بارداری, فارما مگ

تاثیر مصرف دارچین در درمان دیابت بارداری

انتخاب تاثیر دارچین در درمان دیابت بارداری تاثیر دارچین در درمان دیابت بارداری

دارچین درختی کوچک است که در هند، سریلانکا، اندونزی، برزیل، ویتنام و مصر رشد می‌ نماید. دارچین یکی از قدیمی ترین ادویه‌ ها است. برای آماده کردن آن پوست درخت دارچین را خشک می‌کنند و به صورت چوب‌ های دارچین لوله می‌ کنند که قلم دارچین هم نامیده می شود. دارچین را همچنین می توان به صورت پودر هم خشک نمود. تاثیر دارچین در درمان دیابت بارداری و سایر خواص آن در این مقاله بررسی میشود.

دارچین

رایحه و مزه خاص و منحصر به فرد دارچین از ترکیبی که در روغن چوب این درخت وجود دارد سرچشمه می‌گیرد. طبیعت این ماده گرم و خشك است و بنابراین برای فصول سرد مثل پاییز بسیار مفید میباشد. درجه گرمی آن بین دو و سه است. به همین دلیل است که دارچین به صورت خشک‌ شده از جمله طعم‌ دهنده‌ ها‌ است و یکی از چاشنی‌ های رایج غذایی میباشد که در پخت انواع غذا‌ها، بعضی خورش‌ ها و کیک‌ ها به کار می‌رود.

خواص دارچین

خواص دارچین متعدد بوده و برای درمان سرماخوردگی، نفخ شکم، حالت تهوع، اسهال و درد عادت ماهیانه مفید است.

مصرف دارچین انرژی، سرزندگی و گردش خون را تقویت نموده و به طور خاص برای افرادی که در بالاتنه خود احساس گرما اما در پاهایشان احساس سرما می‌کنند مفید است.

 

خواص دارچین

 

ترکیبی در چای دارچینی وجود دارد که هضم و گوارش میوه‌ها، شیر و محصولات لبنی را تقویت می‌ نماید.

این ادویه دارای فواید ضد التهابی، آنتی اکسیدان و تنظیم کننده قند خون است.

عصاره دارچین می‌تواند به پیشگیری از آلزایمر کمک نماید و تاثیرگذار باشد.

دارچین از رشد رشته‌ای در سلول‌های مغزی که عامل آلزایمر هستند، جلوگیری می‌ نماید.

دارچین باعث خون رسانی به پوست می‌شود و برای درمان آکنه و جوش صورت مفید می‌باشد.

تاثیر مصرف دارچین در بیماران دیابتی

دیابت بیماری ای است که به واسطه قند خون بالا توصیف می شود. اگر به درستی کنترل نشود، این بیماری می تواند به عوارضی مانند بیماری قلبی، بیماری کلیوی و آسیب عصبی منجر شود. خستگی، کاهش تولید انسولین، افزایش وزن و سردرد هم نشانه‌ های دیگری هستند که بر اثر نوسانات قند خون ایجاد می شوند. در دیابت نوع اول، در بدن به اندازه کافی انسولین تولید نمی‌شود یا مقادرش خیلی کم است. در دیابت نوع دو بدن در برابر استفاده از انسولین تولید‌ شده مقاومت می نماید. در این صورت، انسولین تولید شده به جای استفاده در سلول، در بدن جمع می‌شود. بیش از نود درصد دیابتی‌ ها از نوع دوم هستند.

 

تاثیر مصرف دارچین در بیماران دیابتی

 

دارچین یکی از ادویه های بسیار ارزشمند است که برای کنترل قند خون بسیار موثر است. دارچین قند خون ناشتا را کاهش می دهد و ممکن است هموگلوبین را نیز کاهش دهد. مصرف دارچین، در کنترل گلوکز (قند) و لیپید (چربی) خون بیماران دیابتی مؤثر است. همچنین ترشح انسولین را (تا بیست برابر) تشدید می نماید و نیز باعث تقویت عمل انسولین می‌شود و مقاومت بدن نسبت به آن را کاهش می‌دهد. دارچین باعث افزایش سوخت و ساز گلوکز و ورود آن به سلول‌ها می‌گردد و همچنین  می‌تواند تاثیر مهمی بر کاهش عوارض کلی ناشی از دیابت نوع 2 داشته باشد. اگر مبتلا به دیابت نوع دوم هستید می‌توانید، با مصرف 1 تا 6 گرم از پودر دارچین به صورت روزانه، به روند بهبودی خود کمک نمایید.

نحوه استفاده از دارچین برای درمان دیابت

نصف قاشق چای‌ خوری ادویه دارچین را دو بار در روز در آب حل کرده و میل نمایید. این کار هم علائم بیماری دیابت نوع دو را کاهش می‌دهد و هم ثبات قند خون را برای شما به ارمغان می‌آورد. 1 عدد چوب دارچین، 4 پیمانه آب (1 لیتر)، نصف قاشق چای خوری برگ های استیویا (2 گرم) و 1/2 لیمو ترش مواد لازم جهت تهیه این دمنوش میباشند.

دستور تهیه نوشیدنی مخصوص طبیعی برای کنترل قند خون با دارچین به این صورت است که دارچین را 15 دقیقه در آب بجوشانید، از روی حرارت بردارید و استیویا را اضافه نمایید. بگذارید 5 دقیقه بماند و صاف کنید. در نهایت، عصاره لیمو را وقتی که نوشیدنی گرم است اضافه نمایید و آن را چندین بار در طول روز بین وعده های غذایی بنوشید.

 

درمان دیابت

تاثیر دارچین در درمان دیابت بارداری

یکی از زمان‌ هایی که به هیچ وجه نباید دارویی گیاهی را بدون مشاوره با پزشک مصرف نمود، دوران بارداری است. یکی از اصول استفاده از خواص دارویی گیاهان برای بیماری‌ های مختلف این است که همه گیاهان دارویی کاملاً بی‌ خطر نیستند. پزشکان توصیه می کنند می توان دارچین را در دوران بارداری به مقدار متوسط مصرف نمود. اما مصرف مکمل های دارچین یا روغن و عصاره های آن در دوران بارداری توصیه نمی شود. برای مثال از دارچین می توانید برای طعم دادن به نوشیدنی و دسر خود استفاده نمایید؛ اما اگر از مقدار زیادی دارچین، روغن دارچین و یا چوب دارچین استفاده کنید، ممکن است دچار عوارض جانبی آن شوید. روزانه یک تا 6 گرم دارچین برای بزرگسالان بی خطر محسوب می‌شود. با این حال، مقدار توصیه شده خاصی برای بانوان باردار وجود ندارد. از این رو پیشنهاد می‌شود کمتر از حد مجاز عادی مصرف شود.

 

تاثیر دارچین در درمان دیابت بارداری

 

در طول بارداری، نیاز به انسولین با توجه به تغییرات هورمونی متغیر است. در این موارد ممکن است مصرف انسولین خیلی بالا رود یا خیلی پایین بیاید، این خود نشانه نگرانی است. اثبات شده است که دارچین می تواند نیاز به انسولین در زنان باردار با دیابت را کاهش دهد. مصرف چای دارچین در بارداری برای زنان مبتلا به دیابت حاملگی می‌تواند مفید باشد. در حقیقت دارچین حاوی ترکیباتی است که عمل انسولین در انتقال گلوکز به سلول‌ها را بهبود می‌بخشد، همچنین دارچین به سلول‌ های چربی در تشخیص و واکنش به انسولین کمک می نماید. با این وجود نکته حائز اهمیت این است که بیشتر متخصصین زنان و زایمان توصیه می‌کنند زنان باردار از مصرف دارچین در بارداری و فراورده های آن مانند قرص دارچین در طول دوران بارداری، حتی به مقدار خیلی کم خودداری نمایند. چرا که می تواند منجر به زایمان زودرس شود.

کپسول سنسولین او پی دی فارما

کپسول سنسولین فراورده ای طبیعی است که به افزایش حساسیت به انسولین و کاهش قند خون کمک می نماید. کپسول سنسولین او پی دی فارما ترکیبی منحصر به فرد از کروم، پودر پوست گیاه دارچین و بربرین است که به منظور تقویت عملکرد انسولین و جلوگیری از بالا رفتن قند خون و علائم مرتبط با آن مصرف می‌شود.کپسول سنسولین

 

معایب استفاده از دارچین برای کاهش قندخون

اگر مشکل و بیماری کبدی نداشته باشید، می‌توانید از خوردن دارچین در غذا لذت ببرید. اگر دچار مشکلات کبدی هستید، مراقب باشید زیرا مقدار زیادی دارچین ممکن است سبب بدتر شدن بیماری شما شود. اگر از مکمل های دارچین استفاده می نمایید، ابتدا با پزشک خود مشورت کنید، مخصوصا اگر دارویی مصرف می‌کنید. باید اعتراف کرد که مصرف بی‌رویه هر ماده غذایی یا داروهای مکمل، منجر به بروز عوارض دیابت نیز خواهد شد.

تداخلات دارویی و عوارض جانبی دارچین

دارو های درمان دیابت و مکمل دارچین را همزمان مصرف نکنید، زیرا ترکیب این دو با هم ممکن است باعث عوارض گردد. پزشک شما ممکن است برای مقابله با آثار دارچین، دوز دارو های مصرفی شما را کاهش دهد.

افرادی که به دارچین حساسیت دارند، ممکن است پس از مصرف آن، بثورات پوستی و یا مشکلات تنفسی پیدا کنند. در غیر این صورت دارچین مشکل خاصی برای مصرف کنندگان ایجاد نمی‌کند.

کاهش شدید قند خون، ایجاد سرگیجه، تاری دید، خستگی، گرسنگی، لرزش و عرق کردن بیش از اندازه میتوانند از عوارض مصرف بیش از حد دارچین باشند.

 

تداخلات دارویی و عوارض جانبی

کلام پایانی

دارچین یکی از قدیمی ترین ادویه‌ ها است. طبع دارچین گرم و خشك است و بنابراین برای فصول سرد مثل پاییز بسیار مفید میباشد. خواص دارچین متعدد بوده و برای درمان سرماخوردگی، نفخ شکم، حالت تهوع، اسهال و درد عادت ماهیانه مفید است. همچنین دارچین یکی از ادویه های بسیار ارزشمند است که برای کنترل قند خون و دیابت بسیار موثر میباشد. مصرف چای دارچین در بارداری برای زنان مبتلا به دیابت بارداری می‌تواند مفید باشد اما بیشتر متخصصین زنان و زایمان توصیه می‌کنند زنان باردار از مصرف دارچین در بارداری و فراورده های آن مانند قرص دارچین در طول دوران بارداری، حتی به مقدار خیلی کم خودداری نمایند. چرا که می تواند منجر به زایمان زودرس شود. جهت تهیه مکمل های حاوی دارچین مانند کپسول سنسولین او پی دی فارما میتوانید به وب سایت فارماکالا مراجعه نمایید.

 

در این بخش از مجله فارماکالا با ما همراه باشید با مطالبی راجع به خواص دارچین

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *