سلامت خانواده, فارما مگ

کاربرد اسپری بینی چیست؟

انتخاب کاربرد اسپری بینی چیست؟ کاربرد اسپری بینی چیست؟

کاربرد اسپری بینی چیست؟

با شروع فصل بهار حساسیت های فصلی و آلرژیک در بسیاری از افراد شایع است. همچنین با بروز سرماخوردگی، تنفس برای افراد دشوار میشود و همین امر باعث ایجاد مشکلات زیادی برای بیمار خواهد شد. اسپری بینی یکی از انواع دارو هایی است که جهت درمان بیماران تجویز میگردد. اسپری بینی با خاصیت درمانی خاص و اهداف خاص موجب بهبودی بیمار و کاهش علائم بیماری در وی خواهد شد. استفاده رایج اسپری بینی در درمان آلرژی است. این مقاله، به کاربرد اسپری بینی، انواع آن، نحوه استفاده از آن و سایر نکات مهم اختصاص دارد.

 

اسپری بینی آلرژی

اسپری بینی

 

کاربرد اسپری بینی

حفره بینی مهم‌ترین دریچه تنفسی انسان است که وظیفه تصفیه هوا را بر عهده دارد. با این حال این دریچه بسیار در معرض التهاب و عفونت قرار دارد. با از کار افتادن این دریچه تنفسی ما مجبوریم از دهان نفس بکشیم. اکثر ما حداقل یک بار در طول یک بیماری یا عارضه دچار گرفتگی راه تنفسی بینی شده‌ایم و این حس را تجربه کرده‌ایم که تنفس از دهان چقدر سخت است. خشکی گلو، ورود آلودگی به دهان، خارش گلو و… از جمله مشکلاتی است که با تنفس دهانی ایجاد می‌شود. به همین دلیل اسپری بینی به عنوان راه حلی که بتواند ما را هرچه سریع‌ تر از این مشکلات خلاص کند، پیشنهاد شده است.

 

اسپری بینی

موارد مصرف اسپری بینی

 

بیماری آلرژیک از جمله آلرژی بینی در نتیجه پاسخ بیش از حد دستگاه ایمنی بدن به عوامل خارجی ایجاد  میشود. انواع آلرژی میتواند بر اندام های مختلف بدن اثر بگذارد. اما بینی از شایعترین مکان های بروز آلرژی است. علائم متداول آلرژی عطسه، آبریزش بینی، مشکلات تنفسی، سوزش و خارش گلو و گوش میباشند. محتویات دارویی و درمانی به وسیله اسپری مخصوص به داخل بینی اسپری میشود. در واقع به دلیل جذب بهتر دارو از طریق بینی، پزشکان اسپری بینی را تجویز مینمایند. کاربرد اسپری بینی در مواقع بروز آلرژی و درمان احتقان ناشی از سرماخوردگی و آلرژی میباشد.

مزایای اسپری بینی

استفاده از اسپری بینی راه حل بسیار سریع و راحتی برای باز کردن راه تنفس است. با استفاده از این محصولات، بدون مصرف قرص یا تحمل داروهایی که عوارض مختلفی دارند، مشکلات حلق و بینی برطرف می‌شود. به همین دلیل استفاده از این راه حل آسان به خصوص برای افرادی که مدام درگیر آلرژی فصلی هستند، بسیار محبوب شده است. به خصوص که جدیداً اسپری بینی گیاهی نیز وارد بازار شده و عوارض ترکیبات شیمایی سابق را ندارد.

 

فواید اسپری بینی

مزایای اسپری بینی

 

انواع مختلف اسپری بینی

اسپری بینی آنتی هیستامین (ضد حساسیت)

اسپری بینی کورتونی

اسپری بینی ضد احتقان (سرماخوردگی)

اسپری بینی سدیم کلراید (آب نمک)

 

انواع اسپری بینی

انواع مختلف اسپری بینی

 

اسپری بینی استروئیدی

اسپرس بینی آنتی کولینرژیک

اسپری بینی برای پولیپ (گرفتگی بینی)

اسپری گیاهی بینی

انواع اسپری گیاهی بینی

عصاره سیاه دانه و روغن زیتون

سیاه دانه حاوی ترکیبات آنتی هیستامین و ضد التهاب قوی‌ ای است که می‌تواند در زمان سرماخوردگی یا حساسیت، جلوی التهاب بیشتر پولیپ را گرفته و از بزرگ شدن آن جلوگیری کند. عصاره سیاه دانه و روغن زیتون در کنار هم، آبریزش و گرفتگی بینی ناشی از پولیپ را برطرف کرده و از ایجاد آپنه تنفسی در خواب نیز تا حد زیادی جلوگیری می‌ کنند.

 

اسپری های بینی گیاهی

انواع اسپری بینی گیاهی

 

بنفشه و بادام

این اسپری تاثیر قابل توجهی در از بین بردن علائم گرفتگی بینی و درمان حساسیت های فصلی دارد و همچنین برای درمان سرماخوردگی، آلرژی، آب ریزش بینی، عطسه زیاد و اشک گرم و سوزان از چشم مورد استفاده قرار میگیرد.

ژل آلوئه ورا، سدیم کلرید و پتاسیم کلرید

این اسپری برای رفع عفونت موجود در حفره بینی، حلق و سینوس‌ ها و رفع خشکی بینی بسیار مؤثر است. اگر به دنبال یک اسپری مؤثر و بی­ خطر هستید، این اسپری گیاهی را امتحان نمایید.

روغن نعناع و اکالیپتوس و منتول

برای درمان گرفتگی بینی ناشی از حساسیت فصلی، می‌توانید از اسپری بینی روغن نعناع و اکالیپتوس و منتول که در باز کردن راه تنفس تأثیر فوق العاده ای دارند استفاده نمایید.

 

روغن نعناع و اکالیپتوس

اکالیپتوس اسپری بینی خانگی

 

اکالیپتوس، رزماری و آلوئه ورا

این مواد تشکیل دهنده سرشار از آنتی اکسیدان های قوی و ترکیبات ضد باکتری هستند که عفونت موجود در سینوس‌ها را از بین می‌برند. همچنین ویتامین C موجود در این محصول به عنوان یک ضد التهاب قوی در کاهش التهاب سینوس‌ها بسیار مؤثر است.

اسپری بینی برای کودکان

می‌توان از اسپری بینی برای کودکان و رفع مشکلات تنفسی آن‌ها نیز استفاده نمود. در هنگام گرفتگی بینی کودکان به خصوص در زمان سرماخوردگی بایستی از اسپری مناسب سن آن‌ها استفاده کرد.

 

اسپری بینی کودک

اسپری بینی کودکان

 

نحوه استفاده از اسپری بینی

در هنگام استفاده از اسپری های بینی باید ابتدا با فین کردن درون بینی تا حدی تمیز شود و سپس با تکان دادن اسپری، یکنواخت شدن دارو در صورت ته نشین شدن، انجام گردد.

سپس باید نوک اسپری را تمیز کرد و یک حفره بینی را با دست گرفت و دارو را با فشار به درون حفره دیگر اسپری نمود.

بهتر است نوک اسپری در داخل به سمت پره بینی باشد، بیمار به آرامی نفس بکشد و عطسه نکند تا دارو فرصت تماس با مخاط درون بینی را پیدا کند.

بعد از 3 تا 4 هفته از باز کردن دهانه اسپری، به دلیل احتمال تغییر ترکیب، بهتر است حتی اگر تمام اسپری مصرف نشده است، دور ریخته شود.

 

روش استفاده اسپری بینی

نحوه استفاده از اسپری بینی

 

انواع اسپری بینی

اسپری بینی آلرگل گل دارو 

بروز حساسیت های فصلی و آلرژی می تواند باعث پدیدار شدن آبریزش بینی گردد و ادامه دار شدن این آبریزش دردسر ساز خواهد بود. اسپری بینی آلرگل که محصولی از برند گل دارو می باشد، با دارا بودن عصاره های گیاهی ضد حساسیت می تواند از بروز آبریزش بینی پیشگیری کرده و انواع گرفتگی و دردهای سینوسی را التیام ببخشد. جهت تهیه این محصول میتوانید بر روی عکس آن کلیک بفرمایید.

 

اسپری بینی آلرگل گل دارو

اسپری بینی آلرگل گل دارو

 

اسپری بینی فلو کلداماریس فلو

اسپری بینی کلداماریس فلو ‌سیگمافارم از جلبک قرمز دریایی تهیه شده است و با ویروس‌های سرماخوردگی مقابله می‌کند، همچنین از انتشار و تکثیر ویروس‌ها جلوگیری و رطوبت طبیعی بینی را تأمین می‌کند. اسپری بینی کلداماریس فلو زیگما فارم حاوی ماده مؤثره کاراژینان و مواد جانبی سدیم کلراید محلول در آب خالص است. کاربرد اسپری بینی جلوگیری از خشکی بینی و عفونت‌های ویروسی مجاری تنفسی می‌ باشد.

اسپری بینی سدیم کلراید 65% دی بی سالین

اسپری بینی سدیم کلراید 65% دی بی سالین براي شستشوي سينوس ها و حفظ رطوبت ترشحات بيني و كاهش خشكي و التهاب غشاء بيني در سرماخوردگي ها، پايين بودن ميزان رطوبت، مصرف بيش از حد ضداحتقان ها، آلرژي ها، خونريزي هاي خفيف بيني، خشكي زمستاني، مسافرت هاي هوايي، بارداري، اكسيژن درماني، سينوزيت مزمن، جراحي يا آندوسكوپي سينوس ها از طريق بيني و ساير تحريكات بكار مي رود. جهت تهیه این محصول میتوانید بر روی عکس آن کلیک بفرمایید.

 

اسپری بینی سدیم کلراید 65% دی بی سالین

اسپری بینی سدیم کلراید 65% دی بی سالین تمیزکننده بینی

 

اسپری بینی سزالین رها فارما

از گذشته تا کنون به منظور مرطوب نگه داشتن بینی افرادی که به دلیل خشکی هوا، زمستان های بسیار سرد، سینوزیت و رینیت آلرژیک دچار خشکی مخاط بینی می شدند، از نرمال سالین استفاده میگردید. اسپری بینی سزالین حاوی ویتامین E جهت نرم نمودن مخاط بینی است. این اسپری از خشکی بینی و عفونت‌های ویروسی مجاری تنفسی جلوگیری می‌کند.

اسپری بینی پروفیلاکتیک کلداماریس پرو

اسپری بینی کلداماریس پروفیلاکتیک برای گروه های سنی بالای یک سال مناسب است. خشکی و التهاب مخاط بینی می تواند ناشی از آلاینده های روتین در هوای تنفسی و یا حضور متناوب در محل های پر تجمع با رطوبت کم مانند ماشین، قطار، هواپیما و یا محل های بسته گرم با دستگاه های تهویه که خود موجب خشکی هوا می گردند، باشد. دو فاکتور مذکور آلاینده های هوا و یا رطوبت کم هوای تنفسی، می توانند منجر به خشکی مخاط بینی شوند. کاربرد این اسپری بینی جلوگیری از خشک شدن مخاط بینی و مرطوب نگه داشتن آن است. جهت تهیه این محصول میتوانید بر روی عکس آن کلیک بفرمایید.

عوارض اسپری بینی

استفاده از اسپری بینی ممکن است عوارضی داشته باشد مانند سردرد، خشکی، سوزش یا ناراحتی در بینی، حالت تهوع، استفراغ، مخاط خونی در بینی، سرگیجه

کاربرد خودسرانه اسپری های بینی میتواند عوارض مخربی داشته باشد. بهتر است این داروها تحت نظر پزشک و تنها بعد از تایید نیاز به آنها، مصرف گردند چون در برخی موارد مصرف آنها نه تنها مفید نخواهد بود بلکه باعث  بروز عوارض نیز خواهد شد.

برای استفاده از اسپری بینی در دوران بارداری و شیردهی نیز باید با پزشک مشورت شود.

 

عوارض استفاده اسپری بینی

عوارض احتمالی سوء مصرف اسپری بینی

 

کلام پایانی

اسپری‌های بینی جزو داروهایی هستند که به‌طور موضعی در بینی‌ها استفاده می‌شوند. اسپری بینی در مواقع بروز آلرژی و درمان احتقان ناشی از سرماخوردگی بهترین راه باز کردن مجاری تنفسی است. از انواع اسپری بینی میتوان به دو دسته اسپری بینی شیمیایی و اسپری بینی های گیاهی مانند اسپری حاوی بنفشه و بادام اشاره نمود.

باید در نظر داشت که استفاده طولانی مدت از اسپری بینی می‌تواند تأثیر آن را از بین ببرد و برای بدن خطرساز باشد. این محصولات در واقع یک راه حل موقت هستند نه درمان دائمی. پس بهتر است هرگاه دچار گرفتگی بینی شدید به سراغ این اسپری‌ ها بروید و بیشتر از یک هفته از آن‌ها استفاده نکنید.

مشاهده انواع اسپری بینی فارماکالا

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

چهار + 15 =