مکمل غذایی, فارما مگ

ارتباط کمبود ویتامین ب 12 در بدن با افسردگی

ارتباط کمبود ویتامین ب 12 در بدن با افسردگی

ویتامین ب 12، ویتامین انرژی است. این ویتامین به ساخت دی.ان.ای، عصب‌ها و سلول‌های خونی کمک می نماید و برای داشتن مغز و سیستم ایمنی سالم ضروری است. این ویتامین همراه با فولیک اسید و دیگر ویتامین ها برای بارداری نیز ضروری می باشد. بدن انسان این توانایی را دارد، که ویتامین ب 12 را برای حداکثر ۴ سال ذخیره نماید. بهتر است بدانید که مقدار اضافی ویتامین ب 12 از طریق ادرار خارج میشود. این ویتامین تنها در محصولات لبنی، گوشتی و تخم مرغ یافت میشود. افراد گیاه خواری که این مواد غذایی را مصرف نمیکنند، میتوانند از انواع مکمل های ویتامین ب 12 استفاده نمایند؛ زیرا فقدان این ویتامین مهم در بدن، موجب بروز علائم افسردگی و بیماری های روحی میگردد. در این مقاله قصد داریم تا به معرفی نقش این ویتامین در بدن و راه های درمان کمبود آن بپردازیم.

ویتامین ب 12 و علائم کمبود آن در بدن

ویتامین ب 12 یا کوبالامین، از مهم ترین ویتامین های مورد نیاز برای زندگی موجودات زنده محسوب میشود. این ویتامین برای تکثیر سلولی (خون‌سازی) و عملکرد سیستم عصبی مورد استفاده قرار میگیرد. برای تعریف بهتر می توان گفت که ویتامین ب 12 مانند دیگر ویتامین های گروه ب محلول در آب می باشد. این موضوع به این معنی است که این ماده درون آب حل شده و به درون شریان های خونی وارد میشود.

بدن انسان این توانایی را دارد، که این ویتامین را برای حداکثر ۴ سال ذخیره کند. بهتر است بدانید که مقدار اضافی ویتامین ب 12 از طریق ادرار خارج میگردد. این ویتامین بطور طبیعی در تخم مرغ، گوشت، ماهی و صدف یافت میشود. به همین خاطر افرادی که گیاه خوار میباشند، اغلب از کمبود آن رنج میبرند. همچنین بدن افراد مسن نیز قادر به جذب این ویتامین نیست. این افراد به ناچار باید از مکمل های غذایی حاوی ویتامین ب 12 استفاده نمایند.

 

ویتامین ب 12 و علائم کمبود آن در بدن

 

بی‌دلیل نیست که نام مستعار این ویتامین، ویتامین انرژی است، زیرا کمبود ویتامین ب 12 در تولید گلبول‌های قرمز خون اختلال ایجاد می نماید و از علائم اولیه‌ آن، احساس خستگی، ضعف و گیجی است. مشکل اینجاست که این علائم خیلی مبهم هستند و همه‌ افراد آنها را به یک شکل تجربه نمی‌کنند و به این دلیل که این علائم را می‌توان به عوامل مختلفی نسبت داد، بیشتر افراد به آزمایش دادن فکر نمی‌کنند. اگر این علائم هفته‌ها باقی بمانند، بهتر است به دکتر مراجعه نمایید.

فواید ویتامین ب 12 برای بدن

-ویتامین ب 12 به پیشگیری و درمان کم خونی کمک می نماید. به طور کلی ساخت و بازسازی سلول های قرمز خون نیاز حتمی به ویتامین ب12 دارد.

-این ویتامین به رشد کودکان کمک می نماید و باعث افزایش نیروی بدن می شود.

-تقویت قلب از  مهمترین خواص ویتامین ب 12 در بدن انسان است.

-درمان نازایی، آسم، سردردهای میگرنی و افسردگی

-ویتامین ب12 به همراه اسید فولیک نقش بسزایی در تشکیل لوله عصبی جنین و پیشگیری از نقایص مادرزادی جنین دارد.

-یکی از مهمترین فواید ویتامین ب12، توانایی آن در تسریع فعالیت های متابولیک و بالا بردن سطح انرژی افراد است.

-بهبود بیماریهای خونی و صدمات مغزی از فواید ویتامین ب 12 به شمار می آید.

 

فواید ویتامین ب 12 برای بدن

 

-افزایش تراکم استخوانی و پیشگیری از شکستگی استخوان و پوکی استخوان

-ویتامین ب12 برای سلامت اعصاب موثر است و مصرف مقادیر کافی آن در تقویت حافظه، تعادل و تمرکز موثر می باشد.

-کمک به جذب بهتر چربی ها، پروتئین و مواد نشاسته ای از خواص ویتامین ب12 است. این ویتامین برای تولید دی ان ای و آر ان ای ضروری است و در عملکرد برخی آنزیم های خاص که موجب سوخت و ساز کربوهیدرات و کنترل چربی می شود، نقش دارد.

تاثیرات کمبود ویتامین ب 12 بر روی بدن

ابتلا به افسردگی

کمبود این ویتامین می تواند اضطراب و احتمالا ابتلا به افسردگی را افزایش دهد. این ویتامین در سنتز مواد شیمیایی مغز دخیل است که به تنظیم خلق و خوی انسان بسیار کمک می نماید.

کم کاری تیروئید

تیروئید برای حفظ عملکرد صحیح خود در بدن نیاز به چندین ماده دارد که یکی از آن ها ویتامین ب 12 است. در صورت عدم وجود ویتامین ب 12 کافی در بدن، غده تیروئید به اندازه کافی هورمون تولید نمی کند، در نتیجه کم کاری تیروئید به وجود می آید.

 

نشانه های کمبود ویتامین ب12

 

ضعف در ماهیچه ها

کمبود این ویتامین تمام ارگان ها را تحت تاثیر قرار میدهد و به آنها آسیب میرساند. برای اینکه ماهیچه ها قوی باشند به اکسیژن نیاز دارند. سلولهای قرمز خون که اکسیژن را به بدن می رسانند به ویتامین ب 12 وابسته هستند. در اثر کمبود اکسیژن، سلولهای قرمز خون وظایف خود را به خوبی در بدن ایفا نمی کنند و در نتیجه عضلات و ماهیچه ها نیز ضعیف می شوند. در نمونه های حاد کمبود ویتامین ب 12، فرد توانایی خود را برای راه رفتن از دست می دهد و ماهیچه های آن دیگر توان انجام کارهای ساده را ندارند.

دو بینی و تاری دید

اغلب افرادی که به مدت طولانی، ویتامین ب 12 را جذب نکرده اند، دچار دوبینی میشوند. دوبینی، تار دیدن و همچنین حساسیت به نور پس از مدتی نابینایی کامل را به همراه دارد که از تاثیرات کمبود ویتامین ب 12 میباشد.

کاهش کیفیت پوست

کمبود ویتامین ها به خصوص کمبود ویتامین ب 12 مشکلات بسیاری را برای پوست به وجود خواهد آورد. تیره شدن و کاهش درخشش رنگ پوست میتواند یکی از تاثیرات کمبود ویتامین ب 12 بر روی بدن باشد.

 

درمان کمبود ویتامین ب 12

 

 

افرادی که در معرض کمبود ویتامین ب 12 هستند

افرادی که دارای بیماری های زمینه ای روده هستند و یا افرادی که جراحی لاغری و کاهش وزن انجام داده اند، بیشتر در معرض کمبود این ویتامین قرار میگیرند. زیرا توانایی این افراد در جذب ویتامین ب 12 مورد نیاز خود کاهش پیدا کرده است.

بهتر است بدانید که افراد سالمند نیز مشکلات بسیار زیادی در جذب مواد مغذی دارند و بیشتر دچار کمبود این ویتامین میشوند.

البته کودکان هم می توانند دچار کمبود ویتامین ب 12 شوند؛ ولی کمبود ویتامین ب۱۲ در کودکان به صورت محدود دیده می شود و این عارضه تنها در کودکانی قابل مشاهده است که مادر آنها در دوره بارداری محصولات حیوانی به اندازه مورد نیاز مصرف نکرده اند.

مصرف مکمل های ب۱۲ در مادران و همچنین غذاهای غنی شده با ب۱۲ در دوارن بارداری میتواند مفید باشد.

راه های درمان کمبود ویتامین ب 12

روش های بهبود کمبود ویتامین ب 12 میتوانند متفاوت باشند. برخی پزشکان آمپول ویتامین ب 12 و یا کپسول ب 12 را تجویز میکنند و برخی دیگر ممکن است رژیم غذایی را اصلاح نمایند و یا بیماری زمینه ای را برطرف سازند. در ابتدای کار باید با پزشک خود مشورت نموده و سپس یکی از راهکارها را انتخاب نمایید.

آمپول ویتامین ب 12

آمپول ویتامین ب 12 برای درمان کم خونی استفاده می شود. تزریق این ویتامین دارای اثرات مفیدی برای درمان بیماری هایی پوستی، کاهش استرس و خستگی، افزایش انرژی، بهتر خوابیدن، افزایش قدرت حافظه و تمرکز می باشد. همچنین تزریق این ویتامین برای افرادی که سعی در کاهش وزن دارند نیز مفید می باشد.

 

آمپول ویتامین ب12

 

از مضرات تزریق این آمپول میتوان به سردرد، سرگیجه، اسهال، استفراغ، اضطراب، افزایش سطح گلبول های قرمز خون، درد استخوان، تغییر رنگ ادرار اشاره نمود. در مواقع نادر ممکن است فرد دچار حمله آلرژیک شود. این حالت می تواند باعث ایجاد تورم صورت، زبان، گلو، مشکل بلع و تنفس شود. در این مواقع بلافاصله فرد باید به پزشک منتقل شود.

مکمل های ب 12

اگر پزشک تشخیص دهد که کمبود ویتامین ب 12 در بدن شما حاد نیست، از این روش برای درمان استفاده میکند. این مکمل ها به راحتی در داروخانه ها یافت میشوند. و تقریبا عوارض آنها بسیار کمتر از تزریق آمپول ویتامین ب 12 میباشد. این مکمل به هیچ وجه نباید با فولات و ویتامین ب 6 مصرف شود؛ زیرا باعث باریک شدن شریان های خونی میشود.

این مکمل ها در مواقع نادر میتوانند منجر به سرگیجه، سردرد، حالت تهوع و استفراغ شود. که در صورت مشاهده این علائم بهتر است با پزشک خود تماس بگیرید.

معرفی انواع مکمل های ویتامین ب 12

قرص ویتامین ب 12 یوروویتال

قرص ویتامین ب 12 یوروویتال به تامین ویتامین ب 12 مورد نیاز بدن کمک می نماید و در تکثیر گلبول‌های قرمز، تقویت سیستم عصبی، افزایش انرژی و عملکرد سیستم ایمنی نقش موثر و بسزایی دارد. همچنین این ویتامین باعث پیشگیری از بیماری های قلبی میشود. شما میتوانید روزانه یک عدد از این قرص را همراه با آب و غذا میل نمایید. مصرف این قرص به افراد کمتر از 18 سال توصیه نمیشود.

مکمل ویتامین ب 12

قرص ویتامین ب 12 1000 میکروگرم هلث اید

قرص ویتامین ب 12 هلث اید به تامین ویتامین ب 12 بدن میپردازد و نقش اساسی در تولید گلبول های قرمز خون و بهبود علائم افسردگی و اضطراب دارد. همچنین باعث جلوگیری از دست دادن حافظه نیز میشود. شما میتوانید روزانه یک عدد از این قرص را بصورت زیر زبانی مصرف نمایید. استفاده از این قرص به افراد زیر 12 سال توصیه نمیشود.

 

قرص ویتامین ب12 هلث اید

کلام پایانی

ویتامین ب 12 یکی از ضروری ترین ویتامین های موجود در بدن انسان محسوب میشود. این ویتامین فواید مختلفی در بدن دارد که در این مقاله به آن اشاره شده است. نشانه های اولیه کمبود آن در بدن شامل خستگی، بیحالی، سردرد و … میباشد. کمبود آن در بدن صدمات جبران ناپذیری بر جای میگذارد که قابل رفع شدن نیست. بهتر است همان اول که این علائم را درخود مشاهده کردید به پزشک مراجعه نمایید. یکی از موثرترین راه های درمان این عارضه، استفاده از قرص و آمپول ویتامین ب 12 میباشد.  میتوانید جهت تهیه انواع مکمل های ویتامین ب 12 به سایت فارماکالا مراجعه نمایید.

 

در این بخش از مجله فارماکالا با ما همراه باشید با مطالب روز در رابطه با ویتامین ب 12

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

3 × چهار =