تازه های پزشکی, فارما مگ

کبودی ناگهانی ناخن پا نشانه چیست؟

کبودی ناگهانی ناخن پا نشانه چیست؟

کبودی ناگهانی ناخن پا نشانه چیست؟

کبودی های ناگهانی بزرگ یا کوچک حالتی است که ممکن است برای شما هم بدون آن که با اجسام برخورد داشته باشید یا ضربه دیده باشید در ناحیه ای از بدن رخ داده باشد. کبودی یک ضایعه پوستی رایج است که به سبب آسیب به رگ های خونی اتفاق میافتد. کبودی ناشی از خروج خون از رگ ها و تجمع آن در نزدیکی سطح پوست می باشد و منجر به ایجاد لکه های آبی یا سیاه رنگ بر روی پوست می شود. در این مقاله به علل ایجاد کبودی ناخن پا و اینکه نشانه چیست اشاره میگردد، همچنین راهکار های درمانی و پیشگیری از وقوع آن مورد بررسی قرار گرفته است.

 

کبودی ناگهانی ناخن

کبودی ناگهانی ناخن پا

 

کبود شدن ناگهانی ناخن پا

رنگ طبیعی ناخن های پا معمولا سفید است و سیاه شدن ناخن پا ممکن است ناشی از ضربه، تنگ بودن کفش، افتادن جسم سنگین بر روی پا و سایر آسیب ‌های روزانه باشد. همچنین ممکن است این رخداد به صورت خود به خود بروز نماید که می تواند به عنوان نشانه یک بیماری قلمداد شود. البته برخی از این سیاهی و کبودی ها خود به خود رفع می شوند اما در صورت تداوم آن لازم است به پزشک مراجعه نموده تا دلیل ایجاد آن مشخص و در صورت لزوم درمان آن صورت پذیرد.

علل ایجاد سیاهی بر ناخن پا

بیماری زمینه ای یا عفونت های قارچی

بیماری زمینه‌ای نظیر کم خونی، دیابت، بیماری قلبی یا بیماری کلیوی می تواند دلیل بروز سیاهی ناخن پا باشد. علاوه بر این عفونت های قارچی نیز یکی از دلایل ایجاد سیاهی ناخن پا به شمار می روند. عفونت های قارچی معمولا سفید یا زرد رنگ هستند ولی در صورت تجمع آن ها در زیر ناخن باعث سیاه شدن آن می شوند. ناخن های پا مستعد بروز عفونت های قارچی می باشند. زیرا بهترین محیط برای رشد قارچ ها محیط های مرطوب و گرم است.

آسیب تکراری

متداول ترین علت سیاه شدن ناخن پا، آسیب تکراری مانند دویدن یا راه رفتن با کفش نامناسب یا تنگ است. پس اگر بعد از ورزش یا پیاده روی با کفش تنگ یا بسیار گشاد سیاهی ناخن رخ داد، دلیل بروز آن آسیب تکراری است.

 

دلایل کبود شدن ناگهانی ناخن پا

کفش تنگ از علل ایجاد سیاهی بر ناخن پا

 

تغییر در رنگدانه ‌ها و ملانوم

تغییر رنگ پوست ممکن است به مرور زمان رخ دهد. در افرادی با پوست های تیره ممکن است این که قسمتی از پوست در زیر ناخن ها بسط داده شود. تغییر در رنگدانه های پوست اغلب به صورت یکنواخت می باشد به طوری که اگر یکی از انگشتان پا دچار سیاهی شود، انگشت مشابه در پای دیگر نیز همین حالت برایش رخ می دهد. این مساله برای ناخن های دست نیز مصداق دارد. همچنین ملانوم به عنوان اصلی ترین نوع سرطان پوست می تواند موجب ایجاد لکه های سیاه حتی در زیر ناخن ها شود.

ضربه

آسیب دیدگی ناشی از ضربه به ناخن پا باعث پاره شدن عروق خونی شده و این خونریزی و پارگی در زیر ناخن به رنگ سیاه بروز می نماید.

راهکارهای موثر جهت پیشگیری از کبودی ناخن پا

تمیز و خشک نگه داشتن ناخن ها

استفاده از کرم ‌های ضدآفتاب و پرهیز از قرار گرفتن در معرض اشعه‌ فرابنفش

استفاده از کفش‌ های مناسب

استفاده از پاپوش‌ های مناسب در محل کار و باشگاه

درمان وضعیت‌ های پزشکی خاصی که منجر به سیاهی ناخن می‌شوند.

درمان های طبیعی کبودی ناخن های پا

 

راه درمان کبود شدن ناگهانی ماخن

راه کار های پیشگیری از کبودی ناخن پا

 

راه های خانگی درمان سیاه شدن ناخن پا

قرار دادن پا در آب گرم

قرار دادن پاها در آب گرم به مدت چند دقیقه پس از پیاده روی و فعالیت های طولانی می تواند مانع از سیاه شدن ناخن ها شده و درد و التهاب را کاهش دهد.

استفاده از روغن های گیاهی

روغن های گیاهی به دلیل دارا بودن اثرات ضد التهابی طبیعی می توانند برای درمان کبودی ها و سیاهی ناخن پا مفید باشند. برخی روغن ها مانند روغن نعنا خاصیت ضد درد دارند و باعث تسکین درد و کاهس تورم می شوند. برخی از بهترین روغن های موثر در درمان کبودی ها روغن درخت چای، نعناع، اسطوخودوس، اوکالیپتوس و بابونه هستند.

راه های بسیاری برای استفاده از روغن ها در درمان کبودی ناخن به کار گرفته می شوند. به عنوان یک راهکار می توان روغن دلخواه را با روغن حامل رقیق نموده و برای چند روز به ناخن کبود شده و اطراف آن استعمال نمود. همچنین می توان چند قطره روغن را در کاسه محتوی آب گرم ریخت و پاها را چند بار در روز به مدت 15 دقیقه در محلول قرار داد. علاوه بر این، میتوان 6 قطره از روغن دلخواه را بر یک پارچه گرم و مرطوب ریخته و آن را روی ناخن کبود شده استعمال نمود.

آرنیکا

آرنیکا گیاهی مربوط به آفتابگردان است و یک درمان بسیار موثر در کبودی و سیاهی ناخن ها به شمار می رود. آرنیکا دارای خواص ضد التهابی بوده و با استفاده از آن روی محل آسیب دیده منجر به کاهش تورم و درد و بهبود گردش خون می شود.

 

درمان کبودی ناخن پا با آرنیکا

آرنیکا راه درمان سیاه شدن ناخن پا

 

زردچوبه

زردچوبه دارای خاصیت ضد التهابی قوی و ترکیبات ضد میکروبی می باشد که در کاهش تورم و جلوگیری از عفونت بسیار کمک کننده است. برای استفاده از زردچوبه در درمان کبودی ناخن بهتر است زردچوبه را به صورت خمیری در آورده و به ناخن بزنید. برای تهیه خمیر، ترکیب آب کافی و یک قاشق غذا خوری پودر زردچوبه تهیه نموده تا خمیر نرمی حاصل شود. سپس خمیر را روزی دوبار به کبودی خود بزنید.

آلوئه ورا

استفاده از آلوئه ورا در درمان بیماری های پوستی و کبودی ناشی از آسیب ها بسیار موثر است. برای بهره مندی از خواص آلوئه ورا به ژل آلوئه ورا نیاز است که می تواند توسط برگ آن تهیه شده یا ژل های آماده به کار گرفته شوند. ژل آلوئه ورا را روزانه و به مدت چند روز به ناخن آسیب دیده بزنید.

آب نمک

محلول آب نمک می تواند باعث بهبود درد، التهاب و گردش خون شود. برای این منظور دو قاشق غذا خوری نمک ساده یا نمک دریایی را به یک کاسه آب گرم اضافه و مخلوط نمایید. سپس ناخن پا را به مدت 5 الی 10 دقیقه در این محلول قرار دهید. برای نتیجه بخشی بیشتر این کار را 2 تا 3 بار در روز انجام دهید.

روغن خردل و فندق

روغن خردل برای رفع التهاب، کبودی و درد بسیار موثر بوده و می تواند برای کبودی ناخن پا نیز مورد استفاده قرار گیرد. همچنین فندق نیز با خاصیت ضد التهابی می تواند در این زمینه کمک کننده باشد. یک فندق را به کمی آب اضافه نموده و چندین بار در روز انگشتانتان را با آن بشویید.

 

رفع سیاهی ناخن با روغن گیاهی

روغن فندق برای رفع کبودی ناخن پا

 

کلام پایانی

سیاه شدن و کبودی ناخن پا اغلب ناخوشایند و با درد همراه است. دلایل متعددی می توانند باعث بروز کبودی و سیاهی ناخن پا شوند. از جمله این دلایل می توان به بیماری زمینه ای، عفونت قارچی، ضربه، استفاده از کفش نامناسب اشاره نمود. درمان سیاه شدن و کبودی ناخن پا بسیار ساده بوده و با استفاده از درمان هایی نظیر استفاده از روغن های گیاهی، آرنیکا، روغن خردل، فندق و آلوئه ورا قابل رفع می باشد. البته در صورت کبودی ناگهانی ناخن پا بدون هیچ یک از دلایل مذکور لازم است به سرعت پیگیری و با پزشک مشورت صورت پذیرد. جهت تهیه انواع محصولات موثر در درمان کبودی و سیاهی ناخن پا به وب سایت فارماکالا مراجعه نمایید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

2 + چهار =