سلامت خانواده, فارما مگ

تاثیر دهان شویه در کرونا

آیا استفاده از دهان ‌شویه‌ مانع از ابتلا به کرونا می‌شود؟

بهداشت دهان و دندان نقش مهمی در زندگی هر فرد ایفا می نماید. همچنین بهداشت دهان می تواند بر نگرش انسان ها نسبت به شما تاثیرگذار باشد. اولین چیزی که افراد در برخورد با شما به آن توجه می کنند بعد از لبخند، بوی دهان شما است. خوشبو بودن دهان بسیار حائز اهمیت میباشد زیرا این مسئله همیشه در یاد و ذهن افراد ماندگار است. به همین دلیل شست و شوی دهان بخشی جدایی ناپذیر از بهداشت دهان و دندان است. این روز ها با شیوع بیماری کرونا این سوال برای بسیاری مطرح میگردد که آیا مصرف انواع دهان شویه مانع از ابتلا به کرونا می‌شود یا خیر. جواب به این سوال در ادامه بیان میگردد. نحوه استفاده از دهان شویه و عوارض جانبی مصرف آنها نیز در این مقاله بررسی گردیده است.

دهان شویه

دهان شویه مایعی است که می‌توان دهان را با آن قبل یا بعد از مسواک زدن شستشو داد. دهان شویه معمولاً برای خوش طعم یا خنک نمودن دهان مصرف می‌شود. البته دهان شویه فواید بیشتری دارد که از آن جمله می‌توان به خارج نمودن ذرات غذای باقیمانده بین دندان‌ها پس از مسواک زدن، پاک کردن پلاک از روی دندان‌ها و جلوگیری از ابتلا به بیماری‌ های لثه اشاره نمود.

 

دهان شویه

مواد تشکیل دهنده دهان شویه

فلوراید

این ماده تاثیر دهانشویه را بر دندان نشان می دهد. تقویت دندان و حفاظت از آن از پوسیدگی، از جمله فواید مصرف فلوراید است.

مواد شوینده

از این مواد برای برداشتن پلاک میکروبی و بقایای غذای بین دندان ها استفاده می شود.

کلسیم

این ماده نیز در تاثیر دهانشویه نقشی مانند فلوراید دارد.

ضد عفونی کننده ها

از این نوع مواد که انواع مختلفی دارد برای حمله به پلاک میکروبی دندان استفاده می شود.

الکل

این ماده نیز تاثیر دهانشویه را بیشتر می کند. از الکل برای خاصیت ضد باکتری بودن آن استفاده می شود.

 

فواید مصرف دهان شویه

فواید مصرف دهان شویه

-قسمت ‌هایی از دهان و دندان که از طریق مسواک‌ زدن و نخ‌ دندان کشیدن نظافت نمی‌شوند و دسترسی به آنها دشوار است، به کمک دهان شویه برطرف خواهند شد. مصرف برخی دهان ‌شویه ها از‌ ابتلا به کرونا جلوگیری می نماید.

-کاهش التهاب لثه، جرم‌ دندان و سایر مشکلات لثه‌ای و دندانی

-مبارزه با باکتری ‌های موجود در دهان و جلوگیری از کرم خوردگی و پوسیدگی دندان

-شل‌کردن و بیرون راندان باقیمانده مواد غذایی بین فضاهای خالی دندان‌ها و نقش نخ‌ دندان را ایفا کردن

-استفاده از دهان شویه برای رفع بوی بد دهان

-رفع التهابات دهان و گلو

-رفع التهاب گلو ناشی از سرماخوردگی (به صورت غرغره)

تاثیر دهان شویه در رفع جرم دندان

جرم اساساً پلاکی است که بدون درمان و رسیدگی رها شده و در سطح محکم و سخت تری روی دندان قرار گرفته است. جرم زرد رنگ میباشد و روی خط لثه ظاهر می شود. پلاکی است که برداشته نشده و از رسوبات معدنی بزاق سفت شده است. جرم در صورت برداشته نشدن به رشد و آهکی شدن ادامه می دهد. اسید پلاک می تواند بلافاصله بعد از غذا به دندان حمله نماید. اگر بعد از غذا بلافاصله تمیز نشود، می تواند مینای دندان را شکسته و منجر به حفره شود. همچنین مصرف برخی دهان ‌شویه ها از‌ ابتلا به کرونا جلوگیری می نمایند.

 

رفع جرم دندان

 

پلاک به لثه آسیب می رساند و می‌تواند منجر به شکل گیری لثه‌ های قرمز و متورم شود که هنگام مسواک زدن و برخورد به لثه خونریزی نموده و یا حتی منجر به عقب رفتن لثه می شود. مسواک زدن، نخ دندان کشیدن، شستشو با انواع دهان شویه و استفاده از خمیردندان کنترل کننده جرم، می تواند از این امر جلوگیری نماید. طیف وسیعی از دهان شویه‌ها وجود داشته که از تجمع جرم و رسوب جلوگیری می کند و می تواند به عنوان محافظ در برابر حفره ها و ضعیف شدن مینای دندان عمل نماید. وقتی دهانشویه به درستی استفاده شود، می تواند به مهار بیماری‌ های دهان و پوسیدگی دندان کمک نماید.

انواع دهان شویه ها

دهان شویه ضدعفونی کننده

دهان شویه ضدعفونی کننده احتمالاً پرکاربردترین دهان شویه است که معمولاً حاوی الکل میباشد. این نوع دهان شویه رشد باکتری ها را متوقف می‌کند و عفونت را از بین می ‌برد.

دهانشویه ضد قارچ

کاندیدا نوعی قارچ است که به طور طبیعی رشد می‌کند و به‌ محض زیاد شدن تعداد زیادی از آنها ممکن است باعث عارضه پزشکی تحت‌ عنوان برفک دهان شوند. قارچ‌ها می‌توانند ورم دهان و تبخال را در پی داشته باشند. پرکاربردترین وسیله درمان این بیماری از طریق دهانشویه ضد قارچ میسر است طوری ‌که ظرف چند هفته بهبودی حاصل میگردد.

 

دهانشویه کودکان

دهانشویه ضد التهاب

دهانشویه ضد التهاب، التهاب لثه افرادی که پلاک دندانی دارند و با هر نوع تحریک باعث ایجاد خونریزی در آن ها می شود را کم می نماید.

رفع بوی بد دهان

این دهان شویه به تمیز نگه داشتن دندان‌ ها کمک می ‌نماید اما از پوسیدگی‌ها جلوگیری نمی‌ نماید و موجب رفع بوی بد دهان میگردد.

دهانشویه کودکان

این نوع دهانشویه ها مواد فعال ملایمی دارند. طعم خوشایند دارد و فلوراید آن به اندازه میباشد که از مزایای این نوع دهانشویه است. سعی کنید این نوع را برای کودکان زیر شش سال استفاده ننمایید. زیرا این کودکان دهانشویه را قورت می دهند.

دهان شویه فلوراید

دهان شویه فلوراید، حاوی سدیم فلوراید است که دندان‌ها را قوی می‌کند و از آن‌ها در برابر پوسیدگی محافظت می نماید. مراقب باشید که از دهان شویه فلوراید دار در مقدار زیاد استفاده نکنید، چون ممکن است برای سلامت عمومی بدن مضر باشد.

 

فلوراید

انواع دهان شویه های خانگی

دهان شویه جوش شیرین

جوش شیرین ماده ای عالی برای رفع بوی بد دهان و از بین بردن باکتری های موجود در آن است.

دهان شویه نمک

شستشوی دهان با آب نمک به اندازه سایر دهان شویه های حاوی کلرهگزیدین موثر است و این امر سبب کاهش جرم دندان ها و باکتری های خوراکی موجود در آن می ‎شود. مصرف برخی دهان ‌شویه های خانگی از‌ ابتلا به کرونا جلوگیری می نماید.

دهان شویه آلوئه ورا

شستشوی دهان با آلوئه ورا در کاهش شاخص های پریودنتال موثر است. آلوئه ورا همچنین سبب کاهش خونریزی لثه و جرم دندان ها نیز می ‎شود.

استفاده از دهان ‌شویه‌ و ابتلا به کرونا

نتایج مطالعات جدید نشان می‌دهد که با مصرف برخی دهان ‌شویه ‌های خاص می‌توان بار ویروسی گلو ناشی از بیماری کرونا را کاهش داد. اما این مساله به خودی خود در روند بیماری تغییری ایجاد نمی‌کند. اما می‌تواند مانند مخاط دهان و بینی در مقابل ویروس محافظت کننده باشد و البته فقط در موارد خاصی عمل می‌کند.

مشابه شستن دست ها با صابون یا ضد عفونی و تمیز کردن سطوح، استفاده از این نوع دهان شویه ها برای چربی زدایی غشای چربی ویروس کرونا استفاده می شود و در نتیجه ویروس نابود می گردد.

به هیچ وجه استفاده بی رویه از خمیردندان ها و دهان شویه های معمولی در این موارد توصیه نمی شود.

 

استفاده از دهان ‌شویه‌ و ابتلا به کرونا

معرفی دهان شویه های معتبر

دهان شویه کلرهگزیدین 0/2% بهسا

دهان شویه کلرهگزیدین ۰/۲% بهسا بعنوان یک دهان شویه ضد میکروبی، علاوه بر ضدعفونی نمودن محیط دهان و دندان، باعث نابودی میکروب های مولد بوی بد دهان شده و حس طراوت و شادابی را به دهان باز می گرداند. این محصول مختص باکتری های بیماری‌ زا بوده و باعث ازدیاد باکتری های مقاوم و رشد بیش از حد ارگانیسم‌ های فرصت‌ طلب نمی گردد. این محصول موجب تحریک مخاط دهانی نشده و تغییر رنگ در دندان ها ایجاد نمی نماید. جذب سیستمیک این دهان شویه کم بوده یا اصلاً به صورت سیستمیک جذب نمی گردد. این ترکیب ویژه دارای خاصیت ضد درد در مجاورت با زخم های دهان می باشد. نحوه استفاده از این دهان شویه در ادامه بیان گردیده است.

دهان شویه ضد حساسیت میسویک

حساسیت دندان یکی از آزار دهنده‌ترین عوارض دندانی است. چرا که خوردن غذاها و بخصوص نوشیدن را تحت تاثیر قرار می‌دهد. این امر نه تنها برای سلامت خود دندان هم مضر است بلکه باعث سلب آسایش فرد مبتلا می‌گردد. برای حل این مشکل یکی از راه ‌های سریع و راحت استفاده از دهان شویه مناسب است. دهان شویه سنسیتیو کر میسویک با ایجاد یک لایه محافظ و ضد حساسیت بر روی دندان، حساسیت آنرا تسکین داده و یا از بروز حساسیت جلوگیری می نماید.

 

انواع دهان شویه

 

دهان شویه کلرهگزیدین 0/2% ایرشا 

 دهان شویه کلرهگزیدین 0/2% ایرشا را می ‌توان از گروه درمانی به حساب آورد. این دهان شویه قابلیت اتصال و چسبندگی محکم به غالب نواحی دهان را دارا می‌باشد، که باعث می‌شود این ماده پس از چسبندگی به تدریج و آهسته آزاد گردد و در یک محدود زمانی، دائماً محیط ضد میکروبی در دهان فراهم می ‌آورد. کلر هگزیدین به دلیل خاصیت کاتیونیک خود، عمل گلیکولیز را در باکتری مهار نموده، در نتیجه تولید اسید توسط پلاک میکروبی را کاهش می‌دهد و از این جهت pH دهان را بالا می‌برد. نحوه استفاده از انواع دهان شویه در ادامه بیان گردیده است.

نحوه استفاده از دهان شویه

-شستشو را با مقدار توصیه شده دهان شویه آغاز نمایید.

-به مدت ۳۰ ثانیه بادقت دهان را شستشو دهید، از پخش شدن دهان شویه بر روی تمام سطوح دندان‌ها اطمینان حاصل فرمایید.

-به مدت ۳۰ تا ۶۰ ثانیه آن را در دهان غرغره کنید، این کار برای از بین بردن باکتری در قسمت انتهایی زبان توصیه می‌شود.

-در آخر هم محتویات دهان شویه را از دهان بیرون بریزید.

-به طور کلی شستشوی دهان با آب بعد از استفاده از دهان شویه جایز نیست.

 

طریقه مصرف دهانشویه

عوارض احتمالی استفاده از دهان شویه ها

دهان شویه ‌های حاوی کلرهگزیدین در صورت استفاده دراز مدت دندان ‌ها را لکه و دهان را بدمزه می ‌کنند.

مصرف بلندمدت دهانشویه ‌های حاوی الکل دهان را خشک می ‌کند و باکتری‌ های خوب را از بین می‌برد. به علاوه این دسته از دهان شویه‌ ها به مرور زمان لثه را تحریک می‌ نمایند.

به خاطر داشته باشید که دهان شویه جایگزینی برای مسواک زدن و نخ دندان محسوب نمی‌شود و تنها زمانی اثر مطلوب را به جا می‌گذارد که پس از تمیز کردن فیزیکی دندان به کار برده شود.

در صورت وجود زخم در دهان ممکن است باعث تحریک آنها شود.

کلام پایانی

دهان شویه ها محصولات بهداشت دهان و دندان اند که حاوی فلوراید، مواد شوینده، کلسیم، ضد عفونی کننده ها و الکل میباشند. رفع التهابات دهان و گلو از فواید مصرف دهان شویه ها هستند. دهان شویه ها در رفع جرم دندان موثر اند. فلوراید، ضد عفونی کننده، ضد قارچ و ضد التهاب انواع دهان شویه ها میباشند. همچنین برخی دهان ‌شویه ‌های خاص می ‌توانند بار ویروسی گلو را کاهش دهند و در رفع ویروس کرونا از گلو موثر واقع شوند. نحوه استفاده از دهان شویه و عوارض جانبی مصرف آنها نیز در این مقاله بررسی گردیده است. جهت تهیه دهان شویه و سایر محصولات بهداشت دهان و دندان میتوانید به وب سایت فارماکالا مراجعه نمایید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

پنج × 2 =