گیاهان دارویی, فارما مگ

خواص گیاه خار مریم برای درمان کبد چرب

خواص گیاه خار مریم برای درمان کبد چرب

خواص گیاه خار مریم برای درمان کبد چرب

گیاه خار مریم گونه ای وحشی بوده که در اغلب در مناطق صحرایی کشورمان یافت می شود. همچنین از نواحی مستعد رشد این گیاه می توان به دره هراز، دشت مغان، مناطقی از خوزستان و کلاردشت اشاره نمود. از ویژگی های ظاهری خار مریم یا خار شیری می توان به گلبرگ های بنفش همراه با رگه های سفید در آن اشاره کرد.

این گیاه که با نام خار اسکاتلندی نیز شناخته می شود فواید درمانی قابل توجهی نیز در خود دارد و قابل ذکر است که خار مریم در گروه کاسنیان از گیاهان قرار دارد. گیاه خار مریم خواص بسیاری از جمله درمان کبد چرب دارد که در ادامه بیان گردیده است.

 

خواص خار مریم

خواص گیاه خار مریم

 

نقش خار مریم در درمان کبد چرب

از عوامل اصلی شهرت گیاه خار مریم ویژگی آن در محافظت از کبد می باشد. عنصر فعال درون این گیاه، سیلیمارین نامیده می شود که حاوی گروهی از فلاونوئید های تاثیرگذار در سلامت کبد است. به منظور درمان مکمل بیماری ‌هایی مثل کبد چرب الکلی، کبد چرب غیرالکلی، هپاتیت و یا سرطان کبد از این گیاه کمک گرفته می شود.

ماده اصلی شکل دهنده گیاه خار مریم که تعیین کننده خواص آن نیز بوده، عنصری با نام سیلیمارین می باشد که نقشی اساسی در روند درمانی کبد چرب ایفا می نماید. قابل ذکر است که مهم ترین صادر کننده این گیاه نیز کشور آلمان است.

عصاره گیاه خار مریم به تسریع روند درمان بیماری های کبدی کمک نموده و در بهبود ناهنجاری های کبدی مثل سیروز کبدی که با مصرف بیش از حد الکل رخ داده تاثیرگذار است. فرآیند اثر گذاری درمانی خار مریم به این صورت بوده که این ماده با کاهش تولید رادیکال‌های آزاد، در نقش یک آنتی اکسیدان عمل کرده و باعث دفع سموم بدن می‌شود. به علاوه خار مریم به منظور جلوگیری از زردی، هپاتیت و کم کردن عوارض پس از پیوند کبد موثر بوده و عصاره آن محافظ کبد مقابل خسارات ناشی از مصرف بیش از حد داروهای شیمیایی می باشد.

تحقیقات نشانگر این امر بوده که استفاده از کپسول خار مریم در بیماران کبدی، سبب بهبود فعالیت کبد و کاهش التهاب آن می‌ گردد.

 

نقش خار مریم در درمان کبد چرب

تاثیر خار مریم در درمان کبد چرب

 

علائم بیماری کبد چرب

کبد یکی از اعضای سیستم گوارشی بدن بوده که مایع صفرا را درون خود تولید میکند. مهم ترین وظیفه این مایع که شامل کلسترول و اسید های صفراوی بوده، کمک به روند تجزیه چربی در بدن است. به علاوه این بافت به انسان در فرآیند های هضم غذا، ذخیره انرژی و دفع سموم کمک شایانی می کند. وجود مقداری چربی در کبد هر فرد طبیعی بوده ولی در حالتی که این مقدار به بیش از 5 درصد وزن کبد تجاوز کند، به این حالت کبد چرب گفته می شود.

التهابات و آسیب های کبدی می تواند نتیجه بیماری کبد چرب باشد. این اختلال در اکثر موارد فاقد هرگونه علائم در بدن بوده اما در مواردی معدود این نشانه ها به شکل احساس خستگی و یا درد در قسمت راست و بالای شکم نمود می یابند. اگر این اختلال به سیروز کبدی منجر شود، احتمال دارد علائمی مثل عدم داشتن اشتهایی، کم شدن وزن، خستگی، خارش و زردی پوست و چشم‌ها، تورم شکم و پاها و گیجی از خود نشان بدهد.

فواید درمانی خار مریم

 

فواید خار مریم

فواید درمانی خار مریم

 

 جلوگیری از آلزایمر

بکار گیری خار مریم به صورت درمانی سنتی از دیرباز برای بهبود اختلالات اعصاب مثل آلزایمر و پارکینسون مرسوم بوده است. به علاوه خاصیت ضد التهابی و آنتی اکسیدان آن باعث تقویت نورون‌های مغزی شده و در نتیجه می ‌تواند از کاهش فعالیت مناسب مغز در اثر بالا رفتن سن جلوگیری نماید.

اثرگذاری در بهبود سرطان

سیلیمارین موجود در خارمریم که تاثیری آنتی اکسیدانی داشته، ضد سرطان بوده و برای بیمارانی که دوره درمان سرطان را طی می کنند، مفید است. همچنین تحقیقات نشان دهنده این است که این گیاه در از بین بردن عوارض شیمی درمانی تاثیرگذار بوده و علاوه بر آن سبب اثر بخشی بیشتر روند شیمی درمانی در از نابود سازی سلول‌ های سرطانی می‌شود.

تسریع رفع آکنه پوستی

خار مریم که دارای خواص ضدالتهابی و آنتی‌ اکسیدانی نیز بوده می‌تواند مکملی مناسب برای مبتلایان به آکنه باشد. پژوهشی در این‌ باره نشان می ‌دهد، در یک بازه هشت هفته ای مصرف روزانه 210 میلی‌ گرم سیملارین، 53 درصد از زخم‌های ناشی از آکنه را کم می نماید. تسریع رفع آکنه پوست از خواص خار مریم است.

 

رفع آکنه پوستی

رفع آکنه پوستی با گیاه خار مریم

 

بالا بردن سلامت قلب

عصاره خار مریم دارای مقادیر قابل توجهی اسید های چرب سالم و امگا 3 بوده که جهت تقوت سلامت قلب ضروری می باشند. روند این تاثیر گذاری به این صورت بوده که امگا 3 به کاهش سطح کلسترول در خون کمک کرده، در نتیجه ی آن خطر ابتلا به آترواسکلروز، سکته مغزی و حمله قلبی توسط این ماده پایین می آید.

جلوگیری از بروز دیابت

از ترکیبات تاثیرگذار در فرآیند تنظیم مقدار انسولین در بدن می توان آنتی اکسیدان ها، اسیدهای چرب و سیلیمارین را نام برد که مقادیر قابل توجهی از این عناصر در عصاره خار مریم یافت می شود. در راستای تنظیم مقادیر انسولین و حفظ سطح قند خون به ویژه برای افراد مبتلا به دیابت استفاده ی این عصاره اثر بخش می باشد.

تقویت استخوان

گیاه خارمریم در روند جلوگیری از آسیب دیدن استخوان از طریق کمبود استروژن کمک می کند. به علاوه مواد موجود در این گیاه سلامت استخوان را تقویت کرده. همچنین کاهش ریسک پوکی استخوان از خواص گیاه خار مریم است.

 

استحکام استخوان با گیاه خار مریم

جلوگیری از پوکی استخوان با خار مریم

 

بهبود سیستم ایمنی بدن

به جهت بالا بردن ایمنی کلی بدن و مبارزه با انواع عفونت ها نیز از این گیاه استفاده می شود. به علاوه به علت وجود سیلیمارین در آن، گلوتاتیون در بدن بیشتر تولید می شود که این افزایش به مبارزه با استرس اکسیداتیو و در نتیجه بهبود سلامت کلی بدن کمک مهمی می کند.

طرز تهیه و نحوه استفاده از خار مریم

به منظور تهیه دمنوش این گیاه باید 3 الی 5 گرم دانه از آن را به صورت نیم کوب درآورد و سپس آن را به حدود 150 سی سی آب جوش اضافه کرد، زمان 10 الی 5 دقیقه ای برای دم کشیدن نیاز است. به صورت معمول توصیه می شود روزانه 3 نوبت و هربار قبل خوردن غذا مصرف شود. به علاوه جهت کمک به روند درمان سیروس کبدی توصیه شده است به مدت 2 سال روزانه 160 الی 800 میلی گرم از آن مصرف شود، این مدت برای بیماران هپاتیت 3 ماه می باشد.

 

نحوه استفاده از خار مریم

طرز تهیه و نحوه استفاده از خار مریم

 

عوارض احتمالی مصرف گیاه خار مریم

مصرف دم کرده ی خار مریم را به صورت خوراک معمولا مشکلی به وجود نمی‌ آورد. طبق پژوهش‌ های انجام شده، افرادی که در طولانی ‌مدت دوز بالایی از این گیاه را مصرف کرده بودند هیچ ‌گونه عوارض جانبی خاصی از خود بروز نداده اند. در صورت بروز عوارض نیز بیشتر در دستگاه گوارش، بخصوص ناحیه روده‌ها و به شکل اسهال، حالت تهوع یا نفخ شکم رخ می دهند.

البته باید در نظر داشت استفاده از این محصول در برخی افراد با شرایط خاص نیاز به احتیاط بیشتری دارد، برای مثال افراد با حساسیت های گیاهی باید توجه داشته باشند اگر به گیاهان خانواده کاسنی حساسیت دارند ممکن است با مصرف این محصول دچار مشکل شوند.

همچنین از آنجایی که خارمریم خاصیت کاهش دهندگی قند خون دارد، می تواند باعث کاهش قند خون شدید در افراد دیابتی شود.

به علاوه این گیاه با اشتن خاصیت استروژنی میتواند به بدتر شدن وضعیت بیماری های حساس به هورمون نظیر سرطان سینه بی انجامد.

 

عوارض احتمالی خار مریم

عوارض مصرف گیاه خار مریم

 

در نهایت از آنجایی که اطلاعاتی در مورد تاثیر مصرف خار مریم برای خانوم های باردار وجود ندارد، این دسته افراد نیز باید در مصرف آن احتیاط کنند.

کلام پایانی

عصاره گیاه خار مریم به تسریع روند درمان بیماری های کبدی کمک کرده و در بهبود ناهنجاری های کبدی مثل سیروز کبدی تاثیرگذار است. فرآیند اثر گذاری درمانی خار مریم به این صورت بوده که این ماده با کاهش تولید رادیکال‌های آزاد، در نقش یک آنتی اکسیدان عمل کرده و باعث دفع سموم بدن می‌شود. به علاوه خار مریم به منظور جلوگیری از زردی، هپاتیت، بالا بردن سلامت قلب و استخوان ها و کم کردن عوارض پس از پیوند کبد موثر بوده و عصاره آن محافظ کبد مقابل خسارات ناشی از مصرف بیش از حد داروهای شیمیایی می باشد. جهت تهیه انواع محصولات حاوی عصاره خار مریم به وب سایت فارما کالا مراجعه فرمایید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دو × سه =