زیبایی, فارما مگ

نحوه عملکرد ژل های ضد جوش مانند پانژل

نحوه عملکرد ژل های ضد جوش مانند پانژل

آکنه یکی از شایع ترین بیماری ‌هایی است که باعث ایجاد جوش‌ های پوستی از انواع مختلف پاپول، پاسچول و ندول می‌شود. آکنه در نتیجه انسداد منافذ پوستی که در فولیکول مو در آنها قرار دارند رخ می‌دهد. اولین تغییری که در پوست رخ می‌دهند ایجاد یک پلاک مسدود کننده متشکل از کراتین و سبوم است که به آن میکروکومدون می‌گویند. بزرگ شدن غدد سباسه و افزایش تولید سبوم که با افزایش تولید هورمون‌های آندروژنی مانند DHEA_S در اوج گیری فعالیت غدد فوق کلیوی در هنگام بلوغ رخ می‌دهد. میکروکومدون ‌ها ممکن است بزرگ شوند و به کومدون‌های باز سرسفید یا کومدون‌های بسته سر سیاه تبدیل شوند. سر سفید آن نتیجه اثر مستقیم انسداد مجرای غدد سباسه با سبوم یا چربی طبیعی پوست و سلول ‌های مرده پوستی است. نحوه عملکرد ژل های ضد جوش مانند پانژل و خواص آن در این مقاله بررسی میگردد.

نحوه عملکرد ژل ضد جوش

پروبینیوم باکتریوم یا P.Acne مهمترین باکتری مسئول ایجاد التهاب و آکنه است. این باکتری در محیط بی هوازی زندگی می کند. ژل ضد جوش حاوی بنزوئیل پراکسید هیدروژن  10درصد هیدروژل، هیدروکسیدسدیم و پروپیلین گلایکول است که با ورود به داخل واحد پیلوسباسه و آزاد کردن اکسیژن باعث از بین بردن این باکتری می شود. وقتی تراکم باکتری بر روی پوست کاهش می یابد این موضوع باعث کاهش میزان بروز آکنه می گردد. یک فاکتور موثر دیگر در طی درمان کاهش سلول های مرده در سطح واحد پیلو سباسه می باشد. قدرت پاک کنندگی و لایه برداری ژل با کاهش سلول های مرده باعث کاهش جوش می شود.

 

نحوه عملکرد ژل ضد جوش

 

ژل های ضد جوش مانند پانژل محصولاتی بسیار مناسب برای استفاده پوست های جوشدار و ملتهب بوده که موجب از بین رفتن و کاهش التهابات جوش های قرمز شده و در مدت زمان فوق العاده کوتاه آن ها را درمان و از روی پوست صورت محو می نمایند. ژل ضد جوش پانژل با از بین بردن باکتری‌‌ها و میکروب‌های موجود در سطح و اطراف جوش، آن را درمان می نماید. این محصول برای درمان جوش ریز و زیر پوستی نیز میتواند موثر واقع شود. شما با استفاده از این کرم به مدت بسیار کم می توانید تمامی جوش های خود را از بین ببرید. ترکیبات ماده اولیه ژل ضدجوش به صورتی است که با توجه به ساختار شیمیایی ‌اش، باعث تحریک پذیری پوست نمی‌شود.

موارد مصرف ژل ضد جوش

ژل آنتی آکنه جهت درمان موضعی آکنه ولگاریس خفیف تا شدید تجویز می‌شود. در آکنه شدید این دارو به عنوان درمان کمکی همراه با آنتی بیوتیک‌های موضعی و خوراکی، فرآورده‌های اسید رتینوئیک، اسید سالیسیلیک و فرآورده‎‌های حاوی گوگرد قابلیت استفاده دارد. اثر ضدباکتری پانژل ناشی از آزاد شدن اکسیژن فعال است. این محصول تا حدودی اثر کراتولیتیک داشته و سبب از بین رفتن جوش های چرکی و خشکی و پوسته پوسته شدن پوست می‌شود.

خواص پانژل

-ضد جوش

-خشک نمودن سریع جوش ها از خواص ژل های ضد جوش مانند پانژل است.

-بر طرف كننده كامل جوش هاي صورت

-از بين برنده كامل جوش و لكهاي صورت

 

خواص پانژل

-درمان نگهدارنده جهت پیشگیری از آکنه مجدد

-تحریک پذیری کمتر پوست به واسطه ترکیب ماده اولیه دارویی در پایه آب

-کومدون‌های سر سیاه و سر سفید (جوش‌های زیر پوستی)

-درمان آکنه ولگاریس خفیف، متوسط و شدید

-آنتی باکتریال بودن از دیگر خواص ژل های ضد جوش مانند پانژل است.

نحوه استفاده از ژل ضد جوش

هنگام شب از ژل  استفاده شود.

بعد از 1 تا 5 ساعت (بانظرپزشک) از مصرف ژل صورت خود رابشویید.

افراد بالای 12 سال، در چند روز اول درمان، روزانه یک نوبت فقط بر روی جوش ها مالیده شود.

درصورت عدم بروز خشکی، قرمزی و یا پوسته پوسته شدن پوست، می‌تواند تا دو مرتبه در روز استفاده گردد.

پس از تکمیل دوره درمان، به منظور جلوگیری از عود مجدد آکنه، توصیه می‌شود بصورت یک نوبت در هفته استفاده شود.

عدم رعایت موارد فوق ممکن است موجب لک شود. بعلت خشکی پوست درطول درمان از مرطوب کننده مناسب و همچنین ضدآفتاب در هنگام روز استفاده گردد.

 

نحوه استفاده پانژل

ژل ضد جوش پانژل 10% پانوک شیمی

ژل ضد جوش پانژل 10% بنزوئیل پروکساید ساخت کشور بلژیک است، البته نوع ایرانی این کرم نیز در بازار موجود می باشد. این ژل با کشتن باکتری های اطراف و روی جوش مانع ایجاد جوش می شود و جوش را درمان می نماید. حتی برای درمان جوش ریز و زیر پوستی هم می توان از این محصول استفاده نمود و به سبب اثرات خوب این محصول می توان داروهای مصرفی ضد آکنه را کم نمود. با استفاده از این کرم به مدت بسیار کم می توان تمامی جوش ها را از برد.

ژل آنتی آکنه پانژل در حجم 30 و 60 گرم در دو دوز 5% و 10% تولید می شود. در پوست‌های حساس و افراد با پوست روشن بهتر است فرآورده ضعیف تر (پانژل 5%) استفاده شود. هر چند این ژل شیمیایی است ولی به واسطه ترکیب ماده اولیه دارویی در پایه آب موجب شده تا پوست تحریک پذیری کمتری داشته باشد. ژل ضد جوش پانژل مورد تایید پزشکان متخصص پوست در فرانسه، آلمان و سایر کشورهای اتحادیه اروپا (با سابقه 35 سال مصرف) است.

 

ژل ضد جوش پانژل 10% پانوک شیمی

نکات قابل توجه در مصرف پانژل

از تماس با چشم پرهیز گردد.

در پوست های حساس و افراد با پوست روشن توصیه می‌شود از فرآورده ملایم‌تر (Pangel 5%) استفاده گردد.

این کرم حساس بوده، ابتدا مطمئن شوید که روی پوستتان اثر منفی ندارد. (مقدار بسیار کمی را روی قسمتی از پوست خود بمالید و در صورت قرمز نشدن پوست با خیال راحت از این کرم استفاده نمایید.)

این فرآورده را بیشتر از ۶ هفته استفاده نکنید. مگر اینکه با پزشک مشورت نموده باشید.

از مصرف هر داروی دیگر در موضع استعمال این دارو از یک ساعت قبل تا یک ساعت بعد اجتناب گردد.

از مصرف همزمان سایر فرآورده‌ های ضد جوش یا پوسته ‌ریز، بدون دستور پزشک خودداری شود.

ژل ضد جوش پانژل روی نواحی آسیب‌ دیده یا تحریک شده پوست نباید استعمال گردد.

بهتر است پانژل در هنگام شب مصرف شود تا عوارض آن کاهش یابد.

ايمني مصرف و كارايي دارو در كودكان كمتر از 12 سال سن ثابت نشده است.

عوارض جانبی احتمالی پانژل

قرمزی پوست

سوزش و خشکی پوست

خارش، پوسته پوسته و ترک شدن پوست

بنزوئيل پراكسيد ندرتاً ممكن است باعث درماتيت تماسي آلرژيك (سوزش،خارش، تاول زدن، قرمزي شديد يا تورم پوست)، تحريك دردناك پوست و بثورات پوستي گردد.

 

عوارض جانبی احتمالی پانژل

 

در اين صورت بايد دفعات مصرف كاهش يافته و يا مصرف دارو موقتاً قطع شود تا هنگاميكه تحريكات پوستي كاهش يابد.

در صورت مصرف بيش از حد، علائمي همچون سوزش، خارش، پوسته پوسته شدن، قرمزي يا تورم پوست ممكن است مشاهده شوند.

در صورت بروز علائم فوق استفاده از مرطوب کننده یا ترمیم کننده مناسب پوست به همراه ضد آفتاب جهت تقلیل اثرات پیشنهاد میگردد.

کلام پایانی

نحوه عملکرد ژل های ضد جوش مانند پانژل به این صورت است که با قدرت پاک کنندگی و لایه برداری موجب کاهش سلول های مرده و باعث کاهش جوش می شود. پیشگیری از آکنه مجدد و ایجاد کومدون‌های سر سیاه و سر سفید از خواص پانژل میباشد. نحوه استفاده از ژل ضد جوش و نکات قابل توجه در مصرف آن در این مقاله بررسی گردیده است. جهت تهیه این محصول میتوانید به وب سایت فارماکالا مراجعه فرمایید.

 

در این بخش از مجله فارماکالا با ما همراه باشید با مطالبی در رابطه با ژل ضد جوش

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

چهار × 5 =