بارداری, فارما مگ

موارد استفاده از بند ناف نوزاد

موارد استفاده از بند ناف نوزاد

از آنجایی که والدین تمام تلاش خود را در راستای افزایش طول عمر فرزندان و سلامت آنها بکار می گیرند، بنابراین بانک بند ناف می تواند یک تصمیم بسیار بزرگ و کاربردی برای سلامتی آن ها در آینده باشد.

موارد استفاده از خون بند ناف نوزاد

در حال حاضر بیشترین استفاده از سلول‌های خون بندناف در بیماری‌ هایی است که منشاء خونی دارند؛ از قبیل نارسایی‌های خونی غیر بدخیم اطفال.

این سلول‌ها برای بیماری‌هایی که درمان دیگری جز سلول‌ های بند ناف ندارند مانند انواع سرطان‌ های خون، کم خونی، تالاسمی، بیماری‌ های نقص سیستم ایمنی، بیماری با منشأ عصبی مثل فلج مغزی و اوتیسم، دیابت نوع یک، پارکینسون، آسیب های نخاعی و سکته و  بیماری‌ های مشابه کاربرد دارد.

والدینی که تمایل دارند خون بند ناف نوزاد خود را ذخیره کنند، باید پس از هفته 20 بارداری برای ذخیره سازی خون بند ناف اقدام نمایند. همچنین مادر باردار باید کارت شناسایی به همراه داشته باشد و آزمایش های مربوط به تشخیص بیماری های عفونی را نیز انجام دهد. درمان لوسمی حاد اطفال نیز با سلولهای بنیادی خون بند ناف امکان پذیر است.

 

ذخیره سازی خون بند ناف نوزاد

موارد استفاده از خون بند ناف نوزاد

 

بانک خون بند ناف

جفت یک اندام عروقی است که علاوه بر تغذیه جنین در دوران بارداری، غنی از سلول های بنیادی نیز می باشد. خون بند ناف که به عنوان خون جفتی شناخته می شود، خونی است که در در جنین در حال تکوین داخل رحم جریان دارد. این خون در بندناف و جفت بعد از تولد باقی می ماند که این خون معمولاً دور ریخته می شود با این حال، بانک خون از امکانات برای نگهداری و حفظ خون بندناف نوزاد استفاده می کند.

اگر شما در نظر دارید خون بندناف نوزادتان را ذخیره کنید، از یک بانک خون بندناف که توسط انجمن بانک های خون است، استفاده کنید. از نظر علمی نمونه خون بندناف فریز شده در ۱۹۶- درجه سانتی‌گراد تا ۲۰ سال قابل نگهداری است، ولی آمارهای جهانی بهترین زمان استفاده از نمونه را در پنج سال اول بعد از فریز اعلام می‌کند.

بانک خون بند ناف به معنی جمع آوری این سلول های بنیادی پس از تولد و ذخیره آن ها برای استفاده احتمالی از خون بند ناف در آینده است.

والدین می توانند خون بند ناف را با پرداخت هزینه نگهداری خون بند ناف، ذخیره نمایند یا بر اساس محل تولد، خون بند ناف را به صورت رایگان به مراکز دولتی بانک خون بند ناف اهدا کنند.

نگهداری خون بندناف مزایا و خواص بیشماری در درمان بیماری های سخت و لاعلاج دارد و می تواند کودک و اعضای خانواده اش را در برابر بیماری های خاص بیمه کند البته که هزینه این کار کمی سنگین است.

 

بانک خون بند ناف

ذخیره سازی در بانک خون بند ناف

 

نگهداری بند ناف در بانک خون بند ناف

خون بندناف نوزاد شما منبع بسیار زیادی از سلول های بنیادی است که به طور ژنتیکی مربوط به کودک و خانواده شما است. سلول های بنیادی به روشی که به رشد تمام بافت ها، اندام ها، و سیستم ها در بدن کمک می کنند، سلول های غالب هستند.

سلول های بنیادی می توانند به انواع دیگر سلول ها در بدن تبدیل شوند، تا رشد و پیشرفت جدیدی را ایجاد کنند. آن ها همچنین بلوک های سازنده سیستم ایمنی هستند. تبدیل این سلول ها راهی برای درمان سرطان خون و برخی اختلالات ارثی سلامتی است. درمان فلج مغزی با سلولهای بنیادی در دست تحقیق است.

همچنین ممکن است سلول های بنیادی از خون بندناف نوزادتان، در درمان بیماری های خاص و یا مشکلات والد یا خواهر یا برادر نیز موثر باشند. سلول های بنیادی خون بندناف توانایی مشابهی برای درمان این بیماری به عنوان مغز استخوان دارند، اما به طور قابل توجهی کم تر رد می شوند.

نگهداری خون و سلول های بنیادی در بانک خون بندناف نوعی بیمه است. با این حال، استفاده از بانک خون بند ناف می تواند آرامش ذهنی را در اختیارتان بگذارد تا در صورت بروز مشکل راهی برای حل مشکلتان داشته باشید.

کسانی که حتما باید خون بند ناف نوزاد خود را ذخیره کنند

خانواده هایی که یک عامل خطر در خانواده و فامیل دارند حتما توصیه می کنیم از خدمت ذخیره سازی خون بند ناف نوزاد استفاده کنند.

برای مثال کسانی که فرزند  مبتلا به بیماری خونی دارند، حتما توصیه می شود که خون بند ناف نوزاد خود را از ذخیره کنند؛ همچنان که اغلب پیوندهای سلول های بنیادی که تاکنون برای درمان بیماران مختلف انجام داده ایم در این خانواده ها بوده اند که بیمار مبتلا به بیماری خونی داشته اند.

در این موارد، نمونه خون کودک تازه متولد شده کاملا با نمونه خون برادر یا خواهر از نظر ژنتیکی انطباق داشته است و جمع آوری و ذخیره سازی نمونه خون بند ناف نوزاد تازه متولد شده، دیگر عضو خانواده را از بیماری نجات داده است.

 

بند ناف نوزاد

نگهداری بند ناف در بانک خون

 

خصوصیات نمونه برای نگهداری طولانی‌مدت خون بندناف

بهتر است مادر ضمن برخورداری از سلامت كامل، بیش از 18 سال سن داشته باشد.

خون بندناف نوزاد مادران مبتلا به بیماری ایدز و یا در معرض خطر منجمد و ذخیره نمی‌شود.

موارد دیابت وابسته به دارو كاندید مناسبی برای ذخیره‌سازی نیستند ولی منعی نیز در گرفتن خون از مادران مبتلا به دیابت وابسته به بارداری برای ذخیره سازی خون بندناف وجود ندارد. رعایت تغذیه زن باردار مبتلا به دیابت از نکاتی است که ممکن است در آینده بتواند در این مشکل راه گشا باشد.

وجود آنتی ژن هپاتیت B و یا آنتی بادی هپاتیت C مانع عمل ذخیره سازی و انجماد می‌شود.

نحوه جمع اوری خون بند ناف

فرآیند جمع آوری خون بندناف ساده، بی خطر، و بدون درد است. این فرآیند معمولاً بیش از پنج دقیقه طول نمی کشد. جمع آوری خون بندناف با زایمان اختلال ایجاد نمی کند و هم با زایمان طبیعی و هم سزارین انجام می شود.

سرنگ برای کشیدن خون از بندناف به مدت کوتاهی پس از بریده شدن بندناف، مورد استفاده قرار می گیرد. این فرآیند شبیه به گرفتن خون برای تست خون است.

خون بندناف ممکن است تنها در 15 دقیقه اول بعد از تولد جمع آوری شود و باید در آزمایشگاه در عرض 48 ساعت پروسه های لازم روی آن انجام شود.

 

ذخیره سازی خون بند ناف

نحوه ذخیره سازی خون بند ناف

 

کلام پایانی

اگر کودک شما به یکی از بیماری‌هایی مبتلا شد که با پیوند خون بند ناف قابل‌درمان است، اگر در گذشته اقدام به ذخیره خون او نکرده باشید، به این معنا نیست که از هیچ‌ راهکار درمانی دیگری نمی‌توان استفاده کرد و امیدی به بهبودی او نیست.

در چنین وضعیتی، علاوه بر اینکه می‌توانید از راهکارهای درمانی سنتی و پیوند مغز استخوان استفاده کنید، ممکن است بتوانید با مراجعه به بانک خون بند ناف و سلول‌های بنیادی سازمان انتقال خون، برای کودک‌تان خون مناسب را بیابید.

1 دیدگاه در “موارد استفاده از بند ناف نوزاد

  1. Avatar آریانا گفت:

    واقعا که اطلاعات بسیار مفیدی در اختیارمون قراردادید، این موضوع چندسالیه که شنیده بودم در کشورهای دیگه انجام میشه، ولی در کشور خودمون نمیدونم حدودا چنددهه هست که ازاین روش استفاده میکنن، سپاس از توضیحاتتون، موفق باشید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

پنج × چهار =