روغن ماهی به طور کلی برای سلامتی بدن خوب است زیرا یک منبع بزرگ از پروتئین میباشد و نیزاز مواد غذایی است که دارای چربی بسیار کمتری هستند. اگر خوردن ماهی را دوست ندارید و در عین حال می خواهید تمام مواد مغذی ماهی، در بدنتان وجود داشته باشد سعی کنید مصرف مکمل های روغن ماهی با رژیم غذایی منظم را فراموش نکنید. روغن ماهی نه تنها سرشار از اسیدهای چرب ضروری و لازم برای بدن و مفید برای حفظ سلامت قلب است بلکه هم چنین به بهبود اختلالات و مشکلات روانی مانند افسردگی و حفظ سلامت پوست، مو و ناخن کمک می نماید. خواص مهم و مفید روغن ماهی بدون جیوه از مواردی است که در این مقاله به آنها اشاره میگردد.
روغن ماهی بدون جیوه
روغن ماهی یک مکمل چند منظوره است که در یک زمان می تواند مزایای زیادی را در سراسر طیف وسیعی از مناطق بدن به وجود آورد. روغن ماهی از کبد ماهی تهیه می شود و منبع غنی از ویتامین A و D است. روغن ماهی سرشار از اسیدهای چرب ضروری و لازم برای بدن و حفظ سلامت قلب می باشد. روغن ماهی همچنین به بهبود اختلالات و مشکلات روانی مانند افسردگی، اختلال دو قطبی و شیزوفرنی کمک می کند. روغن ماهی به شما در مقابله با چربی های جمع شده در قسمت تحتانی شکم نیز کمک می نماید و باعث ایجاد تعادل در هورمون ها می شود. حفظ تناسب اندام و کاهش وزن از دیگر خواص روغن ماهی میباشد.
جیوه آلی یا متیل مرکوری، یک ماده سمی است. سالانه میلیونها تن جیوه از طریق آلودگی و پسماند در هوا رها شده و وارد زنجیره غذایی میشوند. بنابراین هر ماهی با خوردن دیگر ماهیها یا سایر مواد غذایی، مقداری جیوه آلی جذب می نماید. مصرف روغن ماهی حاوی جیوه باعث بروز مسمومیت با نشانه هایی از قبیل لرزش، بیحسی، کاهش قدرت تمرکز و مشکلات بینایی میشود.
روغن ماهی بدون جیوه برای دریافت اسید چرب امگا3 مصرف میشود. اسید چرب امگا3 نوعی روغن است که برای عملکرد سیستم عصبی و دیگر بخشهای بدن ضروری است. امگا3 میتواند برای خشکی پوست و چشم مناسب باشد. امگا3 قادر است فشار خون و همچنین خطر مرگ ناگهانی را کاهش دهد. به همین دلیل بدون شک مصرف روغن ماهی بدون جیوه برای جلوگیری از مشکلات قلبی عروقی مفید است.
خواص مهم و مفید روغن ماهی بدون جیوه
پیشگیری از بیماریهای قلبی و عروقی
روغن ماهی نه تنها به پایین آمدن سطح تری گلیسیرید و کلسترول خون کمک میکند بلکه در جلوگیری از سفت شدن عروق و پیشگیری از ضربان غیرعادی قلب نیز نقش به سزایی دارد.
مقابله با فشار خون بالا
امگا3 دارای خواص ضدالتهابی و ضدانعقادی است به همین سبب در کاهش فشار خون نقش دارد.
مقابله با آسم
روغن ماهی در بهبود مشکلات تنفسی نظیر آسم، بسیار تاثیرگذار است. این مکمل سودمند به کاهش حملات آسمی و تنفسی آسانتر کمک می نماید.
درمان آرتریت
روغن ماهی عارضه آرتریت و التهاب مفصلی را درمان می کند. امگا -3 موجود در روغن ماهی، تعادل املاح معدنی در استخوانها و بافتهای اطراف آن را تنظیم می کند.
سلامت چشمها
مصرف اسید چرب امگا3 از چشمها در برابرعارضه تحلیل نقطه ماکولار چشم جلوگیری میکند و همچنین خطر بروز سندرم خشکی چشم را کاهش میدهد.
پیشگیری از سرطان
روغن ماهی در پیشگیری از سه نوع سرطان شایع شامل سرطان سینه، روده بزرگ و پروستات مفید است. امگا3 در واقع از تبدیل شدن سلولهای سالم و طبیعی به سلولهای سرطانی جلوگیری نموده و مانع از رشد غیرعادی سلولی میشود.
درمان آلزایمر
مصرف روغن ماهی ابتلا به بیماری آلزایمر، زوال عقل وشیزوفرنی را کاهش می دهد. مصرف روغن ماهی موجب بهبودعملکرد مغز، تقویت حافظه و قدرت استدلال و تقویت قدرت تمرکزمی شود.
درمان ایدز
روغن ماهی، سطح تری گلیسیرید خون را کاهش می دهد و در درمان ایدز نقش موثری ایفا می کند.
رشد جنین
مصرف روغن ماهی برای زنان باردار نیز توصیه می شود. زیرا اسید چرب DHA موجود در روغن ماهی برای رشد چشم ها و مغز جنین مفید است. همچنین روغن ماهی از سقط جنین، تولد زودرس نوزاد با وزن کم جلوگیری می نماید.
درمان دیابت
روغن ماهی از بروز التهاب در سلولهای چربی جلوگیری می کند و مانع از ابتلا به بیماری دیابت نوع دو می شود.
کاهش استرس
روغن ماهی موجب تنظیم نوسانات خلقی شده و به بهبود خلق و افزایش روحیه کمک می نماید و موجب کاهش استرس می شود.
کاهش وزن
گنجاندن روغن ماهی در رژیم غذایی موجب کاهش وزن می شود زیرا روغن ماهی حاوی اسیدهای چرب امگا 3 است که به کاهش وزن کمک می کند، بنابراین ترکیبی از تمرین فیزیکی و مصرف این روغن به کاهش سریع چربی بدن کمک می کند.
بهبود زخم
استعمال موضعی روغن ماهی سوختگی ها و التیام زخم ها را بهبود می بخشد.
سلامت پوست، مو و ناخن با روغن ماهی
رفع لکه های پوستی
امگا3 به حفظ رطوبت در سلولهای پوستی، تولید ماده مفید کلاژن و برطرف کردن لکههای پوستی کمک میکند و در نهایت موجب حفظ جوانی و شادابی در چهره میشود.
مقابله با آکنه
روغن ماهی حتی برای کاهش آکنه نیز مفید است. چون حاوی اسید چرب EPA است و این اسید روی ترشحات غدد چربی تاثیر میگذارد. شما میتوانید از ترکیب روغن ماهی و روغن زیتون یک بار در هفته استفاده نمایید.
تقویت مو درمان شوره سر
محتوای پروتئینی موجود در روغن ماهی به رشد موها و حفظ سلامت و تقویت آنها کمک می نماید. به این منظور 2 یا چند عدد کپسول روغن ماهی فاقد جیوه را با مقداری روغن زیتون مخلوط نمایید و این ترکیب را به کف سر و موهای خود که آنها را از قبل مرطوب کرده اید آغشته نمایید. سپس بر روی موهای خود کلاه حمام گذاشته به مدت سی دقیقه صبر کنید و سپس با شامپوی مناسب موهای خود را شست و شو دهید.
هر دو ماده اصلی موجود در این ماسک حاوی مواد ضد التهابی، افزایش دهنده جریان خون در محل فولیکولهای مو، درخشان کننده موهای سر و برطرف کننده شوره و خارش کف سر هستند. با استفاده منظم از این ماسک به زودی شاهد کاهش چشمگیر ریزش موهای سر خود میشوید.
بهبود استحکام ناخن ها
مصرف روغن ماهی به صورت مداوم باعث بهبود بافت و سلامت ناخن ها می شود.
نکات قابل توجه در مصرف روغن ماهی
روغن ماهی را می توان به دو شیوه مصرف نمود. شیوه اول مصرف این روغن به صورت کپسول و شیوه دوم مصرف روغن ماهی در غذاهای روزانه است.
مصرف بیش از 3 کپسول روغن ماهی در روزمجاز نمی باشد. مصرف روزانه 3000 میلی گرم یا کمتر برای همه افراد مفید است و خطری ایجاد نمی کند.
استفاده از روغن ماهی در زنان باردار و شیرده حدود 3200 میلی گرم در روز باید باشد.
زیاده روی در مصرف روغن ماهی به ویژه مکمل ها و کپسول های حاوی روغن ماهی، عوارض جانبی را برای سلامت بدن به همراه دارد. بنابراین رعایت اعتدال در مصرف روغن ماهی الزامی است.
افراد مبتلا به غلظت خون، لازم است از داروهای رقیق کننده خون همراه با مصرف کپسول روغن ماهی استفاده نمایند.
عوارض جانبی احتمالی استفاده از روغن ماهی شامل آروغ زدن، سوء هاضمه، احساس طعم بد دهان، سوزش معده، تهوع، مدفوع شل و خون دماغ میباشند.
کلام پایانی
روغن ماهی از کبد ماهی تهیه می شود و منبع غنی از ویتامین A و D است. روغن ماهی سرشار از اسیدهای چرب ضروری و لازم برای بدن و حفظ سلامت قلب می باشد. روغن ماهی بدون جیوه برای دریافت اسید چرب امگا3 مصرف میشود. پیشگیری از سرطان، درمان آلزایمر و کاهش وزن از خواص مهم و مفید روغن ماهی بدون جیوه میباشد. روغن ماهی موجب حفظ سلامت پوست، مو و ناخن نیز میگردد. جهت تهیه مکمل های حاوی روغن ماهی بدون جیوه میتوان به وب سایت فارماکالا مراجعه نمود.
در این بخش از مجله فارماکالا با ما همراه باشید با مطالبی در رابطه با خواص روغن ماهی