روش های خانگی برای رفع ترک پا
ترک پاشنه پا یا شکاف پاشنه عارضه ای است که در آن پوست این ناحیه به شدت خشک و پوسته پوسته میگردد و سرانجام باعث ایجاد شکاف در امتداد لبه خارجی پاشنه می شود. پاشنه پا، قسمتی از بدن است که معمولا کمتر به مراقبت آن توجه می شود زیرا در ناحیه ای قرار دارد که به راحتی قابل رویت نیست.
گاهی ممکن است به همین دلیل از وجود ترک های پا غافل شویم و در نتیجه درمان آن جدی گرفته نشود. معمولا با آغاز فصل پاییز، ترک پاشنه پا متداول تر می گردد. خشکی و ترک پاشنه پا حتی ممکن است با درد و خونریزی همراه باشد. برای رفع ترک های پاشنه پا، مواد طبیعی و روش های خانگی میتوانند مورد استفاده قرار گیرند. در این مقاله به درمان ترک پاشنه پا با استفاده از روش های خانگی و علت آن به همراه نکات مهم پرداخته شده است.
درمان ترک پاشنه پا با استفاده از روش های خانگی
گلاب و گلیسیرین
استفاده از ترکیب گلاب و گلیسیرین بصورت مساوی در تهیه محلول، سبب نرم ماندن پوست پا در طی مدت زمان طولانی میشوند.
سنگ پا
استفاده از سنگ پا از دیرباز تا کنون مورد توجه بوده است. درمان ترک پاشنه پا با استفاده از سنگ پا برای افرادی پیشنهاد می شود که ترک پا، ناشی از ضخیم شدن پوست کف پا باشد.
عسل
عسل از روش های خانگی رفع ترک پا میباشد. قرار دادن پاها در محلول حاوی یک فنجان عسل به همراه آب گرم به مدت 20 دقیقه نیز در درمان ترک پا موثر است. پیشنهاد می شود بعد از استفاده از محلول پاها با استفاده از سنگ پا ماساژ داده شده، سپس خشک شده و از مرطوب کننده استفاده شود. لازم است این روند بطور پیوسته هر شب قبل از خواب تکرار گردد.
تشت آب
به دلیل آنکه پوست اطراف ترک پاشنه پا خشک تر و ضخیم تر از سایر قسمت های پوست است، میتوان با استفاده از غوطه ور ساختن پا در تشت آب به افزایش رطوبت آن و مشکل خشکی پوست در این ناحیه کمک نمود.
روغنهای گیاهی
روغن زیتون، روغن کنجد، روغن نارگیل یا سایر روغن های گیاهی برای بهبود ترک های پا مفید هستند. روغن های گیاهی همواره برای درمان پوست خشک پیشنهاد شده اند چرا که باعث حفظ رطوبت پوست میگردند. بنابراین به عنوان پیشگیری و یا درمان ترک پا مورد استفاده قرار می گیرند. قبل از استفاده از این روغن ها، پاها را با آب ولرم و صابون شستشو دهید و با یک سنگ پا عمل لایه برداری انجام دهید، سپس روغن را به ناحیه دارای ترک بمالید. در پایان جوراب تمیز بپوشید. این درمان را تا رفع ترک ها ادامه دهید. پیشنهاد می شود از جوراب های نرم و یا جوراب دیابتی (متشکل از الیاف گیاهی) استفاده نمایید.
جوش شیرین
میتوان محلول ترکیبی از 3 قاشق جوش شیرین و یک کاسه آب ولرم تهیه نمود و سپس پاها به مدت 15 دقیقه در این محلول قرار گیرند. بعد از این مدت، پاها با سنگ پا به آرامی ماساژ داده شده، شسته و خشک شوند. لازم است این کار هفته ای دوبار جهت اثرگذاری بیشتر تکرار گردد.
وازلین
وازلین از جمله روش های خانگی برای رفع ترک پا میباشد. هر شب کمی وازلین را به کف پای خود بمالید و آن را با جوراب بپوشانید. پس از چند هفته پوستهای مرده کف پا لایه برداری خواهند شد.
روغن پارافین
روغن پارافین، موجب نرمی و مرطوب شدن پاشنه پا می شود. روغن پارافین و روغن نارگیل را با هم روی حرارت ترکیب نموده تا زمانیکه روغن پارافین ذوب شود. زمانیکه دمای مخلوط پایین آمد آن را برای ترک کف پا استعمال کنید.
موز
موز رسیده یک درمان خانگی خوب برای رفع ترک پاهای شما است. برای استفاده از این خاصیت موز، ابتدا پاهایتان را با آب و صابون بشویید سپس یک موز رسیده را کوبیده و آن را روی پایتان بمالید پس از ۱۰ تا ۱۵ دقیقه پاهایتان را با آب گرم بشویید و بلافاصله در داخل آب سرد بگذارید. این روش را هر روز و به مدت چند هفته تکرار کنید و از داشتن کف پایی نرم و صاف لذت ببرید.
ژل آلوئه ورا
ژل آلوئه ورا از روش های خانگی رفع ترک پا است. بدین منظور لازم است هرشب قبل از خواب، پاها در آب گرم خیسانده شوند و سنگ پا جهت جداسازی پوست مرده مورد استفاده قرار گیرد. سپس یک لایه ضخیم از ژل آلوئه ورا روی پا استعمال گردد. صبح روز بعد پاها با آب ولرم شسته شوند.
علل ترک خوردن پاشنه پا
پیاده روی و ایستادن برای مدت زمان طولانی
استفاده منظم و متداول از صندل
زندگی در آب و هوای خشک
پوشیدن کفش های پشت باز
بارداری
عدم پشتیبانی و مقاومت کفش برای نگهداشتن پاشنه
ایستادن برای مدت طولانی روی صفحات سخت
غدد عرقی غیر فعال
بهداشت ضعیف کف پا
اگزما
کمبود مواد معدنی و ویتامین های مورد نیاز پوست
مشکلات تیروئید یا دیابت
استفاده مداوم از کفش های پاشنه تخت و یا پاشنه بلند
محصولات رفع ترک پا
کرم ترک پا سینره
کرم ترک پای سینره با فرمولاسیون ویژه با بهترین مواد مغذی مناسب برای پوست های ضخیم و آسیب دیده از جمله کف پا، زانوها و پوستهای خشک دست و پاها و رفع پینه دست و آرنج است. این کرم سبب لایه برداری پوست های خشک و مرده کف پا می گردد. جهت تهیه این محصول بر روی عکس آن کلیک بفرمایید.
کرم ترک پا هیلفیکس باریج اسانس
کرم ترک پا باریج اسانس با داشتن مواد موثره گیاهانی چون همیشه بهار، ژرانیوم و آلوئه ورا واجد ویژگی های لازم برای پیشگیری و درمان خشکی و التهاب در ترک های پوستی بویژه ترک پاشنه پا می باشد. این محصول دارای جذب سریع و اثر مرطوب کنندگی بالا بوده و می تواند موجب افزایش لطافت و نرمی پوست کف پا شود.
کرم ضد ترک پا کامان
کرم ضد ترک پا کامان با فرمولاسیون ویژه با بهترین مواد مغذی سبب لایه برداری پوست های خشک و مرده کف پا می گردد. این محصول تحت لیسانس سوئیس در ایران بسته بندی شده است. جهت تهیه این محصول بر روی عکس آن کلیک بفرمایید.
ژل پدی لایه بردار و ضد ترک پا لافارر
ژل پدی لایه بردار و ضد ترک پا لافارر برای لطیف نمودن پوست زبر پاها استفاده میگردد. این محصول با دارا بودن اوره، روغن زیتون، روغن کرچک، عصاره نعنا، عصاره آلوئه ورا و آرنیکا موجب رطوبت رسانی عمیق به پوست میشود. استفاده از این ژل به لایه برداری از سلول های مرده و رفع زبری و تیرگی در نواحی کف پا، زانو و آرنج کمک می نماید.
کرم ترک های عمیق پوستی جی
کرم ترک های عمیق پوستی جی حاوی عصاره میموزا، روغن همیشه بهار، روغن بادام و اوره می باشد و نه تنها ترکهای عمیق پوستی به خصوص در ناحیه پا را برطرف مینماید بلکه از بروز این نوع ترکها نیز پیشگیری میکند. این محصول ضد التهاب و ضد میکروب و باکتری بوده و در مدت زمانی کوتاه موجب نرمی و لطافت پوست میشود. جهت تهیه این محصول بر روی عکس آن کلیک بفرمایید.
نکات قابل توجه در درمان ترک پا
همانطور که اشاره شد، خشکی پا موجب پوسته پوسته شدن کف پا می شود. با وجود آنکه استفاده از کرم های نرم کننده این پوسته ها را کاهش می دهند، گاهی برخورد این پوست ها با سطوح موجب احساس درد می شود. در این مواقع توصیه آن است که با وسیلهای مثل قیچیهای کوچک استریل شده پوسته اضافه بریده شود. هرگز با دست اقدام به کندن این پوستهها ننمایید زیرا احتمال آسیب بیشتر به پوست، افزایش می یابد.
علاوه بر استفاده از کرم، به افرادی که مشکل ترک پاشنه پا داشته باشند توصیه می شود از دمپایی یا صندل های رو فرشی استفاده کنند. البته بهتر است از صندلها یا روفرشیهایی که پرز دارند، استفاده نشود. صندلهایی که خزدار هستند گزینه مناسبی برای این دسته از افراد نیستند. همچنین پیشنهاد می شود با پای برهنه در محلهایی که گرد و خاک وجود دارد حضور پیدا نکنند. ترک های پا محل ورود انواع مواد از محیط هستند که هم باعث تشدید ترک پا، هم خارش، التهاب و درد در این ناحیه می شوند.
کلام پایانی
ترک پا یکی از مشکلات رایج در بین افراد مختلف است. وجود ترک پا برای بسیاری از افراد چندان موضوع جدی نیست و به همین دلیل برای درمان آن تلاش زیادی هم نمیکنند. با وجود آن که ترک پا به میزان کم و تنها توسط پوست پوست شدن، زیبایی پاها را تحت تأثیر قرار می دهد، ولی در صورتی که عمیق باشد و در دراز مدت برای درمان قطعی آن اقدامی نشده باشد، راه رفتن را نیز آزاردهنده می کند و موجب درد خواهد شد. از جمله درمان های خانگی رفع ترک پا میتوان به استفاده از سنگ پا، روغن های گیاهی، محلول گلاب و گلیسیرین و موز اشاره کرد. جهت تهیه محصولات گیاهی جهت رفع ترک پا به وب سایت فارماکالا مراجعه نمایید.