علل آلرژی در فصل پاییز

از علل آلرژی در فصل پاییز می توان به موارد زیر اشاره نمود:

علل آلرژی در فصل پاییز

گرده افشان ها:

گرده افشان ها از رایج ترین علل آلرژی در فصل پاییز هستند. تقریبا 75 درصد از افرادی که در فصل پاییز و بهار آلرژی دارند، علت آن را گرده افشان ها می دانند.

گرد افشانی تقریباً در اواخر تابستان آغاز می شود و می تواند تا ماه آبان نیز ادامه پیدا کند و تمام این ها بستگی به میزان گرمای هوا دارد. گرده ها در هوا می توانند تا هزاران کیلومتر به فرد برسند و اصلا فرقی ندارد که شما در چه محلی زندگی می کنید. به همین خاطر ممکن است در مرکز شهر زندگی کنید ولی در این فصل از حساسیت رنج ببرید.

قارچ:

یکی دیگر از علت های حساسیت در فصل پاییز این است که رطوبت هوا از بین می رود و باعث می شود که قارچ ها روی برگ های مرطوب باقی بمانند. معمولاً اگر بیش از حد با برگ های پاییزی در تماس باشید، احتمال ورود این آلرژی ها بالاتر می رود.

گرد و غبار و رطوبت در هوا به عنوان فیلتری برای آلودگی ها عمل می کنند اما هوای خشک مثل هوای پاییزی باعث افزایش گرد و غبار ها می شود. همچنین حشرات نیز در آن افزایش پیدا می کنند و همین موضوع علت بسیاری از حساسیت های پاییزی است.

نشانه های حساسیت پاییزی

علل آلرژی در فصل پاییز

نشانه های حساسیت پاییزی اغلب با حساسیت های دیگر فصل ها متفاوت است و علائم رایج آن عبارتند از:

1. خارش بینی و چشم

2. آبریزش چشم

3. آبریزش بینی

4. سرفه کردن

پیشگیری از پاییززدگی

علل آلرژی در فصل پاییز

برای درمان آلرژی فصلی باید عوامل محرک سیستم ایمنی بدن خود را بشناسید. ممکن است تصور کنید که از گرده‌ی گل دچار حساسیت می‌شوید اما احتمال دارد بعضی عوامل دیگر، علت بروز حساسیت باشند. بیش از دو سوم افراد مبتلا به حساسیت‌های پاییزی علائم خود را در طول سال نیز دارند. یک متخصص آلرژی نه‌ تنها علائم حساسیت را درمان می‌کند بلکه می‌تواند به شما کمک کند تا عامل اصلی حساسیت خود را شناسایی و برطرف کنید. متخصصان درمان آلرژی برای جلوگیری از قرار گرفتن در معرض عوامل تحریک کننده سیستم ایمنی، راهکارهایی ارائه می‌نماید که عبارتند از:

1. گزارش‌های هواشناسی را در فصل‌های آلرژی‌زا از اینترنت، روزنامه، رادیو و تلویزیون دنبال نمایید تا اطلاعاتی در مورد میزان گرده موجود در هوا در این فصل‌ها بدست آورید.

2. در طول فصل آلرژی‌زا، درب‌ها و پنجره‌های خانه و ماشین خود را ببندید.

3. برای جلوگیری از قرار گرفتن در معرض گرده که باعث حساسیت می‌شود، میزان گرده موجود در هوا را بررسی ‌کنیم. بهتر است بدانید که در فصل بهار و تابستان و در فصل گرده‌افشانی درختان و علوفه، میزان گرده هنگام شب بیشتر است. در اواخر تابستان و اوایل پاییز، میزان گرده در ساعات اولیه‌ی روز بیشتر است.

4. پس از بازگشت به خانه دوش بگیرید، موهای خود را بشویید و  لباس‌ها را عوض کنید.

5. هنگام انجام کارها در خارج از منزل، از ماسک فیلتردار استفاده کنید و قبل از آن، داروهای مناسب مصرف نمایید.

6. همچنین متخصص آلرژی ممکن است یک یا چند دارو را برای کنترل علائم آلرژی توصیه کند. برخی از داروهایی که به طور گسترده برای کنترل آلرژی توصیه می‌شوند، بدون نسخه هم قابل تهیه هستند و می توانید آن ها را به راحتی تهیه کنید.

درمان پزشکی آلرژی

برای درمان آلرژی فصل پاییز پزشک متخصص داروهایی تجویز می‌کند که التهابات مخاط بینی بیمار کاهش پیدا کند. داروهای آنتی‌هیستامین هم معمولا همراه با داروهای کورتیکوستروئیدهای بینی تجویز می‌شود. برای کم کردن خارش چشم نیز می توان از قطره‌های چشمی استفاده نمود.

یک روش موثر دیگر، ایمونوتراپی است. ایمونوتراپی یک روش درمانی طولانی‌مدت برای درمان آلرژی بزرگسالان می باشد. در این روش مقدار خیلی کمی از ماده آلرژی‌زا به فرد تزریق می‌شود تا سیستم ایمنی بدن تحریک شود و کم‌کم این میزان بیشتر می‌شود تا جایی که بدن حساسیت به ماده را از دست بدهد. این روش درمانی زمان زیادی می‌برد و اغلب پزشکان این درمان را سه تا پنج سال برای بیمار ادامه می‌دهند.

درمان خانگی آلرژی با میوه و سبزیجات

درمان خانگی آلرژی

پیاز:

پیاز یکی از مواد غذایی غنی از کورستین می باشد (پیاز همچنین غنی از آنتی اکسیدان ها است که می تواند خطر ابتلا به آلرژی فصلی را کاهش دهد). پیاز همانند سیر، حاوی ترکیبات آلسیین آلی می باشد که پیاز قرمز حاوی آنتوسیانین ها – آنتی اکسیدان های قدرتمند و قوی- است. علاوه بر مزیت کورستین موجود در پیاز، جنبه غذایی بسیار زیادی نیز دارد که می تواند در جلوگیری از بیماری های قلبی، افزایش سیستم ایمنی بدن و تنظیم فشار خون کاملا مناسب باشد.

کلم بنفش:

درمان خانگی آلرژی

کلم بنفش همانند گل کلم و کلم، شامل یک ترکیب گوگردی می باشد که این شامل بسیاری از آنتوسیانین ها، فلاونوئیدها، کاروتنوئیدها و دیگر آنتی اکسیدان ها است. گل کلم نیز حاوی فیبر و ویتامین کا می باشد. کلم بنفش یکی از راه های درمان خانگی آلرژی است.

گل کلم بنفش:

گل کلم بنفش نسبت به گل کلم های سفید معمولی، از آنتی اکسیدان های آنتوسیانین و کورستین غنی تر می باشد. گل کلم بنفش کالری کمی دارد، اما دارای فیبر بسیار زیادی می باشد که توانایی سیر کنندگی بالایی دارد و همچنین حاوی ویتامین های سی، ب 6، کا و فولات می باشد که این ویتامین ها تمام چیزهایی هستند که یک فرد مبتلا به آلرژی های فصلی نیاز دارند.

بادمجان:

بادمجان یکی از سبزیجاتی است که حاوی مواد مغذی بسیار زیادی از جمله ویتامین های ب 6، کا، سی و بسیاری از مواد معدنی ضروری برای سلامتی است. توصیه می شود برای جلوگیری یا درمان آلرژی فصلی بادمجان را در رژیم غذایی خود قرار دهید.

ویتامین سی:

درمان خانگی آلرژی

ویتامین سی یکی از داروهای شناخته شده خانگی برای درمان آلرژی فصلی می باشد و در تقویت سیستم ایمنی بدن نیز بسیار موثر می باشد و با استفاده در میزان مناسب از این دارو می توانید از سرماخوردگی و عفونت ها جلوگیری نمایید؛ چرا که با استفاده از این نوع ویتامین، بدن شروع به ایجاد و تولید سلول های جدید می کند و به درمان زخم ها کمک می کند. ویتامین سی نیز به جلوگیری از سرطان، کاهش آلرژی ها، تولید هورمون های ضد استرس و محافظت از بدن کمک می نماید.

بدن قادر به تولید این نوع ویتامین نمی باشد، بنابراین اگر بدن به طور مکرر به آلرژی فصلی مبتلا می شود، توصیه می شود در طی یک برنامه ریزی مناسب و مطلوب از ویتامین سی استفاده نمایید. بهتر است برای تعیین این میزان با پزشک خود مشورت کنید تا میزان مناسب و مورد نیاز بدن را تعیین سازد.

عسل:

تفاوت های آلرژی فصلی و بیماری کرونا

عسل محلی یکی از روش های سنتی و دیرینه برای درمان اکثر بیماری ها می باشد؛ از جمله آلرژی، سرماخوردگی و … که بیشترین تاثیر را می توانند بر روی سلامت فرد بگذارند. به همین دلیل پزشکان و متخصصان استفاده از عسل محلی را در طول روز توصیه می کنند و با استفاده از این نوع عسل که به هیچ وجه فرآوری نشده است، می توانید علائم آلرژی را کاملا خنثی نمایید.

چای سبز:

تفاوت های آلرژی فصلی و بیماری کرونا

مصرف چای سبز نیز یکی از راه های درمان خانگی آلرژی است. سطح بالای آنتی اکسیدان ها در چای سبز، آن را برای تقویت سیستم ایمنی بدن، موثر می کند و آزمایشات نشان می دهد که چای سبز برای جلوگیری از واکنش های آلرژیک با محدود کردن انتشار هیستامین کار می کند. روزانه یک فنجان، یا حتی بیشتر چای سبز بنوشید تا از مزایای آن بهره مند شوید.

مواد غذایی تشدید کننده آلرژی

تفاوت های آلرژی فصلی و بیماری کرونا

ممکن است در رژیم غذایی شما مواد غذایی وجود داشته باشد که آلرژی فصلی را تحریک می کنند. در حالی که هر بدن، به طور متفاوتی کار می کند، غذا های زیر گاهی باعث تولید بیش از حد موکوس می شوند که می تواند علائم آلرژی را تشدید کند:

1. تمام محصولات لبنی (گاو، گوسفند و بز)

2. دانه های تصفیه شده

3. قند های ساده

3. سبزیجات و ریشه نشاسته ای مانند سیب زمینی

4. تخم مرغ

5. غذا های فرآوری شده

6. غذا های به شدت سرخ شده

می توان با رعایت کردن رژیم غذایی و پرهیز از مواد غذایی ذکر شده التهابات حاصل از آلرژی را تسکین داد.

تفاوت های آلرژی فصلی با بیماری کرونا

تفاوت های آلرژی فصلی با بیماری کرونا

این روزها همه نگران مبتلا شدن به کووید 19 می باشند و هر علامت کوچک و بزرگی را نشانه آن می دانند. این بیماری با بسیاری از بیماری های دیگر وجه مشترک های زیادی دارد که یکی از آن بیماری ها آلرژی فصلی است که با فرا رسیدن فصل پاییز در بین افراد شایع می شود. اما باید از شباهت ها و تفاوت های آن آگاه بود تا به آسانی بتوان این دو را از هم تمییز داد و آن را مدیریت کرد. در ادامه به تفاوت های آلرژی فصلی و بیماری کرونا می پردازیم:

1. خارش یکی از اصلی ترین و شاخص ترین علامت های افتراق دهنده میان بیماری آلرژی تنفسی و بیماری کرونا می باشد. در آلرژی فصلی و به طور کلی آلرژی های تنفسی اساساً خارش بسیار زیاد است، در حالی که در بیماری کرونا خارش اصلا وجود ندارد و یا بسیار اندک است.

2. تب در آلرژی وجود ندارد؛ هر چند برخی از افراد احساس گرما می کنند، اما در حقیقت فاقد تب می باشند ولی در بیماری کرونا تب یکی از علائم اصلی به شمار می آید. بدن درد و کوفتگی عضلات یکی از علائم اصلی بیماری کرونا می باشد در حالی که در آلرژی بعضی از افراد مبتلا، احساس رخوت و بی حالی دارند که با درد و کوفتگی بدن کاملاً متفاوت است.

3. پاسخ به آنتی هیستامین ها یکی دیگر از تفاوت های آلرژی فصلی و بیماری کرونا است. بدین صورت که افراد آلرژیک به خوبی به آنتی هیستامین ها پاسخ داده و به میزان قابل توجه ای علائم آن ها فروکش می کند. در حالی که بیمار مبتلا به کرونا به آنتی هیستامین پاسخ نداده و یا به میزان بسیار اندکی پاسخ می دهد.

باید به خاطر داشت همه علائم ذکر شده برای آلرژی تنفسی و بیماری کرونا مطلق و همیشگی نیست و معمولاً تا حدودی نسبی می باشند. بنابراین آنچه که بسیار مهم است داشتن آگاهی از شرایط و پرهیز از شتابزدگی است.

سخن پایانی

یک فرد آلرژیک ممکن است تمام علائمی که در این مقاله ذکر شد را در یک زمان نداشته باشد و تنها چند مورد از آن ها را داشته باشد. بنابراین لازم است اگر این علائم را دارید، به متخصص گوش و حلق و بینی مراجعه نمایید و تحت درمان قرار بگیرید. به این علائم باید به عنوان علائم آلرژی توجه نمود، هر چند این علائم ممکن است در سینوزیت، سرماخوردگی و کرونا مشترک باشند. بنابراین افتراق بین سینوزیت، سرماخوردگی و آلرژی باید توسط پزشک تشخیص داده شود. در این مقاله سعی کردیم به علل آلرژی در فصل پاییز از جمله گرده افشان ها و… بپردازیم و به برخی راه های درمان خانگی آلرژی نیز اشاره کنیم. همچنین تلاش گروه فارماکالا بر این است که به تفاوت های آلرژی فصلی و بیماری کرونا که از جمله سوالات این روزها است، پاسخ دهد و اندکی از نگرانی شما کاهش دهد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

5 + پنج =