بارداری, فارما مگ

تاثیرات مصرف منیزیم در دوران بارداری

تاثیرات مصرف منیزیم در دوران بارداری

منیزیم یک ماده مهم معدنی است که در بسیاری از واکنشهای بدن نقش داشته و کمبود آن باعث ایجاد عوارض مهمی در انسان میشود. منیزیم یکی از موادی است که گرچه در بسیاری از مکمل های دارویی یا ترکیبات غذایی حضور دارد اما برای بسیاری از افراد ناشناخته است. در دوران بارداری، بدن به منیزیم بیشتری نیاز دارد و باید از دریافت کامل این ماده اطمینان حاصل کرد. تاثیرات مصرف منیزیم در دوران بارداری  و امکان مصرف قرص منیزیم در بارداری از سوالات رایج مادران باردار میباشد که در این مقاله جواب آن بیان شده. در عین حال که پژوهش ها مصرف قرص منیزیم در بارداری را مفید می دانند، اما استفاده از آن بدون مشورت پزشک صحیح نیست، از عوارض مصرف بیش از حد منیزیم در بارداری می توان به مسمومیت اشاره نمود. همچنین مقدار مورد نیاز منیزیم در طول بارداری از مواردی است که به شرح آنها پرداخته شده. در ادامه به عوامل مؤثر بر جذب منیزیم و تاثیرات منیزیم بر جنین و علائم کمبود منیزیم در بدن اشاره میگردد.

تاثیرات مصرف منیزیم در دوران بارداری

در طول بارداری نیاز بدن شما به منیزیم افزایش می یابد. منیزیم نقش انسولین را بازی می کند و از این رو برای حفظ سطوح قند خون ضروری می باشد. منیزیم به رشد دندان ها و استخوان ها کمک می کند و همچنین سطوح کلسترول را تنظیم می نماید.

 

فواید مصرف منیزیم در بارداری

ارتباط منیزیم با کلسیم 

هردوی این املاح معدنی باهم تاثیر گذار هستند. منیزیم در کنار کلسیم به تحریک انقباض عضلات کمک می کند.

کاهش احتمال پوکی استخوان

سطوح کافی از منیزیم و کلسیم به کاهش آسیب استخوانی در سالهای بعدی زندگی کمک می کند.

کاهش گرفتگی عضلات

گرفتگی عضلات در طول بارداری بسیار رایج می باشد. منیزیم گرفتگی عضلات را کاهش می دهد. همچنین درمان یبوست از دیگر تاثیرات مصرف منیزیم در دوران بارداری می باشد.

کمک به زایمان

منیزیم سطوح فشار خون را تنظیم می کند و آستانه تحمل درد را بهتر می کند و در نتیجه با جذب منیزیم بیشتر زایمانی راحت تر خواهید داشت.

کاهش حالت تهوع

منیزیم می تواند حالت تهوع را درمان کند که رایج ترین آن حالت تهوع صبحگاهی می باشد.

درمان سردرد

مکمل های منیزیم ممکن است شدت سردرد های میگرنی را کاهش دهد.

کاهش احتمال فلج مغزی

بر طبق تحقیقات انجام گرفته در استرالیا، سولفات منیزیم باعث می شود احتمال فلج مغزی در نوزاد کاهش می یابد.

مقدار مورد نیاز منیزیم در طول بارداری

مقدار مورد نیاز منیزیم در طول بارداری

مقدار منیزیم مورد نیاز در طول بارداری 350 تا 360 میلی گرم می باشد. اگر بین 19 تا 30 سال دارید، به 350 میلی گرم منیزیم احتیاج دارید و اگر سنتان بیشتر از 30 سال میباشد،360 میلی گرم منیزیم در روز احتیاج دارید. ممکن است به مقدار کافی نتوانید منیزیم مصرف کنید و بنابراین توصیه می شود در کنار مصرف غذاهای منیزیم دار از مکمل های منیزیم نیز استفاده کنید.

مصرف قرص منیزیم در بارداری

قبل از مصرف قرص منیزیم در بارداری یا هر گونه مکمل دیگری در دوران بارداری حتما با پزشک مشورت کنید. منیزیم اضافی که از طریق غذا جذب بدن می شود، از طریق کلیه ها و ادرار دفع می گردد و خطرناک نیست اما در مورد مکمل ها تفاوت دارد و بدن به این شکل عمل نمی کند. سازمان بهداشت در خصوص مقدار بیش از حد مجاز مینرال ها (مواد معدنی) که از طریق دارو یا مکمل های غذایی وارد بدن می شود، هشدار می دهد. لذا توصیه می شود همه مادران در دوران بارداری و شیردهی، مقدار منیزیم مصرفی از طریق مکمل را حداکثر به 350 میلی گرم در روز محدود کنند.

مصرف قرص منیزیم در بارداری

از آنجا که عوارض جانبی منیزیم اضافی حاصل از مصرف مکمل ها تنها مختص مادران باردار نبوده و برای همه افراد صادق است، همه باید قبل از مصرف مکمل با پزشک مشورت کنند. علاوه بر این خطرات دیگری مادر و جنین را تهدید می کند که تشخیص آن بر عهده پزشک است. درمورد مصرف قرص منیزیم در بارداری به یاد داشته باشید که مصرف مقادیر بسیار زیاد منیزیم حدود 5000 میلی گرم در روز منجر به مسمومیت منیزیم می شود که می تواند کشنده باشد.

عوارض مصرف بیش از حد منیزیم در بارداری

اگر مکمل منیزیم و غذاهای سرشار از منیزیم را بیش از حد مصرف کنید، دچار عوارض جانبی زیر خواهید شد.

اسهال و کم شدن آب بدن

مکمل منیزیم می تواند در برخی زنان منجر به تحریک روده شود. این امر منجر به اسهال، گرفتگی عضلات شکمی و بی اشتهایی نیز میشود. اگر اسهال را درمان نکنید، می تواند منجر به از دست دادن آب بدن شود که در طول بارداری مسئله مهمی میباشد. اگر با مصرف مکمل منیزیم، بیش از دو الی سه روز به اسهال مبتلا شدید حتما با پزشک خود مشورت کنید.

ناراحتی معده

مصرف بیش از حد منیزیم می تواند منجر به ناراحتی معده شود، مانند حالت تهوع صبحگاهی و استفراغ. اگر این علائم همچنان ادامه دارند با پزشک مشورت کنید.

 

ناراحتی معده

واکنش های دارویی

مکمل های منیزیم می توانند با برخی دیگر از داروها واکنش نشان دهند. اگر فشار خون بالا دارید یا مبتلا به دیابت هستید، قبل از مصرف مکمل ها حتما با پزشک مشورت کنید.

عوامل مؤثر بر جذب منیزیم

اگر پزشک به شما مصرف قرص منیزیم در دوران بارداری را توصیه کرده، اطلاع از موارد موثر بر جذب آن بسیار مهم است. بر طبق نظر سازمان بهداشت فقط 30 تا 40 درصد منیزیمی که از طریق رژیم غذایی مصرف می کنیم، جذب بدن می شود. بدن انسان تقریباً 25 گرم منیزیم دارد که 50 تا 60 درصد آن در استخوان ها ذخیره و بقیه در بافت های نرم بدن یافت می شوند. کمتر از 1 درصد از کل منیزیم مصرفی انسان در خون وجود دارد. تقریباً روزانه 120 گرم منیزیم از ادرار دفع می شود. کلیه ها نقش مهمی در تنظیم تعادل منیزیم در بدن دارند.

سوء مصرف الکل، بیماری های دستگاه گوارش، دیابت نوع دو و سن همگی در توانایی بدن برای جذب منیزیم تاثیر گذار هستند. این عوامل احتمال ابتلا به کمبود منیزیم را افزایش می دهند. اینکه بدن تا چه اندازه می تواند این ماده معدنی را به شکل مکمل جذب کند به محصول بستگی دارد. بنا به نظر سازمان بهداشت، جذب مکمل هایی که در آب حل می شوند، در روده بهتر است.

تاثیرات منیزیم بر جنین

تحقیقات نشان می دهد که جذب منیزیم در بارداری تاثیر مثبتی بر جنین دارد. از دیگر تاثیرات مصرف منیزیم در دوران بارداری این است که گردش خون جنین را بهتر می کند. مادرانی که در طول بارداری منیزیم مصرف می کنند، کودکان آنها بعد از به دنیا آمدن خواب بهتری دارند.

تاثیرات منیزیم بر جنین

علائم کمبود منیزیم در بدن

بسیاری از اهمیت منیزیم آگاه نیستند، ولی برای مثال از فواید آهن و کلسیم باخبرند. در صورتی که این عنصر برای مغز، قلب و عملکرد ماهیچه‌ها حیاتی و همراه با ویتامین آ و دی برای افزایش و بهبود سلامت استخوان‌ها ضروری است. کمبود منیزیم چنان شایع است که به جرأت می‌توان گفت درصد قابل‌توجهی از افراد به آن مبتلا هستند. چند علامت هشداردهنده زیر ممکن است کمبود این عنصر حیاتی و مهم را نشان دهد:

اختلالات روانی

اختلالات روانی یکی دیگر از پیامدهای احتمالی کمبود منیزیم است. کمبود منیزیم در موارد شدید حتی ممکن است به هذیان و اغما منجر شود. علاوه بر این، مطالعات تجربی نشان میدهد، کمبود منیزیم خطر ابتلا به افسردگی را افزایش میدهد. كمبود منیزیم ممكن است باعث ایجاد اضطراب در افراد شود، اما شواهد مستقیمی دال بر این فرضیه وجود ندارد.

پیچ خوردگی و گرفتگی عضلات

پیچ خوردگی، لرزش و گرفتگی عضلات علائم کمبود منیزیم است. در بدترین حالت، کمبود آن حتی ممکن است باعث تشنج در افراد شود.

پیچ خوردگی و گرفتگی عضلات

خستگی و ضعف عضلانی

خستگی، وضعیتی است که با خستگی جسمی یا روحی یا ضعف مشخص میگردد، که یکی دیگر از علائم کمبود منیزیم است. به خاطر داشته باشید که همه افراد گاها دچار خستگی می شوند. به طور معمول، این بدان معنی است که شما نیاز به استراحت دارید. با این حال، خستگی شدید یا مداوم ممکن است نشانه مشکل سلامتی در شما باشد.

پوکی استخوان

پوکی استخوان نوعی اختلال است که با استخوان های ضعیف و افزایش خطر شکستگی استخوان ها مشخص میشود. خطر ابتلا به پوکی استخوان تحت تأثیر عوامل متعددی است. این موارد شامل پیری، عدم ورزش و کمبود ویتامین آ، دی و همچنین منیزیم  است. کاهش ابتلا به پوکی استخوان در مادران از تاثیرات مصرف منیزیم در دوران بارداری میباشد.

کلام پایانی

همانگونه که در این مقاله ذکر گردید در دوران بارداری، بدن به منیزیم بیشتری نیاز دارد. کاهش حالت تهوع، کاهش گرفتگی عضلات و کمک به زایمان از تاثیرات مصرف منیزیم در دوران بارداری است. مصرف قرص منیزیم در بارداری با نظر پزشک امکان پذیر است. اسهال و کم شدن آب بدن، ناراحتی معده و مسمومیت از عوارض مصرف بیش از حد منیزیم در بارداری میباشد. بهتر است مقدار مورد نیاز منیزیم در طول بارداری را با نظر پزشک تعیین نمایید. عوامل مؤثر بر جذب منیزیم و تاثیرات منیزیم بر جنین از دیگر مواردی است که در این مقاله مفصلا بیان گردید. میتوانید در صورت مشاهده علائم کمبود منیزیم در بدن با نظر پزشک این کمبود را از طریق مصرف مکمل های منیزیم موجود در سایت فارماکالا جبران نمایید.

در این بخش از مجله فارماکالا با ما همراه باشید با مطالب روز دنیا در رابطه با تاثیرات مصرف منیزیم

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

چهارده − 9 =