بیوتین که به عنوان ویتامین اچ نیز شناخته میشود، یکی از مجموعه ویتامینهای گروه ب یعنی ب ۷ است و به بدن کمک می نماید تا مواد غذایی را به انرژی تبدیل کند. ویتامینهای گروه ب و خصوصا بیوتین موجب سلامتی پوست، چشم، کبد، رشد مو و سیستم عصبی میشوند. این ویتامین یکی از مواد مغذی مهم در طول دوران بارداری و رشد جنین به شمار میرود. بیوتین یکی از مکمل های پر مصرف در جهان است. اما مصرف نادرست و بیش از حد این ماده مغذی مفید نیز می تواند با برخی پیامدهای منفی همراه باشد. تاثیر آمپول بيوتين و بپانتن در رشد مو در ادامه بررسی میگردد. علائم کمبود بیوتین در بدن و عوارض آمپول بیوتین و بپانتین در این مقاله بررسی میگردد.
بیوتین و علائم کمبود آن در بدن
به بیوتین ویتامین H که مخفف Hair و به معنی مو است نیز گفته می شود که برای داشتن موهایی سالم و با طراوت لازم می باشد. بیوتین یکی از انواع ویتامین ب است که موجب سوخت و ساز و متابولیسم بهتر بدن میشود. این ویتامین گلوکز موجود در کربوهیدرات را به انرژی لازم بدن تبدیل میکند و در انجام عملکردهای طبیعی بدن کمک کننده آمینو اسیدهاست. کاهش التهاب، تقویت عملکرد شناختی، افزایش کلسترول مفید HDL و کاهش کلسترول بد LDLکاهش التهاب، تقویت عملکرد شناختی، افزایش کلسترول مفید HDL و کاهش کلسترول بد LDL از دیگر مزایای آن میباشند.
از علائم کمبود بیوتین می توان به شوره سر، خشکی پوست، مو خوره، ریزش مو و مشکلات گوارش از قبیل یبوست اشاره کرد. بیوتین یک ویتامین محلول در آب است که در مواد غذایی مانند بادام، غلات کامل، تخم مرغ، ساردین، گردوی آمریکایی، میوهی خشک، خیار، جو دوسر، توت فرنگی، شیر گاو و مخمر آبجو یافت می شود. فرآیند پخت و حرارت دهی کارایی بیوتین را کاهش میدهد. به همین دلیل مصرف مواد غذایی ذکر شده به صورت خام یا پخت سطحی مقدار بیوتین فعال بیشتری را وارد بدن شما میکند.
بسیاری از افراد مزایای قابل توجهی را تا زمان افزایش مصرف بیوتین در طول چند ماه مشاهده نمیکنند. برای نتیجه بهتر باید در مصرف این ماده غذایی پایبند باشید. اگر مصرف را از طریق مواد غذایی افزایش میدهید، باید مواد غذایی غنی از بیوتین را در رژیم غذایی روزانه خود قرار دهید تا مصرف بیشتر آن بتواند تفاوت چشمگیر را نشان دهد. اگر قرص میخورید، مصرف مداوم و طبق دستور پزشک اهمیت دارد.
آمپول بیوتین بپانتن
بیوتین بپانتن به صورت قرص یا آمپول برای سلامت و جلوگیری از ریزش مو ها تجویز می شود. مقدار نیاز روزانه بدن به بیوتین برای افراد بالغ و بزرگسال 30 میکروگرم و برای نوجوانان 14 الی 18 سال 25 میکروگرم است. انواع قرص های ب کمپلکس، بیوتین و ویتامین ب5 با دوزهای مختلف و با قیمت مناسب تولید و عرضه می شوند که مصرف آن ها راحت تر از تزریق آمپول آنها است.
در بین انواع روشهای تقویتی مو، آمپول بیوتین و آمپول دکسپانتنول جزو معروفترین و شاید کارآمدترین مواردی هستند که معمولا توسط متخصصین پوست و مو و یا متخصصین زیبایی، به افراد توصیه میشوند. این دو آمپول حاوی دو ویتامین بیوتین و بپانتن هستند که به ترتیب با نام B7 و B5 نیز شناخته میشود. این دو ویتامین برای پوست سر و مو ارزشمند و ضرروی به حساب آمده و نقش مهمی را در تقویت مو ایفا میکنند. فقط در موارد خاص و آن هم با نظر پزشک باید از آمپول آن ها استفاده شود. آمپول بیوتین بپانتن به صورت آمپول بیوتین 5mg و آمپول دکسپانتنول 500mg تجویز میگردد.
تاثیر آمپول بيوتين و بپانتن در رشد مو
بالا بردن خونرسانی
یکی از اتفاقاتی که پس از مصرف یا تزریق بپانتن در ناحیه سر، صورت می گیرد این می باشد که خون رسانی یا همان جریان خون در سر افزایش پیدا می کند. در نتیجه این عملکرد در ناحیه پوست و موی سر دو اتفاق می افتد. با افزایش گردش خون، مواد مغذی و اکسیژن بیشتر به فولیکول های مو می رسد. ابتدا فولیکول های موی سر قوی می شوند. سپس ضخامت مو های سر کم کم زیاد می شود. با افزایش ضخامت مو در بسیاری از افراد شاهد رویش مجدد مو خواهیم بود.
اکسیژن رسانی
ویتامین B5 یا همان بپانتن یکی از ویتامین هایی است که در خونسازی نقش دارد. اما اصلی ترین نقش آن در سلامت مو رساندن اکسیژن و مواد مغذی به فولیکول ها است. در این هنگام بافت پوست سر به همراه فولیکول ها قوی می شوند و از ریزش غیر طبیعی مو جلوگیری خواهد شد.
ضخیم سازی مو
در دهه اخیر بسیار شنیده می شود در یک محصول بهداشتی برای مو کراتین وجود دارد یا روشی را به عنوان کراتین تراپی برای احیا و سلامت مو معرف می کنند. جنس این ماده از پروتئین می باشد. ترکیباتی که دقیقا داخل ویتامین B5 وجود دارد. این ماده باعث رشد مجدد موها، غذا رسانی به شاخه های مو و ضخیم نمودن تار مو های نازک می شود.
عوارض آمپول بیوتین و بپانتین
-میتواند موجب واکنش های آلرژیک شود. برخی افراد ممکن است به واسطه مصرف مکمل های بیوتین دچار آلرژی شوند. واکنش های آلرژیک شایع نیستند، اما مواردی از این شرایط ثبت شده اند. واکنش آلرژیک می تواند شامل احساس تهوع، تورم گلو و صورت، بروز راش های پوستی خارشدار، احساس تنگی یا درد در ناحیه سینه باشد.
-یکی از اثرات جدی بیوتین در دوران بارداری است. زنان باردار باید از مصرف دوزهای بالای بیوتین پرهیز نمایند. این ویتامین ممکن است خطر سقط جنین را افزایش دهد. اگرچه آزمایشی روی انسان برای تایید این شرایط انجام نشده است، مشورت با پزشک پیش از آغاز مصرف بیوتین در دوران بارداری همواره بهترین گزینه است.
-گزارش هایی وجود دارند که نشان می دهند دوزهای بیش از حد بیوتین می توانند نیاز به دفع ادرار را افزایش دهند. مصرف دوزهای بالای بیوتین می تواند موجب تعریق غیر عادی نیز شود.
-افرادی که دوز بالایی از این مکمل را مصرف میکنند ممکن است از گرفتگی عضلات شکمی و اسهال نیز رنج ببرند. در صورت مشاهدهی چنین اوضاعی، بهترین کار قطع بلافاصله مصرف بیوتین است.
-بسیاری از کسانی که مکمل بیوتین مصرف میکنند از حالت تهوع خفیف در طی مراحل اولیه شکایت دارند. با گذر زمان این عوارض آمپول بيوتين و بپانتن به تدریج بر طرف میشود.
-یکی از مطالعات نشان داده است که مکمل بیوتین به کسانی که دیابت دارند توصیه نمیشود، چون این ویتامین تولید گلوکز و اسیدهای چرب را در بدن افزایش میدهد.
-در برخی افراد، دوز بالای بیوتین می تواند موجب مشکلات ریوی حاد یا آنافلاکسی شود. در چنین شرایطی مراجعه فوری به پزشک اهمیت دارد.
-همچنین، در صورتی که به بیماریهای قلب و عروق، حساسیت پوستی، بیماریهای کلیوی، فشار خون و یا سایر مشکلات زمینهای مبتلا هستید، توصیه میشود حتما پیش از تزریق آمپول یا مصرف مکملهای تخصصی بپانتین، با پزشک معالج خود مشورت کنید.
کلام پایانی
رشد و تقویت مو از مزایای آمپول بيوتين و بپانتن میباشد. تاثیر این آمپول بر سلامت مو در این مقاله بررسی گردیده است. از علائم کمبود بیوتین می توان به شوره سر، خشکی پوست، مو خوره، ریزش مو و مشکلات گوارش از قبیل یبوست اشاره نمود. آمپول بیوتین و بپانتین را بهتر است با نظر و تجویز پزشک مصرف نمود زیرا مصرف خودسرانه و دوز نا مناسب آن با عوارض همراه حواهد بود. جهت خرید حضوری آمپول بيوتين و بپانتن میتوانید با شماره تلفون های موجود در سایت فارماکالا تماس بگیرید.
ایا این امپولا روی موهای بدن هم تاثیر میزاره؟؟بخاطر لیزر میگم
سلام فارماکالایی عزیز، بیوتین بپانتین روی تمام فولیکول های مو تاثیر دارد. مطالعات به طور قطع روی عدم مصرف این مکملها حین لیزر تاکید ندارند، اما توصیه می شود در طول دوره درمانی مصرف آن محدود شود. موهای زائد بیشترین تاثیر را از تغییرات هورمونی می گیرند و مکمل ها تاثیرات خیلی شدیدی روی موهای زائد ندارد.
سلام وقت بخیر
میتونیم امپول این ویتامین هارو داخل شامپو بریزیم؟
و اینکه مصرف این ویتامین ها تداخلی با لیزر موهای زائد نداره؟
سلام فارماکالایی عزیز، خیر در شامپو ریختن این آمپول تاثیر چندانی ندارد و جذب سطحی کمی از کف سر داریم، تنها در زمانی که به صورت مزوتراپی مصرف شود جذب از کف سر خواهد داشت. خیر در طول دوره لیزر تداخلی ندارد.
سلام
میشه امپول بپانت و بیوتین را زیر جلد موی سر تزریق کرد؟
سلام وقت بخیر این آمپول فقط برای تزریق عضلانی فرموله و تولید شده اند ، فقط محلول های مزو تراپی به صورت زیر جلدی تزریق می شوند.
سلام بعد اینکه شش هفته استفاده کردیم از بیوتین و بپانتین دیگه کی باید استعاده کنیم ازش؟؟؟؟
سلام ، بعد از 3 ماه مجدد میتونید استفاده کنید .
ایا میشود بیوتین و بپانتین ایرانی توسط پزشک ب سر تزریق شود
سلام وقت بخیر ، بله توسط پزشک امکان پذیر هست .
سلام
بهترین زمان تزریق ۲ آمپول ترکیبی بعد از کاشت مو چه موقع است؟
ممنونم
با سلام و عرض ادب
پاسخ به این سوال بایستی توسط پزشک متخصص داده بشه ولی عموما تزریق آمپول های بیوتین و بپانتین باه فاصله های زمانی یک هفته ای انجام میشه.